“Sahipsiz kalan Afyon’un kaymağını kimler yiyor?”

“Sahipsiz kalan Afyon’un kaymağını kimler yiyor?”

Saadet Partisi aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Afyonkarahisar ikinci sıra Milletvekili Adayı Fatih Aydın, Afyonkarahisar’ın birçok potansiyeline rağmen hakkını alamayan bir şehir olduğunu dile getirerek, “Milletvekili seçildikten sonra şehrin hak ettiği değeri alması için bütün gücümüzle çalışacağız ve Afyonkarahisar’ı lojistik merkezi yapacağız” dedi

Saadet Partisi ev sahipliğinde Derya Düğün Salonunda iftar programı ile Afyonkarahisar 28. Dönem CHP Milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Programa CHP Milletvekili Adayları Av. Burcu Köksal, Fatih Aydın, Abidin Yağcı, Ali Arıkan, İbrahim Kadıoğlu, Anıl Halis Akar ve Millet İttifakı partileri İl Başkanları, Belediye Başkanları, parti temsilcileri ve parti üyeleri katıldı. “MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ KİMSENİN TAŞERONLUĞUNU YAPMAYACAK”

Toplantının ilk konuşmasını Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş yaptı. Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçerken, kutup sallaştırılmış birbirine düşman edilmiş bu milletin yeniden tanıştırmak gibi üstlerine yüklenen tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade eden Karakaş, “İşte tam bu yüzden siyasi tarihimizin en büyük toplumsal barış projesi olan uzlaşımın, katılımcılığın, çoğulcu demokrasinin, diyaloğun mücessem hali millet ittifakını hep birlikte kurduk. Dedik ki; biz bu milleti barıştıracağız. İşte bu hedef ile 12 Şubat 2022’de ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yol haritası, yeni anayasa taslağı, 2 binden fazla maddeden oluşan ortak politikalar mutabakat metnini ortaya koyduk. İlkeler ve prensipler üzerinde anlaştıktan sonra kazanmanın anahtarının ortak adaydan geçtiğini gördük. 6 Mart günü Saadet Partimizin önünde, 14 Mayısta ahlakın ve adaletin iktidarını kuracak olan adayımızı Genel Başkanımız Sayın Temel Karamanoğlu beyefendi açıkladı. İnşallah 14 Mayıs’ta hep birlikte milletin sesi, halkın umudu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanımız olarak seçeceğiz ve adaletin düzenini hep birlikte değiştireceğiz. Millet ittifakı olarak bugüne kadar olduğu gibi 14 Mayıs’tan sonra da ezilmiş insanlarımızın sesi olacağız. Afyonkarahisar’ımızın sesini, sözünü ve tüm kesimlerini temsil edecek Milletvekili adaylarımız kimsenin taşeronluğunu yapmayacak. Hiçbir sermayenin önünde edilmeyecek. Hesap verecekleri tek merci halkın kendisi olacaktır. Onlar meclis kürsüsünde aç yatan çocukların, tenceresi boş kalan anaların, çocuklarına harçlık veremeyen babaların haklarını savunacaklar. Meydanlarda direnin işçilerin, ürünü dalda kalan çiftçilerin, geçiremeyen emeklilerin sesi olacaklar. Onlar hiçbir zaman menfaatin ve nefsin sesi olmayacaklar. Onlar her zaman hakkın, haklının ve halkın sesi olacaklar.” ifadelerinde bulundu.

“14 MAYIS’A KADAR GECE GÜNDÜZ EL ELE VERECEĞİZ, GÖNÜL GÖNÜLLE OLACAĞIZ BU DÜZENE SON VERECEĞİZ”

Ardından konuşma yapan CHP Afyonkarahisar altıncı sıra Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, yola çıktıkları ilk günden itibaren millet ittifakında yer alan dostları ile birleşe birleşe kazanacağız vurgusu yaptıklarını dile getirdi. Akar, “Bu söylem içi boş bir söylem değildi. Bu söylem birleşme vurgusu ve kazanma iddiası idi. Bu karanlık gidişatı aydınlatmaktı amacımız. İşçinin, köylünün, çiftçinin, emeklinin, memurun, işsizin sorunlarını çözmekti gayemiz. Bu ülkenin çocuklarının yatağa aç girmemesiydi amacımız. Adil gelir dağılımı sayesinde herkesin hak ettiği ücreti almasını sağlayacak bir sistem kurmaktı amacımız. Eğitim ve sağlık alanında reform yaparak daha iyi bir eğitim almış daha sağlıklı gençlerin yaşadığı bir ülke inşa etmekti amacımız. İşsizliği önlemekti. Yapılacak yatırımlar sayesinde ekonomiyi düzlüğe çıkarmaktı. Liyakatli kadrolar sayesinde ülkeyi ayağa kaldırmaktı. Bir ay içerisinde 35 bin esnafımız iflas etti. İktidara geldiğimizde esnaflarımızın kredi faizlerini hemen sileceğiz. Dev marketlere sınırlama getireceğiz. Çiftçilerimizin mazotta özel tüketim vergisini almayacağız. Katma değer vergisi kaldıracağız. Çiftçilerimizin devlete olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Emekli Aysel ablamız Kurban Bayramında 15 bin lira emekli ikramiyesi alacak ve torununa bayram harçlığı verebilecek. Emekli Mehmet amca aldığı bayram ikramiyesi ile rahatça kurbanını kesebilecek. Öğretmen Selin ailesine yük olmaktan kurtulacak. İktidara geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Sınava giren Selma kendisinden düşük puan alan kişinin işe girmesine isyan etmeyecek. Memlekete artık liyakatli kadrolar gelecek. Kimse düşünce özgürlüğü ile fikir beyanı ile cezalandırılmayacak, hapse açılmayacak. Daha özgür daha adil adalet hususu olan bir ülkede yaşamak istiyoruz artık. 14 Mayıs’a kadar gece gündüz el ele vereceğiz, gönül gönülle olacağız bu düzene son vereceğiz. Millet ittifakını iktidara taşıyacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne taşıyacağız.” dedi.

“15 MAYIS SABAHI UMUTLU VE GÜZEL BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ”

Daha sonra konuşma yapan CHP Afyonkarahisar beşinci sıra Milletvekili Adayı İbrahim Kadıoğlu, Saadet Partisi İl teşkilatına bu iftar programında, tüm parti üyelerini bir araya getirdiği için teşekkür etti. Kadıoğlu, “Bu yıl Ramazan ayımız buruk geçiyor. Bayramımız da böyle geçecek. Kahramanmaraş yaşanan deprem hepimizi derinden üzdü. Bu acıyı hep birlikte beraber sırtlanacağız. Millet ittifakı birleşenleri olarak ne zamanki Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi açıkladı. Ülkeye umut güneşi doğdu. Onun arkasından açıklama projeler, programlar ve aday tensipleriyle sahaya çıktık. Bizler AK Parti zulmünden bu ülkeyi, insanlarımızı kurtarmak için el ele, omuz omuza mücadele edeceğiz. 15 Mayıs sabahı umutlu ve güzel bir Türkiye’ye uyanacağız.” şeklinde konuştu.

“İKTİDARA YÜRÜYORUZ”

CHP Afyonkarahisar dördüncü sıra Milletvekili Adayı Ali Arıkan ise, şöyle konuştu: “Millet İttifakı olarak Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak tespiti sonrasında milletvekili adaylarımız da belirlenmesinin akabinde tüm örgütlerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdik. Umarım millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Aynı zamanda partimizin millet ittifakı iktidar yolculuğunda hep birlikte omuz omuza, kol kola, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Umarım yolumuz açık olacak. İktidara yürüyoruz. Hepinizin destekleri bekliyorum.”

“MEVCUT HÜKÜMET YALANLA YATSIYA KADAR DAYANMIŞTIR”

Sonrasında konuşma yapan CHP Afyonkarahisar üçüncü sıra Milletvekili Adayı Abidin Yağcı, Milet ittifakı paydaşları kardeşleri ile Mübarek Ramazan ayın son günlerinde yine bir Halil İbrahim sofrasında buluştuklarını dile getirdi. Yağcı: “İnanıyoruz ki boyutlarımız da Halil İbrahim bereketi ile bereketlenecek. Hepimizin öz verili çalışmaları ve yüreklerinde ki inanç 14 Mayıs’ta karanlık günleribitirmek için sandığa yansıyacak. 15 Mayıs’ta aydınlık bir Türkiye sabahına uyanacağız. Bu sofralarda kardeşliğimizi pekiştirdik. 15 Mayıs’ta Türkiye’de Halil İbrahim sofrasını kuracağız. Burada bölüştüğümüz ekmeği tüm Türkiye’ye de paylaşacağız. Mevcut hükümet yalanla yatsıya kadar dayanmıştır. Yalancının mumu yatsıya kadar dayanmış, şimdi sönmek üzeredir. Yatsının sonu sabahın bir sahibi vardır. Aydınlık güneşli günler yakındır. Hakkımızdır.” İfadelerini kullandı.

“100 YIL SONRA YENİ BİR KURTULUŞUNYENİ BİR UFKUN YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE OLUŞSUN ÖNCÜSÜ OLACAK AFYONKARAHİSAR”

Programda konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Afyonkarahisar ikinci sıra Milletvekili Adayı Fatih Aydın, Afyonkarahisar’ın Millet İttifakı paydaşları ile birlikte yol, niyet ve hedef ortaklığı yapacak olmanın, Afyon halkını kararlılıkla temsil ve Afyonun hakkını eksiksiz temsil için birlikte mücadele etmenin heyecanı içerisinde olduğunu dile getirdi. Aydın, “Kurtuluş Savaşımızın zafer şehri Afyonkarahisar’ımızın Milletvekili adayı, Afyonluların Milletvekili olacak olmanın onuru yaşıyor ve zorluğunu da biliyorum. Çünkü bu topraklar sömürgen emperyalistlerin, açgözlü kapitalistlerin hallerinin bildirildiği topraklardır. Çünkü bu topraklar işgal heveslilerine dair ‘geldikleri gibi giderler’ özgüveninin hayat bulduğu, gerçek olduğu topraklardır. Çünkü bu topraklar Anadolu’nun bağımsızlık ruhunu taşıyan, özgürlük iradesi yansıtan insanların yaşadığı topraklardır. Bundan tam 100 yıl önce işgali bitiren taarruzun kurtuluşu müjdeleyen zaferin mekânı oldu Afyon. İşte Kocatepe Afyon’un yiğit evlatlarının birlikte; Maraşlı Ökkeş’in, Trabzonlu İdris’in, Urfalı Ahmet’in, Kayserili Rıfat’ın da yattığı yerdir. Mesele vatan olduğunda, geleceğimiz olduğunda her rengin, her ırkın, her şehrin birleştiği ruhun sembolüdür Afyon. Bugün de kurtuluştan 100 yıl sonra yeni bir kurtuluşun, yeni bir ufkun, yeni bir umudun yeniden büyük Türkiye oluşsun öncüsü olacak Afyonkarahisar. Bu salon Türkiye’ye 15 Mayıs sabahı baharı getirecek olan iradenin heyetidir. Bu salonu kuşatan inanmışlık, motivasyon ve kararlılık aslında Türkiye’nin özetidir. Çok net görünüyor ki; Afyonkarahisar 14 Mayıs’ta seçiminin anlamını kavramıştır ve gereğini yapacaktır. Afyonlular AK Partinin iktidarını bitirecek adaletin ve kalkınmanın kendisini iktidara getirecektir. Afyonlular bütün kurumlarımızı çökerten ve her şeyi bir kişinin insafına terk eden tek adamlık düzeneğini kuranların devrine son verecektir. Milletin saadeti için gerçek Cumhuriyeti seçecektir. Görünen o dur ki; Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapacağı tercihe, vereceği karara Afyonkarahisar çok güçlü destek verecektir. Aslında vermek zorundayız. Çünkü her zamankinden çok daha fazla insanımızın, ülkemizin, vatandaşlarımızın yeni bir sese, yeni bir nefese, yeni bir iklime ve yeni bir iktidara ihtiyacı vardır. Bu cennet vatanı yaşanmaz hale getiren zulme son vermek zorundayız. Bu kadar büyük ve gelişmiş potansiyelimizi israf eden, sadece birkaç azınlığın servetine peşkeş çekilen sistemi değiştirmek zorundayız. İşte Afyonumuz ülkemizin en değerli, en önemli, potansiyelini en büyük şehirlerimizden bir tanesidir. İşte konu bu… Afyonkarahisar Türkiye’nin en stratejik kavşak noktasında. Jeopolitik konumu çok önemli, Türkiye’yi birleştiren bir noktaya sahip şehrimiz. Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu hatta Karadeniz bütün bölgeleri bulaştıran bir nokta. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile imkânları çok geniş. Yeraltı yer üstü zenginlikleri ile imkânları çok geniş. Mermerin başkenti, haşhaşın şehri, üretim miktarı olarak, ihracatta2019 Türkiye sıralaması birinci sırada 2020’de beşinci sırada. Sucuğu, pastırması, kaymağı, lokumu markalaşmış. Kaplıcaları ile ülkemizin termal cenneti. Tarımsal üretimde; vişne üretiminde 2020 yılında Türkiye’de birinci, patates üretiminde üçüncü sırada, kiraz ve domates üretimindeise beşinci, sırada. Teknolojik jeotermal sera üretiminde Türkiye’de ilksırada.Hayvancılıkta; Yumurta ihracatında 2018 tarihlerinde Türkiye’de birinci sırada iken, 2020’de altıncı sıraya geriledi. 2020 yılında yumurta tavuğu sayısı ile Türkiye sıralamasında birinci. Küçükbaş hayvanda Türkiye’de 14’ncü sırada, büyükbaş hayvanda Türkiye’de 9’ncu sırada. Saymakla bitiremeyeceğimiz bu kadar nimet var. Üretim var. Ülkeye katkısı var. Net bir şekilde ifade ediyorum ki Afyon bu kadar potansiyeline ve üretkenliğine rağmen hakkını alamayan bir şehirdir.Afyonkarahisar sahipsiz bırakılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI 3 KURUŞLUK DÜNYA MENFAATİ UĞRUNA AYAKKABI YALANLAYANLARIN DEĞİL, AZİZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN DİRSEK ÇÜRÜTENLERİN MÜREKKEP YALAYANLARIN İTTİFAKIDIR”

Milletin çaresiz olmadığını, Millet İttifakı’nın ülkeyi dert edinen ortak paydaların, ülkenin kıymetini bilen ortak gelecek inşa etmek isteyenlerin bir araya gelerek bir umut oluşturduğu dile getiren Aydın, “14 Mayısta bu iklim mutlaka değişecektir. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak ve ülkemize en büyük hizmetleri yapacaktır. Saadet Partililer büyük bir bilinçle, büyük bir şuurla sandığa giderek Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecekler. Kemal Beyin Cumhurbaşkanı olması demek, Saadet Partisi lideri Temel Karamanoğlu’nun ve millet ittifakı liderlerinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olması demektir. Seçimlere ortak liste ile girmiş olduğumuz CHP hem Afyonkarahisar’ın hem de Türkiye’nin birinci partisi olacaktır. En fazla Milletvekilini inşallah buradan çıkaracağız. Sonra diyeceğiz ki Afyon geçilmez. Afyon’a sahip çıkacağız. Zaten Afyonun sesi olan ve en büyük avantaja sahip olduğumuz, Burcu Köksal hanımefendinin vekilliği Afyon için bir şans. Bizler de seçildikten sonra afyonun hak ettiğini alması için bütün gücümüzle çalışacağız. Afyon merkez şehir olacak. Afyonkarahisar lojistik merkezi kurulacak. Her bir değerine, her bir ürününe özel politika geliştirilecek. Milli gelirden hak ettiği payı mutlaka alacak. Halkımız insanca yaşayacak. Daha önce yaptık yine yapacağız. 1973 yılında CHP ve MSP iktidarında Afyonkarahisar’a 5 tane eser kazandırdık. Bunlar; Afyon şeker fabrikası, SEKA kâğıt fabrikası, et kombinası, Bolvadin alkaloit fabrikası, ağır makine fabrikası. Maalesef bunların birçoğu kapandı kalanları ise zayıflatıldı. Bizde CHP ile yapmış olduğumuz iktidarın neticesinde en büyük yatırımları burada yapacağız. Bunu yapabilecek tek adres Millet İttifakıdır. Millet İttifakı önce menfaat diyenlerin değil, önce hizmet diyenlerin ittifakıdır.” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET OLARAK GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME DÖNME VAADİMİZ VAR”

Programın son konuşmasını yapan CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, rahmetli Erbakan hocanın inancı, rahmetli Bülent Ecevit’in dürüstlüğü rahmetli Demirel’in devlet adamlığı, rahmetli Erdal İnönü’ün mütevaziliğinin hepsinin bu tabloda yer aldığını belirti. Köksal, “Buradaki bu fotoğrafta Türkiye’nin 14 Mayıs’ta ki yönetimine yansıtacağımız iradeyi de görebilirsiniz. Millet İttifakı olarak Türkiye’nin tarihindeki en önemli seçimlerden bir tanesine gidiyoruz. Muhalefet olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönme vaadimiz var. Demokrasiye, adalete, liyakate önceliğimiz var. Haksızlıklara, hukuksuzluklara, talana, soyguna dur deme sözümüz var. Hepimizin emeğinin karşılığını alabildiği bir Türkiye sevdamız var. Hepimizin ortak gayeleri var. Bu gayeler; misafirlikleri uzayan mültecilerin geri gönderilmesi, Türk vatandaşlığının para karşılığı yabancılara satılmaya gayemiz var. Peşkeş çekilen fabrikaların tekrar devlete geri alınması gayemiz var. Mafyanın uyuşturucu baronlarının kökünden kazanması gayemiz var. Memleketin 1 lirasını dahil rantçılara yedirilmemesi gayemiz var. İşsiz gençlerimiz için mülakatı kaldırıp liyakati getirme gayemiz var. Buradaki herkes et, süt ve gıda fiyatlarının düşürülerek özellikle çocuklarınız sağlıklı beslenme hakkına bir an önce kavuşabilme gayesini taşıyor. Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize dini bayramlarda asgari ücret tutarında emekli ikramiyesi verme gayemiz var. Üretim maliyetleri altında ezilen çiftçilerimize ÖTV siz KDV siz vergisi ucuz mazot verme gayemiz var. Boş beslenme çantaları ile okula gitmek zorunda kalan çocuklarımıza okullarda ücretsiz öğle yemeği, süt ve su verme gayemiz var.” ifadelerini kullandı.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

“Farklı görüşlere sahip olabiliriz. Ama derdimiz gayemiz ortak.” diyen Köksal sözlerini şöyle tamamladı: “Millet İttifakı olarak gayelerimizin hepsinde ortak düşünceye sahibiz. Birbirimizden farkımız yok. Birleşeceğiz. Saadet Partili kadın arkadaşlarımızla, Demokrat Partili ağabeylerimizle, DEVA Partili kardeşlerimizle, Gelecek Partili dostlarımızla birleşe birleşe kazanacağız. Tıpkı 1970’lerde ki Erbakan Ecevit ruhu gibi kenetlenerek, ülkemizi bu tek adam rejiminden tek adam düzeninden kuracağız. SEKA’ları, şeker fabrikalarını, tank palet fabrikalarını onların kurdukları bütün fabrikaları geri alacağız ve yeni üretim tesislerini yeniden açacağız. Devletin nasıl adalet ve liyakatle yönetildiğini tüm Türkiye’ye tekrar bir daha göstereceğiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Herkesin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramı kutlu olsun. İnşallah 14 Mayıs hepimizin bayramı olsun. Yolumuz açık, aydınlık olsun. Birleşe birleşe kazanacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM