“Çanakkale cihanı hayrete düşüren bir destandır”

“Çanakkale cihanı hayrete düşüren bir destandır”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Hattat Karahisari İmam Hatip Lisesi Müdürü Zafer Tanrıverdi, “Çanakkele cihanı hayrete düşüren bir destandır” dedi

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıldönümü ve nedeniyle Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gaziler, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
“ŞEHADET PEYGAMBERLİKTEN SONRAKİ EN YÜKSEK MERTEBE”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenci Sefa Özcan tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Hattat Karahisari İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin organize ettikleri programın açılş konuşmasını Okul Müdür Vekili Zafer Tanrıverdi yaptı. Şehadetin peygamberlikten sonra ki en yüksek manevi mertebe olduğuna değinen Tanrıverdi, “Şehitlik, Hakk’a yürümenin en güzel şeklidir. İ’lâ-yi Kelimetullah için çıkılan kutlu bir yolculuğun şerefle noktalanmasıdır. Bu vuslat, bir mümin için ancak özlem duyulan bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, imtihanlarla dolu bir hayattan ebedî nimet ve saadetlerle dolu gerçek birhayata geçiş yolculuğudur. Mukaddes vatan topraklar için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderinideğiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri kahramanlarıdır. Yüce Rabbimiz bu kahramanlarla ilgili olarak Bakara,169. ayette ‘Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin, zira onlar diridirler. Fakat siz farkındadeğilsiniz.’ buyururken Sevgili Peygamberimiz (SAV) ‘Allah yolunda ölmek şehitliktir.’ müjdesini vermiştir.” dedi.
Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan İkmal Yarbay Ayşegül Şentürk, Çanakkale Şehitleri başlıklı sunum yaptı. Yarbay Şentürk’ün sunumu ilgiyle dinlenerek büyük beğeni topladı. Program öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve şiir, resim, kompozisyon dallarında yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM