Mısırlıoğlu’ndan eleştiri bombardımanı

Mısırlıoğlu’ndan eleştiri bombardımanı

İYİ Parti İl Başkanlığı seçimi sonrası mazbatasını alan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında yerel iktidarla merkezi hükümeti topa tuttu. Mısırlıoğlu, Evlendirme Dairesinin hizmet verdiği binanın halinin içler acısı olduğunu söyledi

 

11 Aralık Pazar günü yapılan seçimin ardından göreve seçilen İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri dün öğleden sonra mazbatalarını Seçim Kurulundan aldılar. Muhammet Mısırlıoğlu, mazbata aldıktan sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, göreve seçilen yönetim kurulu üyelerini medyaya tanıttı. Toplantı sonunda İYİ Parti Üyesi olan Muhasebeci Muharrem Parak ile Serbest Çalışan Ahmet Akşit’e parti rozeti Muhammet Mısırlıoğlu tarafından takıldı.
“YOKSULLUĞUN SEBEBİ ÜÇ HARFLİ”
Muhammet Mısırlıoğlu, partisini Afyonkarahisar’da birinci parti yapmayı hedeflediklerini söyledi. Mısırlıoğlu, “Biliyorsunuz kimsenin sesini çıkaramadığı konularda biz cesur İYİ’ler olarak dik duruyoruz, sesimizi kısmaya çalışanlara inat yanlışları muhatabının yüzüne haykırıyoruz. İlimizin sorunlarına değinmeden önce ülkemizin gündeminden kısaca bahsetmek istiyorum. Ortalık yangın yeridir. Şeker yüzde 340, doğalgaz yüzde 300, elektrik yüzde 260, benzin yüzde 238, ayçiçek yağı yüzde 210 oranda zamlanmıştır. Et ile süte yüzde 195, mutfak tüpüne yüzde 190, ekmekle, una yüzde 180, ulaşıma yüzde 175 ve otogaza yüzde 162 oranda zam yapıldı. Yolsuzluk algı sıralamasında;180 ülkede 96. sıradayız. Son 10 yılda 43 sıra, 2018’den beri 18 sıra geriledik. En çok gerileyen üç ülkeden biriyiz. Diğerleri Liberya ve Lesotho’dır. Enflasyon gibi yolsuzluğun da, yoksulluğunda sebebi üç harfli: RTE’dir. Enflasyon dünyada artıyor diyorlar. Avrupa’da ortalama yüzde 11,5. Ama TÜİK enflasyon düştü dedi. Nasıl film ama?” dedi.
“AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI SİNANPAŞA KADIN KÜLTÜR EVİNDE AT KOŞTURUYOR”
Sinanpaşa ilçesi Kadın Kültür Evi’nin aslına uygun olmayan şekilde kullanıldığına dair ellerine görüntü ulaştığını açıklayan Mısırlıoğlu, basın toplantısında bu görüntüleri izlettirdi. Mısırlıoğlu, “Sinanpaşa Kadın Kültür Evi’ndeki görüntüler vicdanımızı yaralamıştır. Masrafları belediyeler tarafından yani vatandaşın hakkı olan bütçeden karşılanan Kadın Kültür Evleri ne yazık ki amacına hizmet etmiyor, amacı dışında kullanılıyor. Sinanpaşa Kadın Kültür evinde AK Parti’nin gençlik kolları tabiri caizse at koşturuyor. Himaye altına aldıkları Kadın Kültür Evleri AK Parti gençlik kollarına ve öğrenci arkadaşlara adeta peşkeş çekilmiş durumda. Gece geç saatlere kadar sazlı sözlü eğlence yapılıp halayların çekildiği bir yer haline gelen kadın kültür evlerine ne hikmetse AK Parti’li olmayan kadınlar hiçbir amaç için alınmıyor. Toplumun her kesimini ayrıştırdıkları gibi herkese eşit hizmet sunma görevlerini de suiistimal eden AK Parti zihniyeti, belediye bütçesinden karşılanan giderleri ile kadın kültür evlerini işine geldiği gibi kullanmaktadır. AK Parti’nin seçim propagandalarının yapıldığı ofisler haline gelen kadın kültür evleri, hukuka ve mevzuata aykırı olarak amacı dışında kullanılmaktadır. Gördüğümüz, duyduğumuz her yanlışa dur dediğimiz gibi bunu da kamuoyu vicdanına sunuyoruz. Kadın Kültür evlerinde gece geç saatlere kadar hukuka ve ahlaki değerlerimize uygun olmayan davranışlar sergilendiğini iddia edilmekte ve bu olumsuzlukları biz yine bu çevrede yaşayan halkımızdan öğrendik. AK Parti zihniyetinin sığ düşünce yapısıyla kültürel ve sanatsal faaliyetlere karşı çıktığı bir devirde işine geldiğinde böyle görüntülere müsaade etmesi, ikiyüzlülüğün ta kendisidir.” diye konuştu.
“AK PARTİ’Yİ ADALETLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
“Sıradan bir sanatsal faaliyete bile mesafeli duran, kent merkezinde bile müzikli eğlence mekânı açılmasına müsaade etmeyen, düğün salonlarına bile bin dereden su getirten belediyeye bakın hele.” diyen Mısırlıoğlu, “Üniversiteli öğrenciler gece geç saatlere kadar burada hiçbir sorumlu olmadan eğlenmektedir. Arapça ve Kürtçe şarkılar eşliğinde oynamaktalar, bu eğlencelerin maliyetinin de çevredeki tüm AK Parti’li belediyelerce finanse edildiği iddia edilmekte. Kadın Kültür Evleri, amacı dışında kullanılmalarının yanı sıra çevre esnafların da ocağına incir ağacı dikmektedir. İlçe esnaflarını zor durumda bırakarak haksız rekabet ortamı oluşturan Kadın Kültür Evleri, her anlamda AK Parti’nin bencil yönetim anlayışına hizmet etmektedir. İlçedeki memurların öğle yemeklerini kadın kültür evlerinde yemeleri dayatılmaktadır. Ne yazık ki AK Parti yönetimi, bir tarafı yaparken bir tarafı bozuyor ama bunun farkında değil. Herkese eşit mesafede kalabilmeyi, toplumun her kesimine standart hizmet kalitesi sunmayı başaramadıkları gibi tutunacak başka dalı olmayan esnaflarımızı zor durumda bırakıyorlar. Bakın sizlerin karşısında açık yüreklilikle dile getiriyoruz. Bu anlayış ahlaken, siyaseten, hukuken yanlıştır. AK Parti zihniyeti, acilen bu anlayıştan geri dönmelidir. AK Parti’nin etik olmayan yönetim anlayışını sizlerin ve aziz milletimizin vicdanına bırakıyor, takdirine sunuyoruz. AK Parti’yi de adının hakkını vermeye, adaletli olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞ SOKAĞA ÇIKMAYA KORKUYOR”
Afyonkarahisar Belediye yönetimini sert bir dille eleştiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Yollarımızda, kaldırımlarımızda, sokaklarımızda durum içler acısı. Biz hep dile getiriyoruz, onlar görmezden gelmeye devam ediyor. Delik deşik olan yollarımız, yapılıp yapılıp bozulan kaldırımlarımız yüzünden vatandaş sokağa çıkmaya korkuyor. Hafta sonu Ambaryolundabir genç kızımızın ayağı kırıldı. Şehrimizin en işlek caddelerinden birinde kaldırımda yürürken bile can güvenliğiniz yok maalesef. Siz siz olun Afyonkarahisar Belediyesi’ne güvenip de içiniz rahat bir şekilde kaldırımda yürümeyin. Her an ayağınıza yerinden sökülen bir kaldırım taşı takılabilir, yolda oluşmuş bir çukura düşebilirsiniz. Sayın Zeybek, gazeteci arkadaşlara verdiği özel röportajda yaptığı seçim vaatlerini anlatmış. Sayın Başkan siz birde Cumartesi akşamüstü kaldırımda spor ayakkabı ayağında iken ayağı kırılan genç kızımıza bunları anlatsanıza. Eminim şöyle dersiniz, ‘Özür dileriz, muhalefete laf yetiştirmekten kaldırımları göremedik. 2024 de inşallah yaparız olmazsa 2029 da yaparız.’ deyin. Nasılsa sizde vaat bol, iş icraata gelince mazeret deseniz oda gani. Kış geldiğinde çatılardan sarkan buz kütleleri de can güvenliğinizi tehlikeye atacak bundan eminiz çünkü bu her kış yaşanan bir olay. Tabi siz eliniz cebinizde gezerken hiçbir şey görmezsiniz, ne yollarımızdaki çukurları görürsünüz ne plan projelere bakarsınız sonrada olmamış dersiniz. Siz basına verdiğiniz ilan metinlerine bile bakmıyorsunuz. Örneğini yakın zamanda yerel gazetelere verdiğiniz ilan da gördük. Siz her şeyden bihabersiniz. Diyecek bir kelime bulamıyorum.”
“EVLENDİRME DAİRESİNİN HALİ İÇLER ACISI”
Afyon Lisesi yanındaki Evlendirme Dairesi binasının bakımsız haline dikkat çeken Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Gelelim Büyükşehir olacak denilen ilimizin Evlendirme dairesine. Afyon Belediyesi Evlendirme Dairesinin hali de içler acısı. Hayatlarının en güzel anları için bu binaya gelen çiftler ne yazık ki bir harabeye girer gibi o kapıdan giriyorlar. Düşünseniz ya; bakımsızlıktan sıvaları dökülmüş, ahşap kısımları çürümüş, dekoratif objeleri parçalanmış bir bina karşılıyor sizi evliliğe ilk adımınızı atarken. Üstelik şöyle bir bakınca kullanılmayan atıl vaziyetteki bir harabe gibi görünen bu bina, şehrin tam göbeğinde. Sayın Zeybek’in de her gün işe gidip gelirken görebileceği bir yerde üstelik. Gözünüzün önünü bari düzeltin sayın başkan. Yoksa adı Atatürk Kültür Merkezi diye mi bu binayı kaderine terk ettiniz? Adını oradan silemediniz diye binaya mı küstünüz? O binadan kopan parçalar caddede yürüyen insanların üzerine düşüyor. Ama düşen sadece o binanın parçaları değil sayın başkan siz de gözden düşüyorsunuz.”
“ZEYBEK’İN GÖZÜNE BATAN DEMİRLER FİRMAYA HOŞ GÖRÜNMEK İÇİN FAZLADAN MI ALINDI?”
Yoncaltı Camii yanında yapımı süren pazaryeri inşaatı ile ilgili değerlendirmede bulunan Mısırlıoğlu, “Gelelim yeni Pazar yeri inşaatına. Sayın Zeybek; projesi hazırlanıp onaylanan, temeli çoktan atılan hatta ana hatları oluşan inşaata gidiyor demir direklerin boyunu beğenmiyor. ‘Yüksek olmuş bunlar, inşaatı durdurun.’ diyor. Müteahhit de diyor ki efendim projede neyse biz onu yaptık. E haklı adam, projeyi onaylarken aklınız neredeydi Sayın Zeybek? Öyle eliniz cebinizde şantiyeleri, Cuma günleri mahalleri gezdiğiniz gibi gezerseniz plandan projeden hiç haberdar olmadığınız da böyle çıkar ortaya işte. Yoksa şimdi gözünüze batan demirler, işi verdiğiniz firmaya zamanında hoş görünmek için fazla fazla mı alındı? Kimlere ne kazandıracaktınız da plan proje yapılırken bol keseden herkese mavi boncuk dağıttınız? Şimdi de gelmiş zaten kağnı gibi ilerleyen inşaat çalışmalarını durdurun diyorsun. O bölgedeki esnafın halini, derdini hiç sormuyorsun? 7 ayda gelinen nokta zaten bir arpa boyu. Senin aklına oraya gitmek yeni mi geldi? Ama göreceğiz sizi Sayın Zeybek, kapı kapı dolaşıp oy isterken göreceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM