Down sendromluların acil ihtiyacı dil terapisti

Down sendromluların acil ihtiyacı dil terapisti

Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert, şehirde down sendromlu çocukların eğitimi için acil olarak dil terapistine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı

 

Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı ve Down Cafe sahibi Fatma Mert ve cafe çalışanı down sendromlu gençler Kübra ve Mert dün öğleden sonra Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret etti.
Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert, derneği 2018 yılında kurduklarını belirtti. Fatma Mert, Afyonkarahisar il merkezinde yaklaşık 90 down sendromlu çocuk bulunduğunu ve bu çocukların büyük çoğunluğunun 5 yaş altında olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’da down sendromlu çocukların eğitiminde büyük önem taşıyan Dil Terapistine acilen ihtiyaç duyulduğunu belirten Mert, bu konuda en kısa sürede ilgili ve yetkili çevrelerden destek beklediklerini ifade etti. Dil terapistinin yanı sıra ritm eğitiminde down sendromlu çocuklar için gerekli olduğunu ifade eden Mert, hayırseverlerin yürüttükleri proje ve çalışmalara desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM