“Bakanımızdan sorunların çözüm sözünü aldık”

“Bakanımızdan sorunların çözüm sözünü aldık”

AK Parti Afyonkarahisar heyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Afyonkarahisar’da et ve yumurta üreticilerinin sorunlarını iletti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kirişçi’den sorunların çözümüne dair söz aldıklarını açıkladı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar heyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi makamında ziyaret etti. Heyette; AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kumartaşlı, Başmakçı İlçe Başkanı Ramazan Kök ile et ve süt üreticileri hazır bulundular. Ziyarette et, süt üreticileri ile yumurta üreticilerinin talep ve önerilerni içeren talepler dosyalar halinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teslim edildi.
“YUMURTACILARIMIZIN
TARSİM KAPSAMINA
ALINMASI GÜNDEMDE”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada özellikle yumurtacıların sıkıntılarını ele aldıklarını belirtti. Eroğlu, “Tarım Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi sağolsun heyetimizi gerek Afyonkarahisar’dan gerek Başmakçı’dan gelen heyetimizi kabul etti. Birlikte bilhassa yumurtacıların meselesini dile getirdik. Sayın Bakanımız ilgili arkadaşlara bakan yardımcısına ve genel müdüre talimat vererek et ve yumurta üreticilerinin sıkıntılarını özellikle bunların TARSİM kapsamına alınması ve gerekli destek vermek üzere bir hesap yapılmasını istedi. İnşallah biz de bakanımızdan üreticilerin bu sıkıntısını gidermesi içindestek vereceğine yürekten inanıyoruz. Ayrıca et sektörüyle ilgili sucuk imalatı yapan firmalarımızla meseleleri dile getirdi. Bu konuda da görüşmelerimiz oldu. Tağşiş meselesini dile getirdiler. Bunun da kademeli şekilde uygulanacağını belirtti. Gerçekten çok faydalı oldu. Yani biz özellikle Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ve İl BaşkanımızHüseyin Ceylan Uluçay ve diğer ekibin katkılarından dolayı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.
“AK PARTİ OLDUKÇA TÜM ZARARLAR KARŞILANIR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya toplantı sonrası şunları kaydetti: “Başmakçı ilçemizde çıkan kuş gribi sonrası gelişen süreçle ilgili Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ile görüştük. İnşallah Başmakçı’daki zararların karşılanması, tazmin edilmesi ve yeniden bu kümeslere tavukların konularak üretimin devam etmesi için her türlü tedbiri alıyoruz, gayret veriyoruz. Sayın bakanımızın başkanlığında, milletvekilimiz İbrahim Bey, il başkanımız, bütün heyetimizle görüştük. İnşallah Afyonkarahisar’da üretime, istihdama, yatırıma hep beraber devam edeceğiz. AK Parti olduğu müddetçe bu zararları ziyanları mümkün olan en üst düzeyden karşılamaya devam edeceğiz.”
“İNŞALLAH BAŞMAKÇI’YI SIKINTIDAN KURTARACAĞIZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven yaptığı değerlendirme de şu ifadelere yer verdi: “Kırmızı et ve beyaz et sektörü temsilcileri ve Sayın Başkanımızın başkanlığında Ali Bey ve Sayın il başkanımız ile birlikte Sayın Orman Bakanımıza ziyarette bulunduk. Sağ olsun Bakanımız sektördeki olayları birebir takip etti. Daha önceden de biliyoruz. Sektörle ilgili yapılması gereken ne varsa bize yardımcı olacağını kendileri beyan etti. Başmakçı’yı inşallah bu sıkıntıdan kurtaracağız. Ben öncelikle sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sektöre olan ilgisinden ve bize karşı olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte omuz omuza bu zararları da karşılayacağız ve gidereceğiz. Kırmızı et sektörlerinin de temsilcilerinin sorunları dile getirdik. Sayın Bakanımız onlarıda bildiğini ve onlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Ben tekrar Sayın Bakanıma çok teşekkür ediyorum.”
“BAKANIMIZDAN SORUNLARIN ÇÖZÜM SÖZÜNÜ ALDIK”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Çok kıymetli bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte yumurta üreticileri ve Afyonkarahisar’ın kırmızı et üreticileriyle birlikte Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi Bey’i ziyarette bulunduk. Sayın milletvekillerimizin de dediği gibi her zaman sıkıntısı olan hemşehrilerimizin, yumurta üreticilerinin yanındadır. Tabii bütün bunlarla birlikte sayın bakanımıza piyasadaki dengesizlikleri de söyledik yaşanan sorunları da anlattık. Yaptığımız görüşmede bakanımızın konulara hâkim olduğunu gördük ve çözümleneceğinin sözünü aldık çok teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atmakla mükellefiz. Bizlerin görevi tam anlamıyla budur bu yüzden siyasi bir mecradayız inşallah burada yaşanan sorunlar da tez vakitte çözülecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM