“Kadınlar hem dünyayı hem erkekleri idare ediyor”

“Kadınlar hem dünyayı hem erkekleri idare ediyor”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Çoban, “Biz erkekler dünyayı idare ettiğimizi zannediyoruz. Ama kadınlarımız da bizleri idare ediyor. Dolayısıyla kadınlarımız tüm dünyayı idare ediyorlar.” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün tamamlandı. Toplantıyı MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Afyon KAÇEP Temsilcisi Nesrin Çelikbilek ve yönetim kurulu üyeleri misafir olarak izlediler.
“KADINLAR VE HEM DÜNYAYI HEM ERKEKLERİ İDARE EDİYOR”
Toplantı başlangıcında MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP İGM Grup Başkan Vekili Çay Meclis Üyesi Faruk Kökcür, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara karanfil dağıttılar. Toplantının sonunda İGM Başkanı Burhanettin Çoban Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara gül verdi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların özel gününü kutladı. Çoban, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’nde sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde tüm kadınlarımızın eşit şartlarda, özgürlük içerisinde, huzur içerisinde, mutluluk içerisinde, bolluk, bereket içerisinde yaşamalarını temenni ediyoruz. Temennimiz bu şekilde olsa da dünyada açlık çeken, sağlık imkanı bulamayan, eğitim imkanı bulamayan kadınlarımızda var. İnşallah dünyanın sahip olduğu bu güç, bütün insanların beslenmesine, sağlık imkanlarına kavuşmasına, yuvaya kavuşmasına, eğitim yuvalarına kavuşmasına yeter, hatta artar bile. İnşallah tüm dünya insanları, ülkeler paylaşmasını bilir ve bu paylaşma sayesinde de dünyada bahsettiğim gibi bu ihtiyaçlara hiçbir şekilde yer kalmaz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de biz hep şöyle söylüyoruz. Biz erkekler yüzde 95 oranında dünyayı idare ettiğimizi zannediyoruz. Evet, bizler dünya idare ediyoruz. Ama kadınlarımız da bizleri idare ediyor. Dolayısıyla kadınlarımız tüm dünyayı idare ediyorlar. Hepsine minnettarız. Tekrar hepsine sağlık, afiyet diliyoruz.” dedi.
“DEĞERLİ KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meclis üyelerini ziyaret ederek toplantıyı misafir olarak izledi. MHP Grup Başkan Vekili Çay Meclis Üyesi Faruk Kökcür, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şunları söyledi: “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Aynı havayı soluyup, mecliste beraber çalıştığımız değerli kadın arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplantımızı onurlandıran İl Başkanımız Mehmet Kocacan’ın şahsında partimizin yönetim kurulu üyelerinede teşekkür ediyorum.”
“KADIN ANADIR BAŞLI BAŞINA DEĞERDİR”
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Kocacan şunları kaydetti: “İGM’nin başarılarının 2023 yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi devam etmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. 6 Şubat 2023 tarihinde Türk milletinin başına gelen bir afet sonucu afetzedelerimizin ölmüşlerine rahmet, hastalarına acil şifa, geride kalanlara da sağlıklı ömürler niyaz ediyor tüm Türkiye’nin başı sağ olsun diyorum. Tabii 8 Mart anlamlı bir gün. Dünya Kadınlar Günü’dür. Ancak uluslararası ülkelerde bunlar böyle algılandırılırken inandığımız bir üzere kadının ne kadar değerli olduğunu hepimiz Necip millet olarak biliyoruz. Birçok ismi lafsa geçen kadının vardır. Bir vatandan bahsedilirken ana vatan denilir. Bir kıtadan bahsedilirken ana kıta denir. Hatta denilir ki cennet analarının ayağının altındadır. Her başarıda erkeğin arkasında bir kadın vardır. Kadın da bizim örfümüzde adetimizde çok önemli görevlere haizdir. Savaşta dahi eli kılıç tutmuş, vatanını savunmuş nice bacılar vardır. Analar vardır. Demem odur ki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm annelerimize, tüm kadınlarımıza, tüm kadın adaylarımıza bereketli olsun, hayırlı olsun. Daim olsun diyor, yüce Allah’tan onlar için de sağlık, sıhhat ve afiyet temenni ediyorum.”
“BÜTÜN GÜZELLİKLER KADINLARLA HAYAT BULUR”
İYİ Parti Dinar Meclis Üyesi Murat Orhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle söz aldı. Orhan şu ifadelere yer verdi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Neşet Ertaş diyor ki ‘Kadın insandır, bizler insanoğludur.’ Tabii beraber olarak üstün gözükmüş olsakta bizler şuna canı gönülden inanıyoruz ki kadınlar dünyada rahat olmalılar. Her ne kadar zaman zaman defansta kalsalarda, hakikaten dünyanın bütün güzellikleri, bütün organizasyonlarının onların üzerinde hayat bulacağına inanıyoruz. Bu anlamlı günlerini saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Hayırlı olsun diyorum.”
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Toplantı gündem dışı bir maddenin okutulup komisyonlara gönderilmesiyle devam etti. Dinar ilçesinin Uluköy köyünde, tapusunda Yeni Mahalle, 2726 parsel numaralı taşınmazın park olan imar durumunun konut alanı ve yaya yolu olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanması uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Çay ilçesi Akkonak köyünde 2 adet, Deresinek köyünde 6 adet, Dinar ilçesi Çiçektepe Köyünde 5 adet, Sultandağı ilçesi Kırca köyünde 1 adet, Yakasenek köyünde 2 adet, İhsaniye ilçesi Yeşilyayla köyünde 1 adet olmak üzere toplam 17 adet arsa vasfındaki taşınmazın satılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresine ait, 1982 model Fiat FL10C marka paletli yükleyicinin; nakliyesi. transferi ve diğer masrafları Belediye Başkanlığına ait olması şartıyla Tatarlı Belediye Başkanlığına verilmesi uygun görüldü. Toplantı meclis üyelerinin söz alarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamasıyla tamamlandı. Meclisin dördüncü birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM