Millet İttifakı’ndan Zafer Müzesi tepkisi

Millet İttifakı’ndan Zafer Müzesi tepkisi

CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, Zafer Müzesi’ne asılan görseller ile AK Parti’nin müzeyi seçim propagandası olarak kullandığını ifade etti. Seçme, “Kanunda bunun yeri yoktur. Görsellerin kaldırılması için başvurumuzu yaptık, sürecin takipçisi olacağız” dedi

Millet ittifakı paydaşları CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanları ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Zafer Müzesi’nin AK Parti tarafından seçim propagandası amacıyla kullanılmasına sert tepki gösterdiler. Basın açıklamasına milletvekili adayları, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.

“BUNUN KANUNDA YERİ YOKTUR”
CHP İl Başkanı Yusuf Onur Seçme Zafer Müzesi önünde yaptığı açıklamada, Dün akşam itibari ile AK Parti’nin milli ve manevi değerleri yok sayarak, Zafer Müzesine astığı görsellerin kaldırılması için İl Seçim Kurulu ve Valilik makamına başvuruda bulunduklarını belirtti. Seçme, “Dün akşam itibari ile AK Parti’nin milli ve manevi değerler üzerine yapmış olduğu, önünde bulunduğumuz Batı cephesi karargâh komutanlığı olarak kullanılan, korunması gerekli kültürlü tescilli varlığı olan ve seçim kanununa aykırılık teşkil eden görsellerin kaldırılması yönünde İl Seçim Kurulu ve Valilik makamına başvuruda bulunduk. Zafer Müzesinin ve inşaatı halen devam eden kütüphane binasının seçimde kullanılması uygun olmayan binalardan olduğu açıktır. Kanunda bunun yeri yoktur. Bu konu ile ilgili başvurumuzu yaptık, sürecin takipçisi olacağız. Milli ve manevi değerler siyasetin çok üzerindedir. Bu değerleri hep birlikte korumak zorundayız. Millet İttifakı tüm bileşenleri olarak bu konudaki hassasiyetimizi ilgililere duyuruyoruz.”

“AK PARTİ ETİK AHLAK DEĞERLERİNE SAYGISIZLIK YAPIYOR”
Daha sonra açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, zaferin başkenti Afyonkarahisar’da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, şanlı Türk tarihine ve en önemlisi de Cumhuriyetin etik ahlak değerlerine yapılan saygısızlık yapıldığını belirti. Mısırlıoğlu, “Gördüğünüz gibi Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı döneminde üs olarak kullandığı bu müze bugün AKP’nin seçim propagandası için yok sayılmış, üzeri afişlerle kapatılmış ve ne manevi tarihe ne de binanın tarihi değerine saygı duyulmamıştır. AK Parti için ölüm kalım mücadelesi kadar önemli olan bu seçimde menfaat uğruna özümüze, tarihimize, değerlerimize yapılan saygısızlığı görüyorsunuz. Kazanma hırsı uğruna her yolu kendine mubah gören bu zihniyet, şahsi menfaatlerini Cumhuriyetimizin değerlerinden üstün görmektedir. Bizim buradan onlara söyleyecek iki çift sözümüz var. Seçim afişlerinizle, posterlerinizle, reklamlarınızla bu gün bu binayı kapatmış olabilirsiniz ama bizler var oldukça Cumhuriyetimizin değerlerini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şanlı tarihimizi, milli değerlerimizi yok sayamayacak, unutturamayacaksınız. Mustafa Kemal’den ve onun izinden gidenlerden ne kadar korktuğunuzu, Cumhuriyeti ve ilkelerini sözde saltanatınıza bir tehdit olarak gördüğünüzü biliyoruz. Ancak şunu unutmayın ki bu ülkenin öz evlatları olarak milli ve manevi değerlerimizi size yedirmeyiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yaptığınız bu alçaklığı da unutmayız. Sizler kendi kibrinizde boğulurken biz ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın ve cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak önceliğimizin vatan millet olduğunu her fırsatta haykıracağız.” şeklinde konuştu.

“PARTİLİ DEVLET ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”
Ardından açıklamada bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, AK Parti döneminde millete ait olan devletin parti devletine dönüştüğünü ifade ederek, “Devlete ait olan kurumların siyasi propagandaya alet edildiğinin en somut örneklerinden bir tanesi bugün Zafer Müzemizde görüyoruz. AK Parti Genel Başkanı olarak siyasi çalışma yapan Sayın Cumhurbaşkanı tüm kampanyalarında olduğu gibi devletin kurumlarının yetimlerini hakkının da bu seçim kampanyasında kullanıldığına şahit oluyoruz. Bizler milletin kurumlarının, kaynaklarının birilerine veya siyasi partilere değil, millet için kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Biz millet ittifakı olarak millete ait olan devleti hep birlikte yeniden tesis edecek partili devlet anlayışına son vereceğiz.” dedi.

“ZAFER MÜZESİ TÜRKİYE’Yİ CUMHURİYETE GÖTÜREN SİMGİLERDEN BİR TANESİ”
DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, Afyonkarahisar Zafer Müzesi’nin bu ülkeyi Cumhuriyete götüren simgelerden bir tanesi olduğunu dile getirdi. Daylık, “Bu bina şanlı ay yıldızlı bayrağımızdan başka simgelere ait olamaz. Bu noktada bende partimiz olarak bu binanın Türk Bayrağının haricinde başka bir simge ile ilişkilendirilmemesini istiyorum. Bu noktada ilgili kurumlara buradan bu konunun düzeltilmesi konusu iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu. “EN ZORLU SEÇİM” Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül ise, Türkiye, Cumhuriyet tarihinin bugüne kadar ki en zorlu seçimini yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Biz Millet İttifakı olarak, dün bize saldıranların bir gerçeği olarak biz adalet istiyoruz. Biz milletin değerlerini sahip çıkmak istiyoruz. Biz milletin egemen olmasını, hukuk devletinin tekrar tecelli etmesini istiyoruz. Bütün mücadelemiz bu. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için mücadele ediyoruz. Biz sonuna kadar bu ülkeye demokrasinin yerleşmesi için Atatürk ilke ve inkılaplarının yerleşmesi için, hukukun egemen olması için mücadele edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM