İGM’de komisyon  raporları karara bağlandı

İGM’de komisyon raporları karara bağlandı

İGM Temmuz ayı toplantısının üçüncü birleşimi dün sabah tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün sabah Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Temmuz ayı dördündü birleşimi için biraraya gelecek.
RAPORLAR OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Toplantı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayıp gündemin 13’ncü maddesinde bulunan Evciler İlçesi Gökçek Köyü mevcut planlı alanlarında yapılan revizyon imar planı çalışması İl Genel Meclisinin 6 Aralık 2022 tarih ve 351 sayılı kararı onaylanan, revizyon imar planında 3254 ve 3294 parsel numaralı taşınmazlardan geçen yolların kaldırılmasına ilişkin itirazın değerlendirilmesi talebiyle devam etti. Talebi uygun görmeyen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Sandıklı İlçesine bağlı Örenkaya Köyünde yer alan, tapusunda Köyiçi Mevkii, 3247 parsel numaralı taşınmazın park olan imar durumunun konut alanı ve kuzeyinde bulunan tescil harici alanın yeşil alan olarak değiştirilmesi amacıyla İmar Planı hazırlanan uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi. İhsaniye İlçesine bağlı Ayazini Köyünde yer alan, tapusunda Cumhuriyet Mahallesi, 187 ada, 33 parselin park olan kısmının parselin kuzeyine taşınması amacıyla hazırlanan uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Çay İlçesi Devederesi Köyü, Köyiçi ve Karataş Mevkiilerinde; 1399, 1711, 1720, 1721, 1722, 1796. 1798, 1799, 1800, 1823, 1841, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1990, 1991 ve 1992 parsellerde kayıtlı taşınmazlar ile tescil harici alanları kapsayan “Konut Alanı Sosyal ve Kültürel Tesisler” amaçlı olarak hazırlanan uygulama imar planı ve ekleri onaylandı. Dinar İlçesine bağlı Çiçektepe Köyü, Fatih Mahallesinde, toplam 38.700.00 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 2 paftadan ibaret 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve ekleri oybirliğiyle onaylandı.
TALEPLER DAİRESİNCE YERİNDE İNCELENECEK
Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çalışmalarında kullanılmak üzere 1 adet ekskavatör ve ataşmanları alımı için ödenek aktarılmasını uygun gören aynı yöndeki üç komisyonun raporu oybirliğiyle kabul edildi. Sandıklı İlçesine bağlı Çukurca ve Ekinhisar köylerine parke taşı döşenmesi için ödenek aktarılmasını uygun gören üç ayrı komisyonun raporu kabul edildi. Şuhut İlçesine bağlı köylerde kullanılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) ödenek aktarılmasına karar verildi. Dazkırı İlçesine bağlı Akarca Köyü köy yolunun genişletilmesi talebinin dairesince yerinde incelenerek değerlendirilmesine karar verildi. Çay İlçesine bağlı İnli Köyünde ilave şebeke yapılması talebi ile Sandıklı İlçesine bağlı Çambeyli ve Çukurca Köyleri arasındaki yolun virajlı bölgelerinin genişletilmesi talebinin de aynı şekilde dairesince yerinde incelenerek değerlendirilmesine karar verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM