Zafer Teknopark’ın yeni ortağı AFSÜ oldu

Zafer Teknopark’ın yeni ortağı AFSÜ oldu

Türkiye’de iki ilin bir araya gelmesi ile kurulan ilk teknopark olan Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi (Zafer Teknopark) A.Ş.’ye Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), ortak olan üçüncü üniversite oldu

 

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan Zafer Teknopark binasında düzenlenen imza törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile AFSÜ Genel Sekreteri Kutay Erşen katıldı.
KARAKAŞ: DİNAMİK BİR KURUM
Protokol töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi A.Ş’nin; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve iki ilde faaliyet gösteren organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları, belediye, ticaret borsası ve sivil toplum kuruluşu dahil kamu ve özel sektörün iştirakleri ile kurulmuş dinamik bir kurum olduğunu belirtti.
Karakaş, “Bu ortaklık yapısına şehrimizin ikinci üniversitesi olan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin katılmasıyla Zafer Teknopark, her 3 üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi ve araştırma alt yapısı ile sektörlerin ticari tecrübelerini AR-GE ve inovasyon temelli ortak projelerinde birleştirerek, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine daha fazla katkı sağlayan bir teknoloji bölgesi haline gelecektir” dedi.
Karakaş iki farklı il ve iki farklı üniversite ortaklığında kurulan Türkiye’nin ilk Teknoparkı olan Zafer Teknoparkın faaliyetlerini, ortaklık yapısındaki gerçekleşen değişiklik ile üç üniversitenin, iki il özelinde üniversite sanayi iş birliğinin tesis edilmesinde önemli bir fonksiyon icra etmesi nedeniyle önemsediklerini de sözlerine ekledi.
Protokol imza töreninin ardından Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyon Kampüs Teknopark alanı ve Teknopark faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM