Taytak, Bakan Kirişçi’ye  Afyon’un ihtiyaçlarını bildirdi

Taytak, Bakan Kirişçi’ye Afyon’un ihtiyaçlarını bildirdi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye, Afyonkarahisar
genelinde ihtiyaç duyulan girişimler ve sorunların çözümüne yönelik önerileri bildirdiğini açıkladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM’de Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye İhsaniye Ayazini köyü ve Sultandağı Merkez köyleri, Dereçine beldesi, Üçkuyu köyü, Taşköprü köyü, Kırca köyü, Çamözü köyü, Akbaba köyündeki tarım arazileri sorunlarını anlattı.
“GENEL MÜDÜRLÜK ONAYLARSA MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK”
Mehmet Taytak, 1999 yılında Afyonkarahisar İhsaniye ilçesi Ayazini köyünde muhtarlık tarafından 217 adet arsa dağıtımı yapıldığını belirtti. Taytak, “Vatandaşlarımız tapuların fotokopisini almış hatta 100-150 kadar arsa sahibi ödemesini yapmış. Dağıtım esnasında orman avukatı ve mühendisi olmadığı için kadastro geçerken arsaların olduğu bölgeler Orman Genel Müdürlüğüne kalmıştır. Yasa gereği yerleşim yerlerine yakın yerlerin orman vasfından çıkarılması gerekmektedir. Muhtarlık Milli Emlak Genel Müdürlüğüne müracaatını yaptı. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü orman vasfından çıkarılmasını uygun görüyoruz derse konu çözüme kavuşacak ve Orman Genel Müdürlüğü onaylarsa mağduriyetler giderilecektir. Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi’ye konuyu ilettim. Konunun bir an önce çözüme kavuşturularak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettim.” dedi.
“AKŞEHİR GÖLALANI SINIR ÇİZGİSİ ÇEKİLMELİ”
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Akşehir Gölü kıyı kenar çizgisi ve sit alanı çizgisi konusunu da aktaran Taytak şunları kaydetti: “Sultandağı Merkez Köyleri, Dereçine beldesi, Üçkuyu köyü, Taşköprü köyü, Kırca köyü, Çamözü köyü, Akbaba köylerindeki tarım yapılan, yapılması talep edilen alanların Akşehir gölalanı içerisinde kaldığı tespiti yapılmış. Bu durum karşısında söz konusu arazilerin, büyük çoğunluğunun gölalanı içerisinde kalmasından dolayı mevzuat gereği kiralanması, satışı, tescili yapılamamaktadır. Ayrıca kıyı kenar çizgisinin tespiti sonucunda kıyıda ve kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan özel mülkiyete konu arazilerle ilgili tapu iptal işlemleri de söz konusudur. Çiftçilerimiz bu durumdan dolayı sorunlar yaşamaktadır. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’den bu alanlara, kıyı kenar çizgisi yerine ‘Taşkın Set’ yapılarak ya da harita üzerinde belirlenerek geri kalan arazileri Milli Emlak tarafından kiralama usulüne gidilmesini talep ettim. Sonraki aşama olarak taşkın seddi ile tapulu alanlar arasında kalan tarım arazileri yaklaşık 50 bin dekar çiftçilerimizin kullanımına şartlı bir şekilde verilmesini, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ya da İlgili makamlar tarafından ‘Geçici Kullanım İzni’ adı altında bir karar çıkartılarak Milli Emlak tarafından çiftçilere geçici kiralama yapılmasını aktardım. Yaklaşık 50 bin dekar alanın tarım arazilerine kazandırılmasıyla ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.”
“PROJELERİN KISA SÜREDE AFYON’A KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, İzmir, Manisa bölgesinin gezginci arıcılarının arı popülasyonunu ve arı koloni sayılarını artırmak için Afyonkarahisar florasından ve poleninden faydalanılabileceğini, bu bağlamda Afyonkarahisar’da gezgin arıcılar için bir park oluşturulabileceğini bildirdim. Afyonkarahisar’da bir Arıcılık Uygulama yeri yapılırsa teknik arıcılığı öğretmenin yanı sıra işsiz olan gençlerin de bu mesleğe kazandırılmış olacağını ve Afyonkarahisar’da arıcılık üzerine bir Arıcılık Araştırma İstasyonu veya Arıcılık Araştırma Enstitüsü kurulması projemizi yeniden Bakanımıza aktardım. Aynı zamanda; İstihdam ve kalkınmaya yönelik Tarım Lisesi, çiftçilerimize mesleki ve beceri kazandırmak amacıyla Çiftçi Eğitim Merkezi, üstün nitelikli damızlık üretmek amacıyla 300 Baş Anaç Kapasiteli Model Koyun Barınağı ihtiyacını dile getirdim. Sinanpaşa Boyalı köyünde hayvan hareketlerini kontrol altına almak, hastalıklı hayvan sevkiyatını önlemek amacıyla Hayvan Kontrol ve Dinlenme İstasyonu projelerimizi yeniden dile getirdim. İnşallah kısa zamanda hayata geçirilecek bu projelerin Afyonkarahisar’ımıza kazandırılmasını istemekteyiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM