Hasene Afyon’da 1150 aileye kurban eti dağıttı

Hasene Afyon’da 1150 aileye kurban eti dağıttı

Hasene Afyonkarahisar İl Temsilcisi Himmet Uysal, dernek olarak geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda milyonlarca mazlum ve mağdura ulaştıklarını belirtti. Uysal, “Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar genelinde 1150 aileye et dağıttık” dedi

 

Himmet Uysal, Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin, “Kurban ile kardeşlik sürsün” sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyasıyla milyonlarca mazlum ve mağdura umut olduğunu belirtti.
“AFYON GENELİNDE 1150 AİLEYE ET DAĞITILDI”
Hasene Yardımlaşma Derneği olarak Afyonkarahisar’da da ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdürdüklerini belirten Uysal, “Kurban Bayramı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarda Afyonkarahisar merkez ve ilçeleri dâhilinde 1150 aileye et dağıtımı yaptık. Hayırsever vatandaşlar tarafından Hasene Yardımlaşma Derneğine yapılan bağışlarla, 6 yıldır Afyonkarahisar’da kesimini yapmış olduğumuz kurbanlıkları bu yıl ki Kurban Bayramın’da da kestik. Bu yılki kurban kesim sayısı 300 büyük baş oldu. Türkiye genelinde derneğimizin kesmiş olduğu kurban adedi 450 büyükbaş olmuştur. Uluslararası yardım kuruluşu Hasene, kurban organizasyonu çerçevesinde 252 bin 41 vekâlet kurbanı kesti. 100 ülkeye giden 400’den fazla gözlemci Türkiye’de yaşanan deprem bölgesi ve 23 il başta olmak üzere hem Türkî Cumhuriyetleri hem de çeşitli ülkelerdeki mültecilerin kaldığı kamplar unutulmadı. ‘Hasene Kurban Kampanyası’ ile Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya 250 binden fazla kurban kesilerek dağıtımı yapıldı.” ifadelerini kullandı.
“BU ORGANİZASYONLAR DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRİYOR”
Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Bizlere kurbanını emanet verenlerin ve diğer tüm Müslüman kardeşlerimizin kestiği kurbanları mübarek olsun. Gönül gözlemcilerimiz gittikleri yerlerden duygu dolu anılarla döndüler. Böylesine devasa bir organizasyonu camii merkezli bir çalışma yürüterek gerçekleştirdik. Kurban, her şeyden önce bir ibadettir. Dolayısıyla camiler, bir ibadethane olması bakımından bu ibadetin ifa edilebilmesi için en önemli altyapıyı sunmaktadır. Kurban organizasyonları aynı zamanda dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlendiriyor. Müslüman toplumlar arasında kardeşlik duygusunu pekiştirirken, birlikte hareket etme kabiliyetini de artırıyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM