“Kan stokları doldu, bağışlar ileriki günlerde yapılmalı”

“Kan stokları doldu, bağışlar ileriki günlerde yapılmalı”

Afyonkarahisarlı basın mensupları depremzedeler için kan bağışında bulundular

Afyon Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde bir araya gelen basın mensupları Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, kan ihtiyacının karşılanması amacıyla Kızılay tarafından yapılan çağrıya destek vererek, Anıtpark önünde bulunan Kızılay otobüsünde kan bağışında bulundu.
“BASIN MENSUPLARI OLARAK KAN BAĞIŞINDA BULUNDUK”
Afyon Gazeteciler Cemiyeti BaşkanıKüçükkurt, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. Devlet ve millet olarak büyük bir sınavdan geçtiğimiz bu günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük ve güçlü bir devlet olarak sıkıntıları gidereceğini belirten Küçükkurt, “İnşallah en kısa sürede deprem felaketinin yaraları sarılacak ve sıkıntılar giderilecektir. Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesindedir. Bizler de Afyonkarahisarı basın mensupları olarak karınca kaderince Kızılay’a kan bağışında bulunuyoruz. Bu vesile ile fedakarlıkla görev yapan Kızılay personelinede meslektaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kızılay Kan Bağış Merkezlerinde kan bağışları alınıyor. Ama bilindiği üzere kan uzun süre muhafaza edilebilen bir ürün değildir. Ondan dolayı Kızılay yetkilileri kan bağışına gelmek isteyen vatandaşlarımızı gün, gün peyder pey almak için yönlendiriyorlar. Bizde randevu aldıktan sonra kan bağışında bulunabildik. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin kan bağış merkezindeki görevlilerle irtibat kalarak uygun zamanlarda kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.
“KAN STOKLARIMIZ DOLDU. BAĞIŞLARI İLERLEYEN GÜNLERDE YAPALIM”
Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Kubilay Akman yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Zor günlerde çalışıyoruz. Değerli basın mensuplarının ve halkımızın kan bağışı konusunda ilgisi çok fazladır. Kan bağışlarını kabul ediyoruz. Stoklarımız yeterli seviyeye geldi. Bu vesile ile çağrıda bulunuyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ama kan bağışlarını önümüzdeki günlerde yaparlarsa çok daha iyi olacaktır. Deprem sonrası kan bağışına yoğun ilgi gösterildiğinden stoklarımız tamamen doldu. Kana ihtiyaç tabii ki her zaman var. Ama bu ihtiyacı önümüzdeki günlerde yapılacak kan bağışlarıyla tamamlamayı planlıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM