AKÜ bilim insanları Kahramanmaraş depremini araştıracak

AKÜ bilim insanları Kahramanmaraş depremini araştıracak

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Kosismik Deformasyon Etkilerinin Araştırılması” isimli projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında kabul edildi

 

Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin araştırılması için TÜBİTAK tarafından Acil Destek Programı kapsamında yapılan çağrının ardından AKÜ bilim insanlarının “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Kosismik Deformasyon Etkilerinin Araştırılması” isimli projesi de kabul edildi.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve AKÜ Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu ve AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Solak’ın yer aldığı proje ile bölgedeki deprem araştırılacak.
Tiryakioğlu, proje kapsamında bölgede araştırma ekibinin sahaya inerek sismik gözlem çalışmalarında Küresel Konum Belirleme Sistemi (GNSS) ölçümleri yapılacağını bölgede yaşanan yıkıcı depremin analizinin yapılacağını kaydetti. Proje kapsamında AKÜ bilim insanlarınca Kahramanmaraş depremlerinin kosismik deformasyon etkileri araştırılacak.
Öte yandan depremin ilk anından itibaren AKÜ DUAM Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak’ın da yer aldığı bilim insanları bölgedeki fayın kırılması ile ilgili farklı illerde depreme ilişkin incelemelerde bulunarak, elde ettikleri bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM