Hüdai Kaplıcaları sürdürülebilir turizm sertifikası aldı

Hüdai Kaplıcaları sürdürülebilir turizm sertifikası aldı

Sandıklı Belediyesi’ne bağlı Hüdai Kaplıcaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022/2 sayılı genelgesi doğrultusunda ilgili girişimleri yaparak, “Sürdürülebilir Turizm 1. Aşama Belgesi” aldı

 

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve sağlık turizmi açısından önemli bir destinasyonu olan Hüdai Kaplıcaları, çevre koruma ve sürdürülebilir turizm alanında gösterdiği çabaların meyvelerini topluyor.
Sürdürülebilir Turizm 1. Aşama Belgesi, turizm tesislerinin çevresel sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması konularında belirli kriterleri karşıladığını gösteren önemli bir belge olarak tanımlanıyor. Bu belge, turizm sektöründeki tesislerin çevreye duyarlılık, enerji ve su verimliliği, atık yönetimi gibi sürdürülebilirlik prensiplerine uygun hareket ettiklerini kanıtlıyor. Hüdai Kaplıcaları, doğal kaynakları koruma ve çevre dostu uygulamalarıyla öne çıkıyor. Hüdai Kaplıca Tesislerinde, termal suyun sağlık ve turizm açısından değerini koruyarak, aynı zamanda çevrenin zarar görmesini önlemek için önemli adımlar atılıyor. Atık yönetimi, enerji ve su verimliliği, doğal alanların korunması gibi sürdürülebilirlik ilkeleri, Hüdai Kaplıcaları çalışmalarının temelini oluşturuyor. Sürdürülebilir turizm sertifikası, Sandıklı Hüdai Kaplıcalarının turizm potansiyelini ve sürdürülebilirlik alanında yapmış olduğu çalışmaları daha da güçlendirecek ve bölgeye gelen misafirlerin doğayla uyumlu bir şekilde konaklama imkânı bulmalarını sağlayacak. Sürdürülebilir Turizm Sertifikasına ait logo, belgeyi alan tesislerin görünen noktalarına asılacak. Böylece sertifika üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşılabilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM