Osmanlı çarşısı gibi olacak

Osmanlı çarşısı gibi olacak

Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark inşa sahasında incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Zeybek, “Bölgenin tekrar eski hüviyetine kavuşması için çalışma başlattık. Sahipler Sultan Türbesi ve Yoncaaltı Camimizin tarihi dokusuna uygun çalışmalarla Osmanlı çarşısı gibi olacak” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcıları Murat Öner, Benol Kaplan ve birim müdürleri ile birlikte Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark inşa sahasında incelemede bulundu.
“YAZ AYINDA HİZMETE AÇMAYI PLANLIYORUZ”
2 kattan oluşan kapalı otopark ile dükkânların yer aldığı yatırımı şehre kazandırmak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını aktaran Başkan Mehmet Zeybek, “Kullanılmayan ve atıl durumda olan binayı ve otoparkın yerine yenisini inşa ediyoruz. Ayrıca 7 gün açık kalacak yerleşik pazarımızda olacak. Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmeler ardından burasının tekrar eski hüviyetine kavuşması için çalışma başlattık. Alanın daha verimli kullanılması, otoparkın genişletilmesi ve yeniden pazar yerinin haftanın yedi günü açık kalmasını sağlayacak bir proje hazırladık. 34 adet dükkânımız var, her biri 17-18 metrekare genişliğinde. Vatandaşlarımızın taze taze meyve sebzesini alabilmesini istedik. Çarşı esnafımızın da böyle bir talebi vardı. ‘Bu şekilde yapılırsa çarşıya yeni bir canlılık ve hareketlilik gelir’ dediler. Sahipler Sultan Türbesi ve Yoncaaltı Camimizin tarihi dokusuna uygun Osmanlı çarşısı gibi olacak bu çarşıyı en kısa sürede tamamlayıp yaz ayları içinde hizmete almayı düşünüyoruz. Bölge esnafımıza ve Afyonkarahisar’a değer katan bir yatırım olacak.” dedi.
Bölge esnafı ile de bir araya gelen Başkan Zeybek, kendisine aktarılan talep ve istekleri dinledi.
Başkan Zeybek, proje hakkında verdiği detaylı bilgilerde şunları söyledi: “Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark yatırımında sıva alçı ve mekanik imalatlar yapılıyor. Kısa sürede hizmete alınması hedeflenen 3 bin 63,94m² kapalı alana sahip, 80 araçlık 1239,00m² -2. Kat Otopark, 1239,00m² -1. Kat Otopark, 2 adet Araç Platformu, 585,94m² A-B-C blok şeklinde 34 dükkândan oluşan yatırım sayesinde bölgenin otopark sorunu ortadan kalkacak. Öte yandan yapılacak çarşı ile birlikte ticari hayata katkı sağlanacak, yeni istihdam alanı oluşturulacak.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM