“İlk Evim İlk İş Yerim” projesinde kuralar çekildi

“İlk Evim İlk İş Yerim” projesinde kuralar çekildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim İlk İşyerim” projesinin hak sahibi belirleme kura çekiliş töreni Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki Tınaztepe Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında Afyonkarahisar’da yapılacak 3 bin 169 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi

 

Kura çekiliş töreninde Noter eşliğinde canlı yayınla; Merkez, Sandıklı, Emirdağ, Bayat, Sinanpaşa, Bolvadin, Basmakçı, İscehisar, Dazkırı ilçeleri ile Beyyazı Beldesi’ndeki 1698 konutun hak sahipleri belirlendi. Kura çekiliş töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, projenin Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut projesi olduğunu belirterek, TOKİ’nin öncülüğünde önümüzdeki beş yıl içerisinde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa ve 50 bin işyerinin yapımının gerçekleşeceğini söyledi.
“TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ”
6 Şubat depremlerinde büyük bir felaket ve çok büyük bir acı yaşandığını dile getiren Vali Yiğitbaşı, “Kaybımız çok büyük, el birliği ile yaralarımızı saracağız. İlk Evim İlk İşyerin projesi Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut projesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ’nin öncülüğünde önümüzdeki beş yıl içerisinde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa ve 50 bin işyerinin de vatandaşlarımızla buluşturulması planlanıyor. Bugün itibari ile bizler burada hak sahiplerimizin noter huzurunda ve hep beraber belirlenmesi için kura törenimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler Afyonkarahisar’da 26 ayrı yerde 26 projemizin 15’i İl ve İlçe merkezlerimizde olmak üzere 11’i de beldelerimizde olmak üzere toplamda 3169 adet sosyal konutun tamamlanmasını sağlamamış olacağız. Bugün bu adımı atıyoruz. Şuana kadar başvuru sayımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüzün verdiği bilgilere göre 35 bini bulmuş durumda. İnşallah hayırlara vesile olur. İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın güvenle, huzurla barına bileceği güzel bir çatı olmasını diliyoruz. Bugün hak sahibi belirlenecek vatandaşlarımıza güzel bir adıma ve başlangıca vesile olacak ama diliyoruz ve umuyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bu projeler etap, etap devam ettikçe diğer vatandaşlarımızda peyderpey bu imkân sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.
Vali Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek merkezde yapılacak olan 191 konut içersinde şehit aileleri için 10 adet kontenjan olarak ayrılan konutların kuralarını çektiler. Noter huzurunda gün boyu devam eden çekilişte 10 İlçede toplam 1618 hak sahibi belirlendi. Geriye kalan konutların kura çekimlerine ise bugün saat 10.00’da Kocatepe Spor Kompleksi’nde devam edilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM