AFSÜ’de mezuniyet sevinci yaşandı

AFSÜ’de mezuniyet sevinci yaşandı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi 22. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı 22. Dönem mezuniyet töreni Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) yapıldı. Törende 560 mezun sağlıkçı kep attı. Törene, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, AFSÜ Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, AFSÜ Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, Akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
“BİZİM BAŞARILARIMIZ ÜLKEMİZİN BAŞARILARI OLACAKTIR”
Törenin ilk konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunu Zeliha Akkaya yaptı. Dört yıl süren öğretim hayatının son gününde olmaktan dolayı gururlu, sevinçli, hüzünlü ve endişeli hissettiğini dile getiren Akkaya, “Bu son, geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak; gelecek ise şu an bizim için biraz belirsiz. Neyse ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözünde de vurguladığı gibi milletimizin mutlu bir topluluk halinde yaşaması için bize büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizin teminatı olan ulusal değerlerimize sahip çıkacağımıza, bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracağımıza yürekten inanıyorum. Ve yine inanıyorum ki milletimiz dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, güçlü biçimde girecektir. Çünkü bizim başarılarımız ülkemizin başarıları olacaktır. AFSÜ’deki öğretim hayatımızda iyiyle kötüyü ayırt etmeyi, insanın ve insanlığın değerini, dürüst ve çalışkan olmayı, en önemlisi de vatana ve millete yararlı bir birey olmak için görevlerimizi ve sorumluluklarımızı öğrendik. Şimdi mezun olurken aldığımız bu formasyonu kendi tecrübelerimizle birleştirerek, mesleğimizin etik ilkeleri çerçevesinde danışanlarımıza ve hastalarımıza aktaracak olmaktan dolayı mutlu ve bir o kadar da heyecanlıyız. Fakülteyi iyi bir dereceyle bitirmek tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Başta, her tür maddi ve manevi katkılarıyla yoluma ışık tutan, bana her zaman kararlarımda destek olan ve bir kadının mesleğini eline alıp kendi ayakları üstünde durması gerektiğini aşılayan aileme bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini paylaşarak bizleri başarıya taşıyan, öğrencilerine anlayışla ve sevgiyle yaklaşan saygıdeğer hocalarıma ve bu yılın zorlu staj sürecinde deneyimleriyle bizi bilgilendiren AFSÜ Hastanesi diyetisyenlerine tüm içtenliğimle şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Dört yıllık birlikteliğimiz boyunca güzel anılar biriktirdiğimiz değerli arkadaşlarıma ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak mezuniyet sevincimizi paylaşan herkese en içten duygularımla gönül dolusu teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZ İNSANA, SAĞLIK HİZMETİ SUNAN ÇEŞİTLİ MESLEK MENSUPLARINI YETİŞTİRMEKTEDİR”
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Sağlık Bilimleri Fakültesinin, 4 yıllık lisans eğitimine 1997-1998 Akademik Yılında “Afyon Sağlık Yüksekokulu” olarak başladığını belirterek, “18 Mayıs 2018 tarihinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulmasıyla yüksekokulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. 2022-2023 Akademik Yılı itibariyle toplam aktif öğrenci sayımız 1827’dir. Bütün bölümlerimizde ders veren 27 öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi ve 6 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 38 akademik personelle öğretim devam etmektedir. Fakültemiz bugüne kadar Hemşirelik Bölümü 1473; FTR bölümü 734; Beslenme ve Diyetetik Bölümü 558, Sağlık Yönetimi 928 olmak üzere toplam 3693 mezun vermiştir. Bugün ise Beslenme ve Diyetetik bölümünden 92, Hemşirelik Bölümünden 145, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 195, Sağlık Yönetimi Bölümünden 128 olmak üzere toplam 560 öğrencimiz mezun olacaktır. Sağlık Bilimleri Fakültemiz insana, sağlık hizmeti sunan çeşitli meslek mensuplarını yetiştirmektedir. Fakültemizin misyonu; Sağlık temalı bir üniversitenin parçası olarak, yaşam boyu öğrenmeye önem veren, evrensel etik ilke ve insani değerlere saygılı, disiplinler arası iş birliğini benimseyen, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun sağlığını ve refahını yükseltmeyi hedefleyen, mesleki bilgi ve becerilerini uygulamada kanıta dayalı bilimsel yaklaşımları kullanan, araştırmacı, girişimci, yenilikçi, bilime katkı sağlayan yetkin sağlık profesyonelleri yetiştirmektir. Sağlığın Üniversitesi AFSÜ’nün güçlü eğitim kadrosuna sahip Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz Covid-19 pandemisi sürecinde nitelikli bir eğitim almış olup yeterli donanıma sahip olarak mezun olmaktadır. Sevgili mezunlarımız, Fakültemizdeki eğitiminizi tamamlayarak sadece bir diploma almıyorlar. Kendi alanlarında çağın gerekleri doğrultusunda uzmanlaştıkları kadar, entelektüel birikimi olan; hayatın her aşamasına dokunan duyarlı ve sosyal bireyler olarak da mezun oluyorlar. Mezun öğrencilerimiz, Mesleki bilgi ve becerilerini icra ederken profesyonel ölçütlere ve etik değerlere uygun davranınız. İnsan haklarına ve hasta haklarına karşı duyarlı olunuz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için motivasyonunuzu yüksek tutunuz. Enerjinizi ayrışma değil, birlikte çalışma prensibine göre kullanmalısınız. ‘Önce insan’ anlayışını benimseyen, yaşamınızın her evresinde Cumhuriyet ve Demokrasimizin temel ilkelerine sahip çıkacak olan sizlere meslek yaşamınızda başarılar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.
“MEZUNLARIMIZIN TÜRKİYE YÜZYILI’NIN MİMARLARINDAN BİRİ OLACAKLARINA YÜREKTEN İNANIYORUM”
Törenin son konuşmasını yapan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bilimleri Fakültesinin 22. Dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Mezunlarımız için bugün için yıllardır vermiş oldukları emeğin karşılığını aldıkları ve eğitim hayatlarındaki başarının keyfini doyasıya yaşadıkları özel bir gün. AFSÜ ailesini temsilen, hepisini kutluyorum. Öğrencilerimiz bu kurumdan, dünyanın her yerinde mesleğini, üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek yetkinliğe ve özgüvene sahip olarak mezun oluyorlar. AFSÜ’nünöğrencilerimize kazandırdığı, mezun oldukları alanın gerektirdiği bilgi ve becerilerin yanı sıra çözüm odaklı, akılcı ve hoşgörülü bakış açısının farkını; içerisine girecekleri her tür mesleki ve sosyal ortamda hissettireceklerine kuşkum yoktur. AFSÜ mezunları olarak onları ayrıcalıklı kılan kazanımların, alanlarında en iyi hocalardan almış oldukları eğitimin yanı sıra üniversitemizin kazandırdığı etik değer ve ilkelerdir. Bildiğiz gibi 2023, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcıdır. Mezunlarımızdan beklentimiz Türkiye Yüzyılı’nda kendilerinin, ailelerinin, ülkemizin ve insanlığın geleceğini inşa etmek için planlar yapmaları ve sorumluluk almaktan kaçınmamalarıdır.Mezunlarımız AFSÜ mezunu kimliğine yaraşır şekilde çalışkan, özverili, dürüst ve adil bireyler olarak ülkemizi daha ileriye taşırken her birinin Türkiye Yüzyılı’nın mimarlarından olacağına yürekten inanıyorum. Sevgili mezunlarımız, unutmayın ki artık sizler mezunları, öğrencileri, akademik ve idari personeli ile binlerce kişiye ulaşan büyük AFSÜ ailesinin daimi üyeleri oldunuz. Başarılarınızın bizler için gurur ve mutluluk kaynağı olacağı daha güzel yarınlar için AFSÜ ailesi olarak daima sizlerin yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Sağlık, hızla değişen ve gelişen bir alandır. Teknolojik yenilikler, bilimsel araştırmalar ve değişen sağlık politikaları, alanımızda yeni fırsatlar ve zorluklar doğurmaktadır. Sizler bu değişimlere ayak uydurarak, sürekli olarak kendinizi geliştirmeli ve yeniliklere açık olmalısınız. Sağlık sektöründe çalışırken, empati ve insan odaklılık prensiplerini her zaman ön planda tutmalısınız. Hastalarınızın ihtiyaçlarını anlamak ve onlara saygıyla yaklaşmak, başarılı bir sağlık profesyoneli olmanın temel gerekliliğidir. Elbette ki mesleğinizi sevgiyle yapmanız, motive olmanızı sağlayacak ve sizleri her gün daha da ileri taşıyacaktır.”
Tören Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi Bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket başarı belgelerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilerin takdimi ile devam etti. Öğrencilerin mesleki yeminlerin yapılmasının ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM