Vali Yiğitbaşı STK’larla buluştu

Vali Yiğitbaşı STK’larla buluştu

Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle ile bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kuruluşların talep ve ihtiyaçlarını dinledi

 

Afyonkarahisar’da yardım, eğitim, kültür ve sanat dallarında topluma hizmet eden gönüllü kuruluşların temsilcilerini makamında ağırlayan Vali Yiğitbaşı, STK’ların temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinden yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi aldı. STK temsilcilerini tek tek dinleyen Vali Yiğitbaşı, kuruluşların talep ve ihtiyaçları için ilgili birimlere talimat verdi.
Toplantıya Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Yıldırım Kemal Vakfı, Diyaliz ve Doku Derneği, Kent Konseyi Öğrenci Meclisi, Cansuyu Derneği, Yeniden Aydınlanma Derneği, Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği, Gül Anneler Derneği, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği, Anadolu Gençlik Derneği, Girişimci Genç Liderler, Misri Camii Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Küçükhöyük Sulama Kooperatifi Başkanlığı, Kendin Yap Atölyesi Derneği, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı temsilcileri katıldı.
Toplantıda dernek ve vakıfların toplum için önemine ve söz konusu kuruluşların birbirileri ile işbirliği içinde çalışmasına vurgu yapan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:
“Sivil toplum kuruluşları devlet ile toplum arasındaki bağı güçlendiren en önemli unsurdur. Dolayısıyla bir toplumda STK’ların sayısı ve çeşitliliği ne kadar zenginse o toplumun devlet ile ilişkisi o kadar güçlüdür. Tabi bu durum güçlü ve huzurlu bir toplumum oluşmasında da önemli bir araçtır. Çünkü özellikle günümüzde geçerli olan modern devlet yapısı, sivil toplum-devlet işbirliği üzerine inşa olunur. Bu amaçla biz de Valilik olarak sık sık bir araya gelerek bu bağı güçlendirmenin farklı yollarını uyguluyoruz.”
Vali Yiğitbaşı, ilerleyen günlerde de STK toplantılarına devam edeceğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM