Depremzedeler için  makine başına geçtiler

Depremzedeler için makine başına geçtiler

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in desteği ile kurulan Kadınana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi depremzedeler için seferber oldu

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından harekete geçen Afyonkarahisarlı hanımlar birçok örgü işi yaparak yardım kampanyasına bağışta bulundu. 40’tan fazla gönüllü hanım depremzedelerin yaralarının sarılmasına yönelik yardımlara destek vermek için de çalışma başlattı. Gönüllü olarak bir araya gelen kadınlar kooperatif çatısı altında diktikleri kışlık eşofman, pijama, bebekler için yelek, kazak, atkı ve bereleri depremzedelere ulaştırılması için ilgili kurumlara teslim etti. Depremin ilk gününden itibaren yoğun bir çalışma temposuna girerek yardımlarını devam ettiren Kooperatif şimdi de Afyonkarahisar’a gelen depremzedelerin kıyafet ihtiyacını karşılıyor.” denildi.
Açıklamada, “Afyonkarahisar Belediyesi Kadınana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, zor günlerde dayanışmanın merkezi oluyor. Kış mevsimine uygun kumaşlar ile hem yetişkin hem de çocuk depremzedeler için polar, eşofman takımı, bere, eldiven, atkı, sweat, toka, etek gibi ürünlerin dikimini yaparak, şehrimizin farklı yerlerinde misafir edilen depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor. Deprem bölgelerinden gelen kardeşlerimizi kaldığı yurtlarda ziyaret eden Kooperatif üyeleri ihtiyaç taleplerini alarak dikimlerine yön veriyor.” ifadelerine yer verildi.
Yardım kampanyaları, ekip ve ekipmanlar ile personel desteğinin bölgelere seferber edildiğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kadınana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifindeki bayanların el emekleri ile deprem bölgelerindeki vatandaşlar için ürettikleri söyledi. Deprem seferberliği kapsamında kış mevsimine uygun kumaşlar ile yetişkin ve çocuklara polar, eşofman takımı, bere, eldiven gibi birçok ürünün dikiminin yapıldığına değinen Başkan Zeybek, “Deprem seferberliği kapsamında destek olan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar halkı bir kez daha ferasetini, yardım severliğini ve kadirşinaslığını gösterdi.” şeklinde konuştu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM