“Ülkemizde kalıp hekimlik yapmaya devam edeceğiz”

“Ülkemizde kalıp hekimlik yapmaya devam edeceğiz”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlarla ilgili “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” cümlesi ile doktorları değersizleştirilmesinin çok acı olduğunu söyleyerek, “Bu ülkede kalacağız ve mücadele edeceğiz. Hekimlik yapmaya devam edeceğiz” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, 14 Mart Tıp Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutlayarak, meslektaşlarının sorunlarına dikkat çekti.
“HEKİMLERİN YÜZDE 70’İ MESLEĞİ BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYOR”
“Tabiplerin, ‘gelecek kaygısı ve korkusu’ yaşadığı bir dönemden geçtiğini kaydeden Dr. Demirkırkan, “İktidarın yıllardan beri uyguladığı neoliberal politikalar sayesinde hekimlerimiz üzülerek ülkelerini terk etmeye başladı. Hekimlik sanatını icra eden doktorlarımız mevcut iş yükünün altında ezilmekte, hekimlerin yüzde 70’i mesleği bırakmayı düşünüyor. Özveri ile mesleğini yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanlarına karşı şiddet önlenememektedir. Türkiye’de sağlık hizmetlerinde devlet, sadece oyuncu değil, kural koyucu ve stratejik liderlik yaparak hizmeti yönlendirmelidir.” şeklinde konuştu.
“SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm meslektaşları ile birlikte Türk Milleti’nin sağlığını korumak için çalıştıklarını dile getiren CHP Milletvekili Aday Adayı Demirkırkan, “Çanakkale’den İstiklal Savaşı’na, sıtmadan veremle savaşa, 1999 ve 2023 depreminden, pandemiye kadar bilgimizi, becerimizi ve emeğimizi milletimizin sağlığı için seferber ettik, ediyoruz, edeceğiz. Türk Milleti’nin sağlığını koruma ve geliştirme görevimizi ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için var olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
“CUMHURBAŞKANININ DOKTORLARI DEĞERSİZLEŞTİRMESİ ÇOK ACI”
Dr. Kemal Demirkırkan, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doktorlarla ilgili ‘Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin’ cümlesinin yaşadığımız büyük depremde ve pandemide ne kadar boş olduğunu gördük. Ülkemizde en fazla eğitim almış bir meslek grubunun değersizleştirilmesi çok acı. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana Hipokrat’tan, Galen’den, İbni Sina’dan beri hekimlik yaptık ve hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkede kalacağız ve mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM