“Klavye silahşörlüğünü bırakın, sahaya gelin”

“Klavye silahşörlüğünü bırakın, sahaya gelin”

AK Parti heyetinin Kırıkhan’daki çalışmaları sürüyor. Deprem zedeler için 24 saat esasına dayalı çalışan heyet hafta sonu 500 adet çadırların kurulduğu alanları ziyaret ederek eksik ve ihtiyaçları tamamladı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar teşkilatları Milletvekilleri ile birlikte tam kadro deprem bölgesinde çalışmalar yürütüyor. AK Parti Afyonkarahisar heyeti Kırıkhan’daki çalışmaları sürüyor. Depremzedeler için 24 saat esasına dayalı çalışan heyet 500 adet çadırların kurulduğu alanları ziyaret ederek eksik ve ihtiyaçları tamamladı.
“HİZMETİN AKSAMAMASI İÇİN GAYREK VERİLİYOR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ndeki çalışmalarına devam ediyor. Burada yapılan çalışmalara; İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tekik, İGM Üyeleri İbrahim Kaynak ve Umut Eroğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy ve çok sayıda gönüllü ekip katıldı. Çadır kentleri ziyaret edip eksiklerini tamamlayan, konteyner kenti de gezen heyet burada bir açıklama yaptı.
İlk açıklamayı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya yaptı. Özkaya, “Allah bu afeti bir daha yaşatmasın. Dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük afetlerden birisiyle karşı karşıyayız. Gerçekten bütün deprem alanını gördüğümüzde şehirlerin yok olduğunu, yere geçtiğini ve binaların büyük kısmının yıkıldığını görüyoruz. Kırıkhan’da da tahmin ediyorum ki yüzde 80 civarında yıkım var veyahutta yıkılması gereken binalar var. Çok büyük bir nüfus var. Biz burada ilk günden itibaren Afyon AK Parti İl Başkanlığımız, milletvekillerimiz, bütün teşkilatlarımız, belediyelerimizle birlikte ve bir de üniversitemiz AKÜ ile aşevlerini kurduk. Daha sonra yaklaşık 500 civarında çadır kurduk. Çadırların ihtiyaçlarını, seyyar tuvaletlerin yerleştirilmesi için hep beraber uğraşıyoruz. Ekiplerimiz dönüşümlü olarak devam ediyorlar. Burada aksamadan bir hizmet vermeye gayret sarf ediliyor.” dedi.
“SÜREKLİ ELEŞTİRENLER SOSYAL MEDYA PROVAKASYONUNU BIRAKSIN”
Ali Özkaya, gerçek anlamda tüm inanan insanlarla, elini taşın altına koyan insanların, bir afet geldiğinde ülkede bir sıkıntısı baş gösterdiğinde hiç tereddütsüz yardıma koştularını söyledi. Özkaya, “Her zaman ülkenin ve milletin bütün nimetlerinden istifade edip de zor günde onu yine arkadan hançerleyen, sürekli eleştiren ve sosyal medyada provokasyon yapanlar var. Onlara tavsiyem şu; Sosyal medya da provokasyonu yapmayı bırakın. Lütfen kalkın gelin. Nasıl inanıyorsanız, nasıl düşünüyorsanız, öyle yardım yapın. Bu insanlara gayret sarf edin. Sıkıntılarını giderin diyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İl Başkanımıza ve bütün kardeşlerimize, arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz Şimdi valiliğimizden gelenler var, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz de geldi. İnşallah Afyonkarahisar bir bölgenin bütün konteynerında yeme, içme, eğitim, barınma gibi hizmetleride karşılayacak Hep beraber bu hizmetlere devam edeceğiz.” diye konuştu.
“500’E YAKIN ÇADIR KURDUK GÜNLÜK 6 BİN KİŞİYE YEMEK VERİYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven yaptığı açıklamada, depremin olduğu ilk andan itibaren AK Parti genel merkezinin görevlendirmesiyle önce Adana’ya daha sonra da Hatay, Defne ve Kırıkhan bölgesinde görevlendirildiklerini ifade etti. Yurdunuseven, “Ali Özkaya vekilimizin de söylediği gibi geldiğimiz ilk andan itibaren gördüğümüz veriler de bunu söylüyor zaten. Dünyanın en büyük afetlerinden birisiyle karşı karşıyayız. Bazı ilçelerimiz var ki neredeyse yüzde doksan beşi yıkılmış. Yani tamamen terk edilmiş kent vaziyetinde. Burada Afyon teşkilatı olarak özellikle Kırıkhan’da çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle ben teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum burada bir alan tespit edilip orada bütün hem depo, hem yemek hizmeti, hem çadır hizmeti veriyoruz. İşte sayılar ortada. Beş yüze yakın çadır kurmuşuz. Günde yaklaşık 6 bin kişiye Afyonkarahisar ekibi olarak yemek veriyoruz.” şeklinde konuştu.
“DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN DEVLETİMİZ DEPREMZEDELERLERLE”
Yurdunuseven sözlerine şöyle tamamladı: “Ali Bey’in de söylediği gibi sadece burada bakmaya gelseler bile vicdanları sızlayacaktır. İnanın buna. Oradan oturdukları yerden silahşörlük yapıp maalesef aksine söyleyenlerin sadece görmek için bile olsa, buraya gelmelerinde fayda var. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İlk günden itibaren açık ve net olarak gördük ki devletimiz burada, milletimizle el ele, kol kola, gevrekli koordinasyon sağlıyoruz. Bu yaraları da saracağız. Buna inanıyoruz. Çünkü milletimiz necip bir millet. Zaten o gün ilk günde de söyledik. Neredeyse otuz kırk kilometre civarında yardım tırları vardı. İlk günden itibaren organize halde buraya geldi. Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum burada hem il başkanlığımıza hem il özel idaresi ve valiliğimize buraya destek olan belediyemize tüm herkese teşekkür ediyorum. Elini taşın altına koyan herkesten Allah razı olsun.”
“NORMAL HAYATA DÖNENE DEK DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”
AK Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, deprem bölgesindeki çalışmaları değerlendirdi. Uluçay şunları söyledi: “Öncelikle ilk günden beri sahada olan çok kıymetli milletvekillerimize ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ederim. Belediyelerimiz de elinden geldiğince destek oluyorlar. Ne istediysek bir an evvel buraya ulaştırıyorlar. Bölgelerimizde çadırlarımız kuruldu. Elektrikleri, su tesisatları bağlantıları yaparak depremzedelerimizi bir nebze olsun rahat ettirmeye başladık. Gıda ihtiyaçları, yemek ihtiyaçları karşılanıyor ve birebir ihtiyaçları olan ne varsa özel ihtiyaçları ilaçlarına kadar doktorlarımıza varıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz teşkilatlarımız olarak burada sınırsız bir hizmet veriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde milletvekillerimizi önderliğinde ve teşkilatlarımızla beraber tüm ailelerimizle birebir özel ilgilenerek sorularını çözümlemeye çalışıyoruz. İnşallah rahat edene, normal hayata dönene kadar desteklerimizi devam ettireceğiz. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
“DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMA GAYRETİNDEYİZ”
AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın talimatıyla bölgeye geldiklerini dile getirdi. Ceylan şöyle konuştu: “İl Başkanımızın talimatlarıyla bölgeye gelmiş bulunmaktayız. Birebir bütün çalışanların gönüllerimizin ve depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılama gayreti içerisindeyiz. Bütün yardım tırlarımızın koordinasyonunu il başkanımızın talimatları doğrultusunda takip ediyor ve hızlı bir şekilde ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Bölge halkına yardımcı olmaya, elimizden gelen ne varsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM