“Yenilgiyi hazmedemeyenler, bunun hesabını verecek”

“Yenilgiyi hazmedemeyenler, bunun hesabını verecek”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vererek, “Milletimiz bu haksızlığı unutmayacak. Yenilgiyi hazmedemeyenler de bunun hesabını er geç verecek. Bu ceza İmamoğlu’na değil tüm İstanbul halkına verilmiştir” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.
“BU KARARLA HER GEÇEN
GÜN YARGININ SİYASALLAŞTIĞINI DAHA İYİ ANLIYORUZ”
“Bu ceza İmamoğlu’na değil tüm İstanbul halkına verilmiştir.” diyen Milletvekili Burcu Köksal, “İki kez İstanbul halkının iradesiyle seçilen AK Parti’nin sandıkta yenemediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ve getirilmek istenen siyasi yasak hakka hukuka ve hakkaniyete sığmaz. Bu ceza İmamoğlu’na değil tüm İstanbul halkına verilmiştir. Yargı adına son derece üzücü bir karardır. Önce İstanbul il başkanımıza daha sonrada İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen cezalarla ülkemizde yargının siyasallaştığını her geçen gün daha iyi anlıyoruz.” diye konuştu.
“AK PARTİ MİLLET İRADESİ İSTEDİĞİ GİBİ TECELLİ ETMEDİĞİNDE YARGIYI KULLANDIĞINI BİR KEZ DAHA
AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖSTERDİ”
Köksal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Özellikle 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi sonrası AK Parti il-ilçe yöneticisi avukatlarını hakim ve savcı olarak atayarak yargıyı arka bahçesi haline getirmeye çalışmıştır. Yargı, AK Parti iktidarı döneminde iktidarın muhalefeti susturmak ve cezalandırmak için kullandığı bir sopa olmuştur. İmamoğlu kararında da bunu görüyoruz. Beraat kararı verilmesi gerekirken ceza verilmiştir. AK Parti, millet iradesi kendi istediği şekilde tecelli etmediğinde bunu kabullenemediğini bu kararla bir kez daha göstermiştir.”
“MİLLETİMİZ BU HAKSIZLIĞI UNUTMAYACAK, YENİLGİYİ HAZMEDEMEYENLER BUNUN HESABINI ER GEÇ VERECEKLER”
AK Parti’nin İstanbul’u kazanmak adına 2 kez sandığa gittiğini, ikisinde de yenildiğini hatırlatan Milletvekili Köksal, “AK Parti Sayın İmamoğlu’nun yapacağı hizmetleri engellemeye çalışmış, hakkında her türlü karalama kampanyasını yürütmüş başarılı olamamıştır. Şimdi de en son yargı kararıyla İmamoğlu’nu engellemeye çalışmaktadır. Ben Türkiye’de hala hakimler olduğuna inanıyorum onun için verilen bu hukuka aykırı kararın üst mahkemeden döneceğini ümit ediyorum. Milletimiz bu haksızlığı unutmayacak yenilgiyi hazmedemeyenler de bunun hesabını er geç verecektir.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM