“Gelecek Partisi milletin partisidir”

“Gelecek Partisi milletin partisidir”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Gelecek Partisi’nin Türkiye sevdasına gönül verenlerin, milletin partisi olduğunu söyledi

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğlen partide basın toplantısı gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerininde hazır bulunduğu toplantıda Ertaş gündemi değerlendirdi.
“İKTİDARA GELİNCE ULUSLARARASI TURİZM FUARI DÜZENLEYECEĞİZ”
Niyazi Ertaş, partisinin iktidara gelmesi halinde yapılması düşünülenler hakkında bilgiler verdi. Ertaş, “Gelecek Partisi olarak Afyonkarahisar’da termal, mermer, turizm ve gıda fuarları açacağız. Yetkililer her ortamda termalin başkentiyiz, mermerin başkentiyiz sucuk ve lokumun başkentiyiz diye övünüyorlar. Şimdi de gastronomi de Türkiye ikincisiyiz övünüyoruz. Ama Afyon gecen hafta 10 Aralık gününe kadar açık olan İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarına katıldı. İlimizin tarihi turistik ve gastronomi güzelliklerini tanıtmak için belediye ve turizm müdürlüğü stant açtı. Afyon standında tarihi ve kültürel güzellikler konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, AFSÜ, kendi çalışmalarını tanıttılar. Afyon’u tanıtan herkese Gelecek Partisi olarak teşekkür ederiz. Afyon dışarda tanıtacağımıza uluslararası fuarlar düzenleyerek herkesi Afyonkarahisar’da ağırlayacağız. 1993-1994 yapılan sanayi ve teknoloji fuarını yeniden açacağız. Termalin başkentiyiz diyoruz termal fuarımız yok. Sağlığın başkentiyiz diye övünüyoruz sağlık fuarımız yok. Gıda da övünüyoruz gıda fuarımız yok. Mermerin başkentiyiz diyoruz. Mermer fuarımız yok. Bakın yakında seçim var. Bu güzel şehrimize gelecek partisi olarak termal turizm fuarı getireceğiz. Mermerin layık olduğu tanıtıma kavuşturacağız. Afyon’da uluslararası fuar düzenleyerek herkesi Afyon’da ağırlayacağız. 1993 ve 1994 yıllarında yapılan Afyon sanayi ve teknoloji fuarını yeniden açacağız.” dedi.
“GELECEK PARTİSİ HERKESİ KUÇAKLAYACAK”
“Gelecek Partisi iktidarında herkesin insanca yaşaması için adımlar atacağız.” diyen Ertaş, “Birleşmiş Milletler 10 Aralık 1948 de ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini’ kabul etti. Aynı bildirgeyi Türkiye’de 1949 yılında kabul etti. İnsan hakları ırk, dil, cinsiyet ayrımı yapmaz. Ülkemizde ve Afyon’da insan hakları hususunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Dünya da savaşlar nedeniyle insanlar ölüyor. Çin gibi ülkeler sırf Müslüman diye Türklere zulüm ediyor. 7,5 milyar insanın yaşadığı dünyamızda insan hakları çok önemlidir. Açlıktan ölen insanlardan tutun fikrini söyledi diye tutuklanan çok insanımız var. Eğitim, mülkiyet, sağlık, ulaşım, yerleşim gibi yaşam hakları evrenseldir. Bunlar İslam dininde de mevcuttur. Peygamber efendimiz veda hutbesinde ‘Beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü’ olmadığını, insanların yaptıkları hizmetle üstün olduğunu söylemiştir. Durum ve ahval böyle iken tarihsel dönüşüm içerisinde ve günümüzde güçlünün güçsüzü ezdiği benden değilsin diye zulme uğrayan insanlar var. Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 149.sıradayız. Yolsuzluk endeksinin de 180 ülke arasında 96. arasındayız. Hukuksuzlukta 140 ülke arasında 116. sıradayız. İşte böyle bir ülkede işsizlik hat sahadadır. Biz Gelecek Partisi olarak hiç bir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağız sen ben kavgasını bitireceğiz. Ayrıştırmayı ötekileştirmeyi kaldıracağız. Herkesin insanca yaşaması için gelecek partisi olarak her adımı atacağız. Bu milletin yanında olacağız. Gelecek Partisi insanca yaşamak için tüm hakları verecektir.” diye konuştu.
“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ”
Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Selim, Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılık yaşandığını söyledi. Karakaş şunları kaydetti: “Bilindiği gibi Afyonumuz ’un önemli geçim kaynaklarından birisi de tarım ve hayvancılıktır. Fakat son yıllarda tarım ve hayvancılık sektörü en kötü dönemini yaşamaktadır. Âdeta can çekişen bir sektör haline gelmiştir. Ülkemizde 2003 yılında 2 mlyon 765 bin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) sitemine kayıtlı çiftçi varken 2021 yılında 2 milyon 345 çiftçi bulunmaktadır. Son 20 yılda nüfüs 20 milyona yakın artmışken çiftçi sayısı 700.000’den fazla azalmıştır. Bu tarım hayvancılık için vahim bir tablodur. 2009 yılında SGK’ya kayıtlı çiftçi sayısı 1 milyon 16.692 kişidir.2021 yılında 551.610 kişiye gerilemiştir. Aktif SSK’lı çiftçi sayısı yüzde 50 oranında azalma olmuştur. Artık gençlerimiz köylerimizde durmamaktadır. İktidarın uyguladığı yanlış politikalardan dolayı son yıllarda çiftçilerimiz çok zor günler yaşamaktadır.2021 yılında tarımsal desteklemeye ayrılan bütçe yüzde 0,3 ile en düşük seviye uygulanmıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran yüzde 33,1 iken Türkiye’de bu oran yüzde 1’in altındadır. İktidarın yanlış politikalarından dolayı tarım ve hayvancılıkta üretimde dışa bağımlı hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.
“GENÇLER TARIM VE HAYVANCILIKTA IŞIK GÖREMİYOR”
Karakaş sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde ve Afyonumuz’da üretimde önemli gerilemeler olmuştur. Bir litre sütün maliyetinin 10 lirayı geçmesi Afyon’da üreticimiz çiğ sütün satış fiyatının halen 9 lira civarında olmasından dolayı binlerce damızlık değeri olan inek kesime gitmiştir. Türkiye’de son dönemlerde kesilen inek sayısı 1 milyona yakındır. Bu 1 milyon hayvanın yerine koymanın maliyeti bize yaklaşık 41 milyar lira olacaktır. Tabii bu kalite ve bu sayıda hayvan bulabilirsek, yıkılan hayaller, kararan umutlar bir daha yerine gelir mi onu bilemem. Köylerimizde bulunan çiftçilerimizin yaş ortalaması 50’nin üzerindedir. Gençlerimiz köylerde çiftçilik ile uğraşmak istemiyor. Çünkü tarım ve hayvancılıkta bir ışık göremiyorlar. Asgari ücretle çalışmayı tercih ediyorlar. Gelecek partisi olarak diyoruz ki gençlerimiz köylerde kalın biz üretimi ve hayvancılığa tekrar karlı ve istikrarlı hale getireceğiz. Hayvancılık yapmak isteyen gençlerimize önce hibe desteği vereceğiz. Bir yılını dolduran çiftçilerimize sıfır faizli kredi vereceğiz. Mazot gübre ham madde desteğini hak edilen düzeyde vereceğiz. Kur korumalı mevduat yerine kur korumalı mazot gübre yem vereceğiz. Hem gençlerimiz kazansın hem de üretim artsın. Bilge lider Ahmet Davutoğlu bu işin teminatıdır. Üretim için Gelecek Türkiye için Gelecek Partisi diyoruz.”
“GELECEK PARTİSİ TÜRKİYE’NİN KADERİDİR”
Öte yandan Gelecek Partisi’nin 3’üncü kuruluş yıldönümü partide kesilen pasta ile kutlandı. Partinin İl ve Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve partililer İl Başkanı Niyazi Ertaş’la birlikte pasta kestiler. Üç yıl önce kurulan Gelecek Partisinin Türkiye’nin kaderi olduğunu söyleyen Ertaş şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı olduğum günden bu yana onur ve gururla mensubu olduğum partimizin 3’ncü yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Partimiz yarınlara odaklandıkça geçmişin yükünün azalacağını, 21. yüzyıla baktıkça geçen yüzyılın kısır çekişmelerinin anlamsızlaşacağını, geleceğe yürüyecek iradeyi ortaya koyup, eski Türkiye defterinin kapanacağını kısa bir sürede herkese göstermiştir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM