“Rahat etmek emeklilerin en doğal hakkıdır”

“Rahat etmek emeklilerin en doğal hakkıdır”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, uzun yıllar ülkeleri için üreten kesim olan emeklilerin emeklilik döneminde rahat etmelerinin en tabi hakları olduğunu belirtti

 

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege’yi ziyaret etti. Ziyarette; İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Durmaz’da hazır bulundu.
“EMEKLİLER GEÇİNEBİLECEKLERİ ÜCRETİ İSTİYOR”
Dernek Başkanı Ahmet Ege, dernek çalışmaları hakkında Muhammet Mısırlıoğlu’na bilgiler verdi. Ege, “Emeklilik, bu ülke için yıllarca değer üreten, prim ödeyen herkesin en doğal hakkı. Biz istiyoruz ki emeklilik hakkına sahip olanlar aileleriyle birlikte güzel şekilde geçinebileceği gelire sahip olsun. Maalesef bu günümüz şartlarında pek mümkün değil. Bugün emekliler yapılan hatalı düzenlemelerin mağduru durumunda. Geçmişte 4447 ve 5510 sayılı kanuni düzenlemelerle asgari aylık bağlama oranı yarı yarıya düşürüldü. Bunun sonucu olarak emekli aylıkları da aynı oranda azaldı. 2000 yılı öncesi dönemde asgari ücretle çalışan işçiler net asgari ücretin üzerinde emekli aylık alabiliyordu. Emekli aylıkları, net 8 bin 506 TL olan yeni asgari ücretin bir hayli altında kaldı. Emekli aylıklarında kalıcı artışlar için emekli aylığı hesaplanmasında gösterge sistemine geçilmeli ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı, yüzde 70’e yükseltilmeli.” ifadelerini kullandı.
“EMEKLİ AYLIKLARINDA ASGARİ ÜCRET DİKKATE ALINMALI”
Ahmet Ege sözlerini şöyle tamamladı: “Yaklaşık 20 yılda taban emekli aylığı ile asgari ücret arasındaki makas emeklinin lehineyken, tersine döndü. Asgari ücretin bile düşük bulunduğu bir ortamda, milyonlarca emekli, asgari ücret rakamının yaklaşık yarısına bir ay geçinmek durumunda kalıyor. Bunu gidermek için öncelikle emekli aylıklarına asgari ücret seviyesi ve artış oranı dikkate alınarak zam yapılmalı, ardından da 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek bir intibak düzenlemesi hayata geçirilmeli.”
“EMEKLİLERİN RAHAT ETMEK HAKKIDIR”
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, emekli kesimin yıllar boyu ülkesine hizmet ettiğinin altını çizdi. Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Emeklilerimiz yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş insanlar. Emeklilikte rahat etmek emeklilerimizin hakkıdır. Emeklilerimizi bu maaş ile yaşamaya mecbur bırakmak insafsızlıktır. TÜİK üzerinden milletin aklıyla dalga geçen enflasyon rakamlarını yayınlayıp, bu rakamlar üzerinden emekli ve memurlara yapılan yüzde 25’lik zammı müjde diye duyurmak arkasından hadi yüzde 5 daha veriyorum müjde demek insanlarımızla alay etmekten başka bir şey değil. Eskiden devlet memuru olmanın bir itibarı vardı, emekli de geçmiş yıllarda verdiği emeğin karşılığını alabiliyordu. AKP döneminde, Türkiye Ücretlileri İtibarsızlaştırma Kurumu (TÜİK) sayesinde memur maaşları ve emekli aylığı da açlık sınırına yakınsadı. AKP iktidara geldiğinde ortalama memur maaşı asgari ücretin üç katından fazlayken şimdi sadece 1,1 katıdır. Ortalama SSK emekli aylığı da asgari ücretin 1,5 katıyken şimdi asgari ücretin üçte ikisidir. Boşuna en düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olacak demiyoruz. İnşallah İYİ Parti iktidarında bu gerçekleşecek.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM