“Ortak mutabakat metni Türkiye’nin geleceğidir”

“Ortak mutabakat metni Türkiye’nin geleceğidir”

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, altı siyasi partinin bir araya gelip kapsamlı ve ülkenin tüm sorunlarına çözüm bulan bir mutabakat metni hazırlamasının Türkiye siyaseti için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı. Daylık, “Açıklanan 2300 maddelik ortak mutabakat metni, Türkiye’nin geleceğidir” dedi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, DEVA Partisi, DP, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve SP’den oluşan altı siyasi partinin, asgari müştereklerde anlaşarak hazırladıkları politikaları yarının Türkiyesi hedefleri doğrultusunda “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”nin Ankara Congresium Kongre Salonunda geniş bir katılımla sunulduğunu açıkladı. Daylık tanıtım toplantısına; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığını belirtti.
“İKİBİNDEN FAZLA DÜZENLEMEYİ İÇEREN 9 ANA BAŞLIK”
DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, 2300 binden fazla hedef politika ve somut eylemi içeren 9 ana başlık 73 alt başlıktan oluşan Ortak Politikalar Mutabakat Metni hakkında açıklama yaptı. Daylık, “Bir türlü aday belirlenemediğini söylendi durdu. Bir proğramları yok, planları yok, eylemleri yok diyerek televizyon programlarında günlerce, haftalarca, aylarca hep konuşulup durdu en iyi cevabı verdiğimize inanıyorum. DEVA Partisi olarak da bu sürecin en ince ayrıntılarına kadar takip ettiğimizi, hemşerilerimizin hiç endişeye mahal vermemesi gerektiğini söylemiştik.” ifadelerine yer verdi.
“KİMİN DEĞİL NASIL YÖNETECEĞİ ÖNEMLİ”
Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin ana başlıklardan birinci başlığın; Hukuk, Adalet ve Yargı, ikinci başlığın Kamu Yönetimi olduğunu belirten Daylık, “Üçüncü başlık; Yolsuzlukla Mücadele. Dördüncü Başlık; Ekonomi ve İstihdamdır. Beşinci Başlık; Bilim ve Dijital Dönüşüm. Altıncı Başlık; Sektörel Politikalar. Yedinci Başlık; Eğitim ve Öğretim. Sekizinci Başlık; Sosyal Politikalar. Dokuzuncu Başlık; Dış Politika ve Göç. Buyurun bakalım bir hafta, on gün konuşacağınız bolca malzeme var. Tabi ki öğrenmek isteyen için. Hep dedik ‘Kimin yöneteceği değil, nasıl yönetileceği önemli.’ yönetecek kişi sisteme doğru kaptanlık yapsın yeter. Açıklanan bu metin 2300 maddelik ortak mutabakat metni, Türkiye’nin geleceğidir.” dedi.
“ORTAK MUTABAKAT METNİ TÜRKİYE SİYASETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Daylık sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Genel Başkanımızın Ali Babacan beyin dediği gibi, Erdoğan ülkenin bugünü ise, biz yarınıyız. Altı siyasi partinin bir araya gelip böyle kapsamlı ve ülkemizin tüm sorunlarına çözüm bulan bir mutabakat metni hazırlamış olması Türkiye siyaseti için çok önemli bir adımdır. Vatandaşın kanayan yaralarının bilincindeyiz ve metin hazırlanırken hiçbir kesim, meslek, sosyal alan, cinsiyet, ırk, din ayırt etmeden titizlikle çalışmalar yapılmıştır. Ekonomiden, hukuka, sağlıktan teknolojiye, tarımdan hayvancılığa ve daha birçok önemli konu ile ilgili önemli çözümlere imza atılmıştır. Bu mutabakat metni, Altılı masa dediğimiz millet ittifakı masasının yaklaşık 1 yıllık süreçte neler yaptığının ve adeta nasıl çalışkan bir öğrenci gibi Türkiye’ye karşı verilecek bu sınava hazırlık yaptığının anıtı. Seçim günü geldiğinde değerli hemşerilerimiz sandıkta millet ittifakına güvenip, gereken cevabı verecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM