3 dönem kuralı esneyebilir, Vali hanım ve Başkan Zeybek’in adaylık talebi yok

3 dönem kuralı esneyebilir, Vali hanım ve Başkan Zeybek’in adaylık talebi yok

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekilliği aday adaylığında parti genel merkezinin 3 dönem kuralında esnetme yapabileceğini belirtti. Uluçay, aktif görevlerde olan kişilerin adaylığı başta olmak üzere milletvekili adaylarıyla ilgili nihai kararı AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel merkezle birlikte vereceğini söyledi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Seçim İşleri Başkanı Av. Tahla Hüseyin Akkaya’da hazır bulundu.
“YÜZ YÜZE BAKILABİLECEK BİR SEÇİM OLMASINI DİLİYORUM”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye ve tüm insanlığa baş sağlığı diledi. Uluçay, “Rabbim bu tür büyük afetleri yaşatmasın. Allah bu yaraları da en kısa sürede sarmayı nasip etsin ve ölenlerimiz için Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bilindiği üzere 10 Mart 2023 Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu seçim kararından sonra bu karar 11 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak YSK 2 aylık seçim takvimini başlatmış oldu. Ben 14 Mayıs 2023 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize, tüm insanlığa ve İslam ümmetine, Afyonkarahisar’a, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim en küçük bir sıkıntı yaşatmadan, kutuplaştırmalar, sıkıntılar olmadan kimsenin birbirini kırıp dökmedeği bir seçim geçirmeyi nasip etsin. En küçük bir kalp kırgınlığı olmadan seçimlerin yapılması temennimizdir. İnsanların yüz yüze bakabileceği bir seçim süreci geçirmeyi diliyorum.” dedi.
“SEÇİM TAKVİMİ 18 MART’TA BAŞLAYACAK”
“14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Bu kapsamda AK Parti teşkilatları olarak seçim öncesi aday adaylığı başvurularımız bugün (dün) itibariyle başlamış bulunmaktadır. Başvurularımız 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 21.00’e kadar devam edecektir.” diyen Uluçay, “Başvuru için Cumhurbaşkanımızın da beyan ettiği üzere aday adaylarımız başvurularında AFAD’a yardım yapacaklardır. Yetişkinler için 20 bin TL, kadın ve gençlerimiz 10 bin TL, engellilerimiz ise 5 bin TL bağışta bulunacaktır. Bunun yanı sıra istifası gerekli olan kişilerin en genç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekmektedir. Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde seçim takviminde başlangıç tarihini 18 Mart 2023 tarihini belirlemiştir. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesi, çalışmalar da devam edecektir. Ayrıca önümüzdeki günlerde genel merkezimizin belirleyeceği tarihte teşkilat olarak temayül yoklaması yapılarak ve telefon anketleri, işte araştırmalar yapılarak inşallah Nisan ayının ilk günlerinde de adaylarımızı icra ederek seçim sürecimiz devam edecektir. Ben tekrar seçim sürecinin Afyonkarahisar ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“HAYVAN KESİMİ VE TÜKETİMİ DEVAM EDECEK”
Basın toplantısını düzenlmemekte ki nihai amacın seçim başvuru süreci hakkında bilgilendirme olduğunu belirten Hüseyin Ceylan Uluçay, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte hayvan sevkiyatının durdurulması konusundaki düşüncesi sorulan Uluçay, “Öncelikle et sektörü benim iştigal ettiğim sektördür. Dolayısıyla konuya hâkim durumdayım. Sadece Afyon’da değil tüm Türkiye’de hayvan sevkiyatları durduruldu. Ancak kesimhanelere rapor yazılarak sevkiyat yapılması halen devam ediyor. Bunun önü açık. Dolayısıyla bu et fiyatlarıyla alakalı çok bir etki yapmaz. Çünkü hayvan kesim ve tüketimi devam edecek. Tabii ki ticaret anlamında elbette sıkıntısı olacak. Hastalık türleri, yeni bulunan bir virüs tehlikesi açısından sıkıntılarının ne zaman çözüleceği hakkında henüz net bir bilgi yok. Ama şu an ön tarih herhalde 27 Mart 2023 olacak. Nisan ayı sürecinde yapılacak değerlendirmeye göre durum netlik kazanacak. Ama bu durumun hayvan fiyatlarını birebir etkileyeceğini çok düşünmüyorum. Çünkü kesime izin var. Onda bir problem yok.” şeklinde konuştu.
“GÖNÜLDEN NE KOPARSA ONU YATIRACAKLAR”
AK Parti Milletvekili aday adaylarının AFAD’a yapılacak bağış dışında partiye ne kadar para yatıracağı sorusunu yanıtlayan Uluçay, “Tamamen adaylarımızın gönlünden ne koparsa o bedel yatırılacak. Daha önceki süreçlerde de olduğu gibi. Aday adayı katkıda bulunmak isterse istediği miktarı yatırabilir. Belli bir rakamımız olmuyor.” ifadelerine yer verdi.
“DEPREMLE İLGİLİ DETAYLI RAPOR HAZIRLANACAK”
İl Genel Meclisi’nde Afyonkarahisar’daki okulların depreme dayanıklılığıyla ilgili 270 okulda test yapılmadığı 210 okulda test yapıldığı konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Uluçay, “Daha önceki basın toplantısında da depremle alakalı bir çalışma yapıldı mı denilmişti. Bu konuyu Sayın Valimizle de konuştuk. Geçtiğimiz Cuma günü Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Milletvekilimiz Sayın Veysel Eroğlu Afyon’daydı. Deprem araştırma komisyonunda yer alacağını söyledi. Bunlarla alakalı inşallah detaylı bir rapor hazırlayacaklar. Türkiye’de deprem araştırmaları yapılması ve depremle ilgili bundan sonra ne yapılabileceğiyle ilgili komisyonda kendisi de yer alacak. İnşaat mühendisi olduğu için o tecrübesinden inşallah biz Afyonkarahisar olarak da fazlasıyla yararlanacağız.” dedi.
“ÜÇ DÖNEM KURALINDA GENEL MERKEZ ESNETMELER YAPABİLİYOR”
Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti’nin mevcut milletvekilleri Ali Özkaya ile Veysel Eroğlu’nun aday adaylığında üçüncü dönem kuralına takılıp takılmayacakları yönündeki soruya şu sözlerle yanıt verdi: “Kendimle ilgili her zaman da söylüyorum. Ben aday adayı değilim. Daha önce de bahsettik. Burada 2023 yılında önemli çalışmalarımız, faaliyetlerimiz var. Benim neticede il başkanı olarak bu işi seçim sürecinde bulunmam gerektiğini düşünüyorum. Bu benim için adaylıktan çok daha önemlidir. Onun haricinde üç dönem kuralıyla alakalı genel merkezimiz zaman zaman esnetmeler yapabiliyor. Kesin bir kural hiçbir zaman olmadı. Daha önce bir uygulamak istediler ama o da sonradan esnetildi. Bu tamamen kamuoyundaki yoklamalarla ilgilidir. Neticede telefon anketleriyle gerçekten nihai karar veriliyor. İnsanlara birebir sorduğunuzda yüzünüzde belki bazı şeyleri net söylemiyorlar ama telefonda ki tuşlamalarla net bir kamuoyu yoklaması yapılabiliyor. Bunu da sağlıklı buluyoruz. Daha önce ara seçimlerde Türkiye genelinde ve biz yerel seçimlerde de bunu gördük. Bence o anketler neticesinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın doğru karar vereceğine inanıyoruz.”
“MEVCUT GÖREVLERDE OLAN KİŞİLERLE İLGİLİ KARARI CUMHURBAŞKANIMIZ VERİR”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in milletvekili aday adayı olacakları yönündeki söylentileri değerlendiren Uluçay şöyle konuştu: “ Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in aday adaylığı ile ilgili bir talepleri yoktur. Birtakım mevcut görevlerde olan hem Sayın Valimiz hem Belediye Başkanımız için de nihai kararı Cumhurbaşkanımız verir. Dolayısıyla bize aday adaylığı sürecinde yapılan başvurular, temayül yoklamaları, teşkilatlarla alakalı yoklamalar kısmı bizi ilgilendirmektedir. Nihai kararı tabii ki Cumhurbaşkanımız ve genel merkemiz verecek.”
“KOÇAK’IN BAŞVURUSU YOK SÜPRİZ GÖRDÜĞÜMÜZ İSİMLER VAR”
“AK Parti’nin yaptığı anketlerde Dr. Mahmut Koçak’ı milletvekili olarak görmek ister misiniz sorusu soruluyormuş. Kendisinin bir başvurusu var mı?” sorusuna Uluçay, şu ana kadar Koçak’ın partiye başvuruda bulunmadığı yanıtını verdi. Uluçay sözlerini şöyle tamamladı: “Anketleri teşkilatımız aday adaylığı süreci bittikten sonra yani kamuoyunda ismi duyulanlar bir de aday adaylığı süreci var. Aday adaylığı sürecinden sonra genel merkezimiz bir değerlendirme yapacak. Çünkü gerçekten bizim bile sürpriz olarak gördüğümüz isimler var.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM