“Çözüm için acilen Afyon Masası oluşturulmalı”

“Çözüm için acilen Afyon Masası oluşturulmalı”

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, yıkılan Belediye Şehir Çarşısı konusunda acilen bir Afyon Masası oluşturularak ilgili sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, konunun uzmanları ile bir araya gelerek çözüm noktasında proje üretmek istediklerini açıkladı

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, aylardır akıbetiyle ilgili olarak belirsizliğini koruyan Belediye Şehir Çarşısı’nın yıkıldığını belirtti.
“BELEDİYEDEN ŞEFFAF BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Kadir Daylık, Belediye Şehir Çarşısı yıkım ihalesinin iptal edildiğinin basına yansıdığını sonrasında gerçekleşen ihale sonucu çarşının yıkımının yapıdığını dile getirdi. Daylık, “Belediye Şehir Çarşısı yıkımı başlatıldı. Çarşı esnafı, tüm esnafın ekonomik sıkıntılar yaşandığı bu dönemde ‘Bizler mağdur olduk.’ diyor. Pandemi döneminde zaten mağdur bırakılmıştık. Zaten pandemi dönemde sıkıntılar çekmiştik şimdide yerlerimizden, mülklerimizden olduk diyorlar. DEVA Partisi olarak bizlerde burada bir mağduriyetin yaşandığına inanıyoruz. Belediyemizden şeffaf bir şekilde açıklayıcı kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler istiyoruz. Esnafımızın durumunun ne olacağı konusunda yıkılan bu alana nasıl bir proje yapılacağı konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönem belediyelerin yapmış olduğu hataların tekrarlanmamasını istiyoruz. Hak sahiplerinin mağduriyetlerinin tekrar ele alınmasını istiyoruz. 20 sene önce yapılan hataların tekrarlanmamasını istiyoruz. Geçmiş dönem belediyelerinin yapmış olduğu hatalardan ders çıkararak bu hataların tekrarlanmamasını istiyoruz. Belediyenin topu geçmiş dönem belediyelerine atmayarak çözüm odaklı uzlaştırmacı bir yaklaşım ile davranmasını istiyoruz.” dedi.
“ACİLEN BİR AFYON MASASI OLUŞTURULMALIDIR”
“DEVA Partisi olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız.” diyen Daylık, “DEVA Partisi olarak bu mağduriyetlerin giderilmesi için acilen bir Afyon masası oluşturulmasını, ilgili sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileriyle, konunun uzmanları ile bir araya gelerek çözüm noktasında proje üretmek istiyoruz. Afyon için mağdur olan esnaf için ne yapabiliriz? Bunları konuşarak Afyon masasına yatırmak istiyoruz. Bu araziye halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak nasıl bir proje yapabiliriz bunları konuşalım istiyoruz? Burada ki esnaf mağdur olmasın bu önemli projeler yapboz tahtasına dönmesin istiyoruz. DEVA Partisi olarak kısa bir zaman sonra şunun şurasında bir veya bir buçuk yıl sonra genel seçimlerden hemen sonra Allah nasip ederse belediyenin yönetimini devir aldığımızda vatandaşımızla, esnafımızla bu sebeplerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bu hataların tekrarlanmamasını istiyoruz. Gelin birlikte çözelim. DEVA Partisi olarak bizlerde sorumluluk almaya hazırız. Sonra halkımıza, bizlere sorulmadan yapılan projeler bunlar, bizlere sorulmadan yaptılar demeyelim. Bizlerde DEVA Partisi olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM