Türkiye’nin dört bir yanından cep telefoncuları Afyon’da buluştu

Türkiye’nin dört bir yanından cep telefoncuları Afyon’da buluştu

Afyonkarahisar’da yapılan Cep Der Çalıştayı’nda cep telefonu esnafı meslek sorunlarını tartıştılar

 

Cep Telefoncular Derneği (Cep Der) Çalıştayı Afyonkarahisar’da başladı. Toplantıya; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, Zafer Partisi Merkez İlçe Başkanı Nuri Eker, derneğin il ve bölge temsilcileri katıldılar.
“CEP TELEFONCULAR ODASININ KURULMA ZEMİNİ HAZIR”
Cep Telefoncular Derneği (Cep Der) Çalıştayı MCG Marble Otel’de yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra programın açış konuşmasını Cep Der Başkanı Şenol Şen yaptı. Şenol Şen, sektörün hak ve menfaatlerini korumak, meslektaşlarıyla istişareler yaparak mesleğin kaybolduğunu belirttiği kalite, güven ve itibarını sağlamak amacıyla; cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da “Afyonkarahisar Cep Telefoncular Derneği” ismi ile 2019 yılında kurulduğunu söyledi. Şen, “Ancak sektörümüzün sorunlarının bölgesel değil ulusal bir sorun olduğunu bilen derneğimiz, tüzük değişikliği yaparak önce ismini Cep Telefoncular Derneği yapmış ve hızlı bir şekilde 7 coğrafi bölgede, 81 il ve 20 ilçede temsilciliklerini açarak teşkilatlanmasını tamamlamıştır. Çok kısa sürede meslek odalarının şimdiye kadar yapamadığı birçok projeye imza atan derneğimiz, Türkiye’nin 55 ilinde mesleki yeterlilik belgesi sınavları organize etmiş, bu sınavların bedellerini Avrupa Birliği’nden karşılayarak ülke çapında 4 binden fazla meslektaşımızın ücretsiz ‘Cep telefonu tamir, bakım ve onarımı mesleki yeterlilik belgesi’ almasını sağlamıştır. Derneğimizin faaliyetleri bununla da kalmayarak verilen bu mesleki yeterlik belgeleri için defalarca Milli Eğitim Bakanlığı ile istişare ve yazışmalar yaparak bu belgelerin ustalık ve usta öğreticilik belgelerine denkliğini de aldırdığımızı gururla söylemek isterim. Aslında Türkiye’nin 55 ilini dolaşarak eğitim vermemizin tek bir amacı vardı. O da mesleki yeterlilik belgesi ve sınavlar bu amacın sadece bir aracıydı. Dernek olarak neydi en büyük amacımız; Aynı kurtuluş savaşımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvay-i Milliye hareketi gibi bizim de kurtuluşumuz için örgütlenmekti. Her ilde teşkilatlanmamız tamamlanmış olup; hak ettiğimizi almak için sonuna kadar uğraşacağımız sektörümüze ait meslek odamızı, yani cep telefoncular odamızın kurulması için zemin hazırlamaktı.” dedi.
“CEP TELEFONCU ESNAF SAYISI 150 BİNİ AŞIYOR”
“Yıllardır süregelen ve mesleğimizi öksüz bırakan birlik ve beraber olamama, ayrıştırma, ötekileştirmeye karşı tek yürek olarak hareket edememe durumlarından dolayı Meslek Odamızı kuramadık.” diyen Şen, “Allah’ın izni ile de 1 hafta önce 7 büyük ilimizde kendi meslek odamızı kurmak için Ticaret Bakanlığı’na dilekçelerimizi de vermiş bulunmaktayız. Hali hazırda bağlı olduğumuz Meslek odaları, üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki anlamda yapılan işlerini kolaylaştırmak, mesleğin çıkarlarını korumak, meslektaşların birbirleri ile iletişim kurmasını ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulan kuruluşlar olmasına rağmen, onlarca yıldır amaçlarından uzak faaliyet göstermektedirler. Ne yazık ki bağlı bulunduğumuz meslek odaları sadece hak etmediği üye aidatlarını toplamaktan, gerekirse aidat borcu olan meslektaşlarımıza icra göndermekten başka hiçbir iş yapmamaktadır. TÜİK verilerine göre son 5 yılda iş yeri olarak açılan en fazla meslek grubunu biz oluşturuyoruz. Şu anda resmi kayıtlara göre de 150 binden fazla meslektaşımıza ait işyeri faal olarak çalışmaktadır. Sayısı 150 bini aşkın cep telefoncu esnafı; çıkarları doğrultusunda istediği gibi kanun yaptıran bu malum rant yapılanmasından, bu sömürgeci zümreden çok ama çok daha büyüktür. İsim zikretmeden belirtmek isterim ki bu zümre esnafımızın çıkarına değil sadece kendi şahsi menfaatlerine göre hareket etmektedir.” diye konuştu.
“TEK SES VE TEK YÜREK HAREKET EDECEĞİZ”
Cep Telefoncular Derneğinin kuruluşunun en önemli amacını; GSM sektörü esnafının hak ve menfaatlerini her türlü platformda savunmak olarak açıklayan Şen, “Aleyhimize olan kanunlarla hukuken mücadele etmek, kanun koyucular ile istişarelerde bulunarak esnafımızın yıllardır gasp edilen emeklerinin geri kazanımı açısından plan, proje ve politika üretilmesi için çalışmalarda önderlik etmek ve sektörümüzün meslek odasını her ilimizde kurmaktır. Bu motivasyonla 2019 yılından bugüne kadar birçok faaliyete imza atan derneğimiz şimdi sizlerle beraber ulusal ses getirecektir. Sayın bölge ve il başkanlarımla beraber 150 bin esnafımız arkamızdadır. Tek yürek, tek ses, tek nefes olarak hareket etmemizin zamanı geldi. Hep beraber hedeflerimize teker teker ulaşacağız inşallah. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“ORTA DİREK ESNAFIMIZ İKTİDARI BELİRLİYOR”
Şen’in ardından söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, yaptığı konuşmada hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun her kesimden vatandaşın belini büktüğünü söyledi. Burcu Köksal, cep telefoncuları esnafının sorunlarının çözümü için CHP olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Köksal, “Orta direk esnafımız önemlidir. Çünkü bugüne kadar orta direk esnafımız iktidarın belirlenmesinde önemli bir rol oynadı. Yaklaşık 6 ay sonra bir genel seçim olacak. Bu seçim önemli bir seçim. Bugüne kadar sesinizi duymayan, tabiri caiz ise üç maymunu oynayanlara karşı sandıkta tokatınızı vurmak için bu seçim son bir şanstır. Her daim ulaşabileceğiniz, samimi bir şekilde taşın altına elini koyanlara bu seçimde destek vermenizi istiyorum. CHP olarak önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını seçtirerek, AKP Cumhur İttifakının çözmediği tüm sorunları çözmeye ve ne gerekiyorsa yapmaya bir esnaf bakanlığı kurmaya söz veriyoruz. Ankara’daki makam benim değil tüm hemşehrilerimizin makamıdır. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince sorunlarınızı çözmeye gayret etmeye devam edeceğiz. Yolunuz her daim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun.” ifadelerini kullandı.
Çalıştay Cep Der Hukuk Danışmanı Av. Nuri Eker, “Meslek Odaları Görevleri ve Kuruluş Aşamaları” hakkında ki sunuma ile devam etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM