“Çocuk kandırır gibi zam oranı mı açıklanır”

“Çocuk kandırır gibi zam oranı mı açıklanır”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, memura ve emeklilere yüzde 30 zam verilmesinin milletin aklıyla ve sabrıyla alay etmek olduğunu ileri sürerek, “Çocuk kandırır gibi zam oranı mı açıklanır” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“MİLLETİN AKLI VE SABRIYLA ALAY EDİYORLAR”
Yapılan zam oranlarının milletin aklı ve sabrıyla alay etmek anlamına geldiğini belirten Mısırlıoğlu, “Yüzde 15 verdik hadi yüzde 10 daha verelim yetmedi mi? Hadi 5 de benden olsun deyip de yüzde 30 zam açıklayanlar bu milletin aklıyla, sabrıyla alay etmektedir. Çocuk kandırır gibi zam oranı mı açıklanır? Sizin aklınız başınızda değil onu anladık da bu milletin aklı yerinde çok şükür. Oynadığınız oyunların, kurduğunuz tezgâhın herkes farkında. Akılları sıra parça parça zam oranı açıklayacaklar ki milletin gözüne çok görünecek. Yahu sizin alım gücünden, açlık sınırından, yoksulluk sınırından haberiniz yok herhâlde. Siz anca masa başında rakamlarla oynamayı bilirsiniz. Kim olursanız olun, bu milletin aklıyla alay edemezsiniz. Yüce Türk milletinin onuruyla, gururuyla oynayamazsınız. Kim olursanız olun, bu ülkeye yıllarca emek vermiş, çalışıp çabalamış insanların emekli maaşını sadaka verir gibi belirleyemezsiniz. En düşük emekli maaşını 5.500 TL yaptık diye övünmeye utanmalısınız. Ülkeyi içinden çıkılamaz bir dar boğaza sokan siz değilmişsiniz gibi bir de bu komik rakamlar üzerinden hala kendinize rant sağlamaya çalışıyorsunuz. Bugün bu ülkede 32’li tuvalet kâğıdı, 5 litre ayçiçek yağı, 2 kilogram çay 180 TL ise bu zam oranını açıklarken utanmalısınız. Bakın bu saydıklarımın hepsi ayrı ayrı 180 TL. Hepsinden 1’er tane alsa bir vatandaş 540 TL ödeyecek. Bugün bir evin en temel ihtiyaçlarını alacak olsan bir markete girsen tek seferde 3 bin TL harcama yapmak zorundasın. 3 bin TL markete veren emekli kirasını, faturasını nasıl ödesin? Kira diyorum dikkat ettiyseniz. Çünkü şimdiki emekli maaşları ile artık ev alınamıyor. İnsanlar eskiden emekli olayım rahatıma bakayım diye düşünürken artık son nefesine kadar çalışmak zorunda hissediyor. Çünkü geçinemeyecek biliyor.” diye konuştu.
“BAĞ-KUR’LU VATANDAŞ HAKSIZLIĞA UĞRADI”
“Emeklilikte Yaşa Takılanlar” diye bir kitle oluşturulduğunu ileri süren Mısırlıoğlu, “ EYT konusunu elinde koz gibi tutan AKP hükümeti, 2 dönemdir seçim vaadi olarak sunduğu ve bir lütufmuş gibi lanse ettiği EYT konusunu, seçim çalışmalarına başlar başlamaz yine gündeme getirdi. EYT çıktı çıkmasına ama AKP zihniyetinin çifte standardı burada da kendini gösterdi. Yıllarca esnaflık yapıp vergilerini ödeyen, sigortasını kendi imkânları ile yatıran vatandaşa 9 bin gün prim şartı getirdi. Sigortalı vatandaş 5 bin günde emekli olurken bağkurlu vatandaş 9 bin günde emekli olabilir denildi. E doğal olarak Bağ-Kur’lu vatandaş haksızlığa uğramış oldu. Resmen esnafın 2 günü 1 gün olarak sayıldı. Şimdi esnaflıktan emekli olan vatandaşlarımız doğal olarak soruyor. ‘Vergimizi ödedik. Borcumuz yok. Suçumuz Esnaf olmak mı?’ diye. Haklılar ve biz de sonuna kadar arkalarındayız.” şeklinde konuştu.
“KURUM MÜDÜRLERİ ARAÇLARINI ISITMAK İÇİN TÜM GÜN AÇIK BIRAKIYOR”
Afyonkarahisar’daki kurum müdürlerini eleştiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Vatandaş evinde kombisi ile ısınamazken, ilimizdeki kurum müdürleri arabalarını tüm gün sıcak tutmak için çalışır vaziyette bırakıyor. Milli servetimiz birkaç bencil adam tarafından har vurulup harman savrulurken işçimiz, emekçimiz, gencimiz, yaşlımız geçim derdine düşüyor. İlimizde kamu kurumlarının önünden geçerken dikkatlice bakarsanız görürsünüz. Sıcacık makam odalarından çıkıp da üşümesinler diye kurum müdürlerinin araçları tüm gün çalışır vaziyette bekletiliyor. Vicdan muhasebesi yapmasını beklemiyoruz tabi ki bu insanların. Ama ele güne karşı alenen bu terbiyesizliği de yapmayın be kardeşim. Göz göre göre kamu malını böyle kullanmayın. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Bu ülkede genç yaşlı herkes ekonomik sıkıntılarla, açlıkla, işsizlikle, barınma sorunuyla savaşıyor. Çıkarın artık şu at gözlüklerini de bir bakın etrafınıza.”
“HİÇ AFJET ZAMMI EKSİK KALIR MI?”
Jeotermal ısıtma hizmeti sunan AFJET’in zam kararını eleştiren Mısırlıoğlu, “Millet evinde ısınamazken birileri makam araçlarını bile gün boyu sıcak tutma derdine düşmüş, her yıl fiyasko ile sonuçlanan hizmet anlayışı ile gündemden düşmeyen AFJET zam peşinde koşuyor. İGM Başkanı Çoban ‘AFJET’e tabi ki zam yapılacak. Yapılmazsa olur mu hiç.’ demiş. Tabi ya olur mu hiç? Siz eksik kalır mısınız? Kaostan beslenen, arada biz de kaynarız ne olacak ki diye düşünen zihniyetler yüzünden alakalı alakasız her şeye zam geliyor. Kendi kendini idare edemeyen AFJET, girdiği her borcun, yaptığı her hatanın faturasını vatandaşa kesiyor. Hizmet kalitesini de borçları kadar artırsa içimiz yanmayacak. AFJET’e getirilen ve ‘yabancı’ diye eleştirilen genel müdür yabancı kalmayı tercih etmiş belli ki çünkü daha İGM üyeleri ile bile tanışmamış. Amaç milletin menfaati ise herkes elini taşın altına koymalı. Kimse olayların dışında kalabilmek için kendini soyutlamamalı. Bir ürün ya da hizmete zam yapılacaksa, bu ürün ya da hizmetin vatandaşa sağladığı fayda da artmalı ya da sabit kalmalı. Siz hem kaliteyi düşürüp hem de zam yapıyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun. Vatandaşın içi üşürken siz kendi koltuğunuzu ısıtma peşindesiniz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM