Macaristan’dan gelen ucuz et Afyon’da satışa başladı

Macaristan’dan gelen ucuz et Afyon’da satışa başladı

Şubat ayında Macaristan’dan ithal edilen karkas etlerin bugün itibariyle Afyonkarahisar’a ulaşarak satışlarının başladığını belirten, Muhammed Ali Mühsürler, “Şu anda kuşbaşı 210 lira, kıyma 190 liradan satışa sunuldu” dedi

 

Et fiyatlarındaki yüksek artışın ardından, Et ve Süt Kurum ile Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla aldığı tedbirler kapsamında Şubat ayında Macaristan’dan karkas et ithalat etmişti. İlk etapta İstanbul’da dağıtımı yapılan ve etap etapta diğer şehirlere dağıtımı gerçekleştirilen ithal etler diğer illere gönderilmeye başladı. Bugün itibariyle Afyonkarahisar’a da gelen ithal etlerin satışı perakende olarak ilk Söz marketlerde gerçekleştirilecek. Aynı zamanda bugün itibariyle bu etlerin satışına başlayan Afyonkarahisar kasap ve sucuk esnaflarından “Sucuk Sarayı” sahibi Muhammed Ali Mühsürler, ithal edilen etleri bu sabah itibari satmaya başladıklarını ve fiyatların yerli etlere göre çok uygun olduğunu dile getirdi.
“KUŞBAŞININ KİLOSU 210 LİRA, KIYMANIN KİLOSU İSE 190 LİRA BANTLARINDA”
Mühsüler, “Şu anda Afyonkarahisar’da normalde kıymanın kilosu 280 lira, kuşbaşının kilosu ise 290 lira bandında satılıyor. İthal olarak gelen etler; 115 lira kemikli, perakende olarak da kuşbaşı kıyma 190 lira bantlarında tezgâhlarımızda yerini aldı. Yerli ve ithal olarak aralarında 90 liralık bir fark var. Fiyatlar bugünkü şartlara göre çok makul. Burada biz kasapların bir karı yok. Bu durum biraz halka hizmet hakka hizmet manasında iş yapıyoruz. Çünkü 155- 160 lira kemikli gelen karkas etin maliyetleri 190 lira oluyor. Devletimizin yurt dışından ithal ettiği etler ile halkımız şu anda ucuza et yiyebilecek. Satışlarımız bugünden itibaren başladı. Şu anda kuşbaşının kilosunu 210 lira, kıyma kilosunu ise 190 lira olarak gerçekleştiriyoruz. İthal edilen etler dana eti birinci kalitede. Bu politikanın amacı iç piyasayı düzeltmek iç piyasada fiyatları geri çekmek. Öyle olacağını da düşünüyorum. Bir süre sonra da et fiyatları sabit noktada kalacaktır.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM