“Sesimizi duyun yoksa yerel radyo ve tv kalmayacak”

“Sesimizi duyun yoksa yerel radyo ve tv kalmayacak”

RATEM Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu, radyo ve televizyonların resmi ilanları alabilmesi için yaptıkları yoğun çalışmalara rağmen Basın Kanunu’nda yer alamadıklarını kaydetti. Şerbetcioğlu, “Sesimizi daha geniş kitlelerin duymasını sağlamak, için tüm üyelerimizle birlikte ‘Bu Sesi Duyun!’ kampanyasını başlattık. Köklü sorunlarımız çözülmezse, izleyeceğiniz
bir yerel televizyon, dinleyeceğiniz bir yerel radyo kalmayacak” dedi

 

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu, sorunlarının çözülmemesi halinde yerel radyo ve televizyon yayınlarının yapılamayacağını bildirdi.
“YEREL RADYO VE TELEVİZYONLARA PAY AYRILMALI”
M. Aydın Şerbetcioğlu, her zaman desteklerini hissettiklerini vurguladığı izleyiciler ve dinleyicilere yayıncı meslek birliği olarak yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi vermek istediğini belirtti. Şerbetcioğlu, “Ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından oluşan 722 üyesiyle Türkiye’nin ilk ve tek yayıncı meslek birliği RATEM olarak, radyo ve televizyonlarımızın sıkıntılarının çözümü ile ilgili yıllardır uğraş verdiğimiz, Bakanlıklar nezdinde dile getirdiğimiz; Bunlar; Ödenemez hale gelen telif bedelleri, yüksek enerji bedelleri, döviz bazlı TÜRKSAT ödemeleri, Çamlıca Kulesi yüksek kira bedellerinin makul seviyelere indirilmesi veya bu yüksek bedelleri ödeyebilmemiz için kamu spotlarının bir bedel karşılığında yayınlanmasına ihtiyacımız vardır. Resmi ilanların radyo ve televizyonlarımıza da verilmesi, kamu şirket ve bankalarının reklam bütçelerinden yerel, bölgesel radyo ve televizyonlarımıza da pay ayrılması, Belediye bütçelerinde bulundukları illerde, ilçelerdeki yerel, bölgesel radyo ve televizyon kuruluşlarına pay ayrılması taleplerimizin karşılanmasını istedik.” dedi.
“BASIN KANUNUNDA YER ALAMADIK”
Şerbetcioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “RATEM Yönetim Kurulu olarak 2022 yılı Haziran ayında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda radyo ve televizyonların resmi ilanları alabilmesi için yaptığımız yoğun çalışmalara rağmen Basın Kanunu’nda yine yer alamadık. Akabinde yaptığımız görüşmelerden de sonuç alamayınca; sesimizi daha geniş kitlelerin duymasını sağlamak, hem izleyici ve dinleyicilerimizin desteğini alabilmek hem de Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için tüm üyelerimizle birlikte ‘Bu Sesi Duyun!’ kampanyasını başlattık. Çünkü bu köklü sorunlarımız çözülmezse, izleyeceğiniz bir yerel televizyon, dinleyeceğiniz bir yerel radyo kalmayacak. Ekranlar kararacak, radyolar susacak.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM