AKÜ bilim insanları hasar tespit çalışmalarına katıldı

AKÜ bilim insanları hasar tespit çalışmalarına katıldı

AKÜ bilim insanları deprem bölgelerinde hasar tespit ve yapı kontrolü çalışmalarına katıldı

 

Yükseköğretim Kurulunun, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilde hasar tespit ve yapı kontrolü çalışmaları için üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümlerine yaptığı çağrıya, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Akbulut, Doç. Dr. Gökhan Kürklü ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Raif Boğa gönüllü olarak katılım sağlayarak deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.
Yükseköğretim Kurulu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının depremden etkilenen illerde hasar tespiti konusunda yaptığı iş birliği kapsamında Şanlıurfa Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne görevlendirilen öğretim üyeleri, depremden etkilenen ilçelerden biri olan Birecik ilçesinin hasar tespit çalışmalarına katıldı. Bu kapsamda depremde hasar gören ve yıkılan betonarme, yığma ve tarihi birçok yapı tetkik edildi. Deprem bölgesinde 10 gün faaliyet gösteren öğretim üyeleri hasar tespit çalışmalarının ardından ayrıca Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep ve Nurdağı’nda hasar gören ve yıkılan binaları tasarım, uygulama hataları ve malzeme kusurları açısından inceledi.
Hasar tespit çalışmalarından dönen öğretim üyelerini, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş makamında kabul etti. Karşılıklı değerlendirmelerde bulunulan ziyaretin ardından Rektör Karakaş, öğretim üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM