“Gelecekte sanatla yoğrulmuş bir millet olma aruzsundayız”

“Gelecekte sanatla yoğrulmuş bir millet olma aruzsundayız”

AKAL öğrencilerinin hazırladığı çalışmaların beğeniye sunulduğu
resim sergisinin açılışında konuşan AKAL Lise Müdürü Nejdet Saraçoğlu, okulların sadece ders ve sınav değil, sosyal etkinlik ve öğrencilerin beceri, bilgi birikimleri ile bir eğitim yuvası olduğunu söyleyerek, “Gelecekte sanatla yoğrulmuş bir millet olma aruzsundayız” dedi

 

Afyon Kocatepe Lisesi (AKAL) öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretmeni Demet Çelebi ve Emin Önder’in önderliğinde bir dönem boyunca atık malzemelerden hazırlamış olduğu çalışmalardan oluşan resim sergisi açıldı. Öğrenciler ve velilerin ilgi gösterdiği serginin açılışına Afyonkarahisar Milli Eğitim Şube Müdürleri; Mustafa Günay, Hikmet Tuncer, İbrahim Erdem Gülcü, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü, Mustafa Ali Ayyıldız, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Göktaş, Afyon Lisesi Müdürü Ramazan Balkan, Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kale, öğrenciler ve veliler katıldı.
“OKULAR SOSYAL ETKİNLİKLERİN SIKLIKLA YAPILMASI GEREKEN
BİR KURUM”
Serginin açılışında konuşan AKAL Lise Müdürü Nejdet Saraçoğlu,Öğrencilerin yıl boyu emek verip hazırlamış olduğu eserleri sergilemekten mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu emekleri paylaşarak uygun olan şartlarda değerlendirilmesini sağlamak bizler açısından çok önemli. Sanat ve sanatçı bizim için değerli, Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletlin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Biz bırakın kopmayı çok çok daha üstün gelecekte sanatla yoğrulmuş bir millet olma aruzsundayız. Okullarımız sosyal etkinlik ve öğrencilerimizin beceri ve bilgi birikimleri ile okuldur. Sadece ders ve sınav değil, kendi kabiliyetlerini ortaya çıkartabilen ortamlar yarattığımız sürece okuldur. Sergimizde öğrencilerimizin elleri eli hazırlamış olduğu bin adet eseri sanatseverler ile buluşturduk. Yine sergiden sonra 9 ve 10 sınıf öğrencilerimizden oluşan AKAL Müzik Grubunun hazırlamış olduğu müzik dinletimiz var. 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz bu tür etkinliklere katılamıyorlar aslında bizimde serzenişimizde bu okullar, etkinliklerin çok olması gereken yerler olmalıyken, öğrenciler daha çok sınav kaygısı taşıyorlar ben tür etkinliklere fazla katılamıyorlar. Ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz bilgi, becerilerini ortaya koyuyorlar. Ümit ediyorum, sınav kaygısı olmadan okula gelen öğrenci sayımız çok fazla olsun istiyoruz. Bu tür etkinliklerin devamının sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
“HER SERGİMİZDE AYNI HEYECANI YAŞIYORUZ”
Sergi hakkında değerlendirmede bulunan Görsel Sanatlar Öğretmeni Demet Çelebi ve Emin Önder, her yıl 9 ve 10 sınıflarda eğitim gören öğrencilerle farklı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Her sergimizde aynı heyecanı yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin emeklerini kutluyorum. Bizlere bu fırsatı sunan idarecilerimizde de çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
Konuşmaların ardından resim sergisi gezilerek, çalışmalar tek tek incelendi. Serginin gezilmesinin ardından 9 ve 10 sınıf öğrencilerinden oluşan AKAL Müzik Grubunun hazırlamış olduğu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Sergi bu hafta boyunca açık olup, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM