AKÜ bilim insanları Kütahya’da fay hatlarını tespit edecek

AKÜ bilim insanları Kütahya’da fay hatlarını tespit edecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) ile Kütahya Belediyesi arasından Parmakören bölgesinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hattının tespiti için AR-GE protokolü imzalandı

 

Protokol töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şehrimizin geleceği için çok önemli gördüğümüz hayırlı bir olayın protokolü için bir aradayız. 7 Aralık 2022 tarihli meclis kararımızla söz konusu çalışmayla ilgili onayımız alındıktan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ile Belediye Başkanlığımız arasında yapılacak olan protokol gereğince Parmakören Mahallesi civarında deprem riski yaratan aktif fayların tespit edilmesiyle ilgili bir araştırma geliştirme protokolünü imzalıyoruz” dedi.
“RAPORA GÖRE YAPILAŞMA DÜZENLENMESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Işık, söz konusu bölgenin Kütahya’nın gelecek yıllardaki gelişen bölgesi olduğunu belirterek, “Gelecek yıllarda şehrimizin gelişen bölgesi olarak bildiğimiz Parmakören ve TOKİ konutlarının yapıldığı kuzey Kütahya bölgesinde riskli fay hatlarının yerinin tam tespit edilerek oralara inşaat yapılmaması ya da uygun yerlere yapılması konusunda bir rapor ortaya çıkacak. Bunu da Afyon Kocatepe Üniversitemizin Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile birlikte yapıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
AKÜ JUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise, “2009 yılından bu yana 80’in üzerine proje gerçekleştirdik. 2023 yılında da bu projelerden bir tanesini de Kütahya Belediyemiz ile birlikte yapacağız. Kütahya bizim için çok değerli. Bu proje kapsamında Kütahya’ya hizmet etmekten son derece mutluyum.” dedi.
Ayrıca çalışma sırasında; AKÜ Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Mehmet Fatih Yüğrük ve Kütahya Belediyesi personeli de sahada yapılacak ölçümlere katkıda bulunacaklar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM