TED Afyon Koleji’nden 19 okulda bin öğrenciye örnek destek

TED Afyon Koleji’nden 19 okulda bin öğrenciye örnek destek

TED Afyon Koleji Okul-Aile Birliği öncülüğünde düzenlenen “Bu Kış Birlikte Isınalım” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenciler için kışlık kıyafet ve bot yardımı çalışmaları başlatıldı. Çalışma kapsamında bin öğrencilik yardım paketleri 19 okula teslim edildi

 

Kış şartlarının kendini gösterdiği bu günlerde ihtiyacı olan Afyonkarahisar’a bağlı ilçe ve köy okullarındaki çocuklar için TED Afyon Koleji Okul Aile Birliği harekete geçti. Bu kapsamda iş birliği yapılan LC Waikiki’den bin öğrencilik yardım paketleri Afyonkarahisar’a bağlı ilçe ve köylerde ihtiyacı olan 19 okula teslim edildi.
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ”
Kışlık kıyafet, bere takımı ve bottan oluşan hediye paketleri TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi, Ortaokul Müdür Yardımcısı Mehmet Selek, Okul Aile Birliği Başkanı M. Gürel Yardım ve Okul Aile Birliği Üyesi Rıfat Durgut’un katılımlarıyla Işıklar Şeker Ortaokulundaki ve Gebeceler İlkokulundaki öğrencilere teslim edildi. Ziyaret edilen sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Azime Tanrıverdi, geleceğin teminatı çocuklar için ne yapılsa az olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı mutlu görmek, heyecanlarını paylaşmak, onların mutlu olabileceği iklimler oluşturmak en önemli önceliğimizdir. Kampanyamıza destek sağlayan yardımseverler ve sizler arasında bir köprü olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzun altını çizmek isterim. Yardımlaşma ve dayanışma toplumun gelişmesi için en güzel vesiledir.” dedi.
“FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK”
Okul Aile Birliği Başkanı M. Gürel Yardım, kampanya çerçevesinde merkeze uzak olan okullardaki çocuklara fırsat eşitliği sağlama noktasında katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Yardım, “İyilik bir insanlık sanatıdır ve iyilik bulaşıcıdır. Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı, Gebeceler’e kadar ulaşabildiğimiz tüm ilçelerimize ulaşmaya çalıştık.” ifadelerine yer verdi. Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Furkan Koca, Atatürk’ün, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.” sözünden hareketle ne yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. Koca, “Soğuk kış günlerinde minik kalpleri ısıtabilmek için bu kampanyayı düzenledik.” dedi. Okul Aile Birliği Üyesi Rıfat Durgut’ta şunları kaydetti: “Böyle anlamlı bir projenin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonra da yapılabilecek her türlü proje ve çalışmada yer almaktan ve destek vermekten büyük mutluluk duyarım.”
“ÖĞRENCİLERİMİZE VERİLEN DEĞER BİZLERİ DUYGULANDIRDI”
Gebeceler Ortaokul Müdürü Erhan Çetkin, kampanya kapsamında kendi okul öğrencilerinin unutmamasının kendilerini çok duygulandırdığını dile getirdi. Çetkin, “Çok mutluyum, öğrencilerim adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Buralara kadar gelmiş olmanız ve çocuklarıma değer vermeniz bizleri çok mutlu etti.” dedi. Yardım dağıtımı sonrası görüşlerini açıklayan Işıklar Şeker Ortaokul Müdürü Necati Yılmaz şunları söyledi: “Sizleri okulumuzda görmekten dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimiz adına sizlere teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize hazırlanan kışlık paketler sayesinde çocuklarımız bu kışı daha sıcak geçirecekler. Bazı duygular anlatılmaz yaşanır, bizleri çok duygulandırdınız.”
“TAM EĞİTİM BURSU SINAVI 18 ŞUBAT’TA”
TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi, kampanya ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Türk Eğitim Derneği, köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim sistemine maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır. Türkiye’nin en köklü okulu olan TED Koleji olarak eğitimi destekleyen projelerde öncü olmaya devam edeceğiz. Türk Eğitim Derneğinin her yıl düzenlediği Tam Eğitim Bursu sınavı 18 Şubat 2023’te uygulanacaktır. Gerekli kriterlere uygun başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencileri, GENÇ MEŞALE’ye dönüşmesi için sınavımıza katılımlarını bekliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM