“En temel örnek Hz. Peygamberimizin hayatıdır”

“En temel örnek Hz. Peygamberimizin hayatıdır”

“Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri
verildi. Programda konuşan İl Müftüsü Sinan Kazancı, en temel örneğin Hz. Peygamberin hayatı olduğunu
söyleyerek, öğrencilerden Peygamber Efendimizin (SAV) örnek hayatına benzeme gayretini göstermelerini istedi

 

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) ile Afyonkarahisar İl Müfütlüğü tarafından düzenlenen “Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi” konulu şiir yarışmasında, şiir yazma dalında ilk beşe girenlerle, Mevlitten bahirlerin şiir olarak okunması yarışmasında finale kalanlar belirlendi. Dereceye girenlere ödülleri dün öğleden sonra Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Programa; Belediye Başkan Vekili Fatma Gamze Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AFSÜ Prof. Dr. Ümit Dündür, İl Müftüsü Sinan Kazancı, İl Milli Şube Müdürü Hayati Duman, SGK İl Müdürü Samet Fidan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldılar.
“PEYGAMBERİMİZİ TÜRKLERDEN DAHA ÇOK SEVEN BİR MİLLET YOKTUR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dumlupınar Cami İmam Hatibi Osman Türk tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Daha sonra Süleyman Çelebi’nin hayatı sinevizyon gösterimi ile izlendi. Programın açış konuşmasını AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay yaptı. AFYAŞAD olarak İl Müftülüğü ile birlikte hazırladıkları “Süleyman Çelebi’yi Anma Etkinliği” kapsamında düzenledikleri şiir yarışması sonucu derece alacak öğrencilerin belirleneceğini kaydetti. Günay, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimden öğrendiğimize göre Peygamber Efendimizi (SAV) âlemlere rahmet olarak, son peygamber olarak, peygamberlerin efendisi olarak en güzel örnek olmak üzere göndermiştir. Hz. Ayşe’nin ifadesiyle Peygamberimiz (SAV) ‘Yaşayan Kur’andır. O’nun ahlakı Kur’andır.’ Teşbihte hata olmasın Kur’an-ı Kerim canlanıp insan suretine girse karşımıza ancak Hz. Muhammed Mustafa (SAV) olarak çıkar. AFYAŞAD olarak en büyük amacımız milli, manevi, ahlaki değerleri benimseyen, koruyan, bu değerleri yaşayan nesiller yetiştirmektir. Bugüne kadar düzenlediğimiz yarışmalarda hep bu amacı takip ettik. Dünya’da ki her millet Hz. Peygamberimizi (SAV) sever. Fakat daha tarihte Hz. Peygamberimizi (SAV) Türkler kadar çok seven bir başka milleti görmek ve göstermek mümkün değildir.” dedi.
“EFENDİMİZİN ÖRNEK HAYATINA BENZEMEYE GAYRET EDİLMELİ”
Programda konuşan İl Müftüsü Sinan Kazancı şunları söyledi: “Vefatının 600’ncü yılında gerek UNESCO tarafından gerekse Cumhurbaşkanlığımız tarafından alınan karar ve genelge gereği Süleyman Çelebi’yi Anma yıldönümüdür. Afyonkarahisar Müftülüğü ve AFYAŞAD işbirliğiyle düzenlediğimiz şiir yarışmasıyla Peygamber Efendimize (SAV) duyulan muhabbeti şiire aktarma noktasında bir program düzenlemekten son derece memnunuz. Katılımları nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Allah öğrencilerimizin ilmini daim eylesin ve arzu ettikleri her türlü meşru meslekleri icra edebilmeyi nasip etsin. Efendimiz (SAV) bizim için gönderilen en güzel örnektir. Öğrencilerimizden istirhamım sohbetlerimiz, muhabbetlerimiz, oturuşumuz, kalkışımız, davranışlarımız Hz. Muhammed’in (SAV) örnek hayatına benzeme gayretini göstermeleridir. Gönlüm bunu arzu etmektedir. Bu konuda da dua ve niyaz ediyorum. Rabbim hepinizin ahlakını Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ahlakı ile tezim etsin inşallah.”
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Şiir yazma dalında Özel Genç Kalemler Fen Lisesi’nden Kadir Alaca birinci, TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nden Cavit Eren ikinci, Sandıklı İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’ndan Hasan Öztürk üçüncü, Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nden Sevgi Özbay ile Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nden Merve Yılmaz dördüncü, Özel Genç Kalemler Fen Lisesi’nden Nur Sultan Aldemir beşinci oldular. Dördüncülüğü eşit puan alan ikişer öğrenci paylaştı. Şiir okuma dalına finale kalan öğrenciler; Kamil Miras Anadolu Lisesi’nden Furkan Güven birinci, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nden Ayşegül Kıymık ikinci, Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Göktaş üçüncü, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nden Ayşe Sultan Deniz dördüncü ve Özel Genç Kalemler Fen Lisesi’nden Gülcan Turgun beşinci oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini programa katılan protokol üyeleri verdi. Program günün anısına çekilen toplu fotoğrafla tamamlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM