Afyonkarahisar’ın 2 üniversitesinde eğitim nasıl devam edecek?

Afyonkarahisar’ın 2 üniversitesinde eğitim nasıl devam edecek?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki yıkıcı depremin ardından depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmelerine karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem nedeniyle üniversitelerin bahar döneminin online olmasına karar verdiklerini açıkladı

 

Üniversitelerde hibrit eğitim döneminin nisan ayından itibaren başlayacağını belirten YÖK Başkanı Özvar açıklamalarda bulundu. Özvar’ın açıklamaları sonrasında öğrenciler, ‘Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?’ sorularına yanıt aramaya başladı. Nisan ayında üniversitelerin durumunu yeniden gözden geçireceklerini bildiren Özvar, hibrit eğitim ihtimalini dile getirdi.
Gelişmelerin ardından öğrencilerin gözü üniversitelerin açılacağı tarihe çevrildi.
AKÜ’DE SENATO BUGÜN TOPLANACAK
Afyonkarahisar’daki iki üniversitenin yönetimleri de durumu Üniversite Senatolarında ele alıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senatosu kararlarını açıklarken, Afyon Kocatepe üniversitesi Senatosu ise pazartesi günü (bugün) toplanarak konuyu karar bağlayacak.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Pazartesi yapacağımız Senato toplantısında, YÖK Başkanımızın açıklamalarını ayrıntılı olarak değerlendireceğiz. Alacağımız kararları sizlerle paylaşacağız. Uygulamalı Eğitimler Yönetmeliği kapsamındaki programlara ilişkin ayrıntılı açıklamalar yapacağız.” dedi.
AFSÜ’DE ÜST SINIFLAR YÜZYÜZE EĞİTİM VERECEK
AFSÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada ise AFSÜ Senatosu’nun kararları şu şekilde özetlendi:
“Öğrencilerimizin eğitimlerini nitelikten ödün vermeden, mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürebilmesini sağlamak için ön lisans, lisans ve lisansastünde 2022-23 akademik yılı bahar yarıyılıyla sınırlı olmak koşuluyla aşağıdaki kararlar alınmıştır; İlgili programın gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandıracak önlemleri alarak çevrimişi/eşzamanlı veya çevrimdışı/eşzamanlı olmayan uzaktan öğretim yöntemlerinin kullanılmasına, YÖK’ün eğitim-öğretime yönelik alacağı kararlar ile öğrencilerimizin ilimizdeki barınma imkanları da dikkate alınarak Nisan ayı içerisinde durumun tekrar değerlendirilmesine,
Tıp Fakültesi 4., 5. ve 6. sınıfların Diş Hekimliği Fakültesi 4. ve 5. sınıfların ve Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıfların eğitimine yüzyüze devam edilmesine, Uygulamalı eğitim dışında kalan teorik ve teorik+pratik derslerde uzaktan eğitim yöntemlerinin kullanılmasına, Lisansastü programrada yüzyüze eğitime başlanmasına, depremzede öğrencilerin ise taleplerinin gerektiği şekilde değerlendirilmesine karar verildi.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM