Zaferin kenti Afyon’da milli birlik hala aynı

Zaferin kenti Afyon’da milli birlik hala aynı

Kurtuluş Günü programında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tarihe tanıklık eden zafer kenti Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz ile işgalci birlikleri vatan topraklarından söküp atan milli birlik ruhunun, mücadelenin, hırsın ve azmin hala aynı olduğunu söyledi

 

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü yine büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle kutlandı.

Kurtuluş Günü kutlama programına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, eşi Dr. B. Selim Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek eşi Sevim Zeybek, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Burcu Köksal, Hakan Şeref Olgun, Zafer Haftası kutlamaları için kentte bulunan misafir genareller, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

“İSTİKLAL ÜLKESİ TÜRKİYE’MİZ YOLUNA GÜVENLE DEVAM EDİYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından devlet büyüklerinden gelen mesajlar okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaptı.  Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamaları katılımcılarını selamlayan Mehmet Zeybek, şanlı zaferi Afyonkarahisar halıkna armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ettiğini belirtti. Zeybek, “Kahraman Türk ordusu 26 Ağustos sabahı 5.00’te top atışlarıyla başlattığı taarruzla Yunan Komutan Tripokis’in ‘6 ayda aşılamaz.’ dediği istihkâmları saatler içinde yerle bir etti. Düşman ordusunu ilk anda hezimete uğratan Mehmetçiklerimiz dünyada eşine az rastlanır 5 gün, 5 gece süren bir savaşla zafere ulaşmıştır. Tarihe tanıklık eden zafer şehrimizde verilen bu amansız mücadele, milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, her zaman yolumuzun açık ve aydınlık olduğunun en önemli işaretidir. Hep ileri ve büyük atılımlar gerçekleştiren istiklal ülkesi Türkiye’miz geleceğe umutla bakarak; güven ve istikrarla yoluna devam etmektedir. Bugün bizler de ecdadın mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılının inşasına katkı vermek için gayretle hizmet ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanında hiç şüphesiz şehrimizin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Aziz milletimizin var oluş destanı bu topraklarda yazılmış ve kazanılan büyük zaferle yeni türk devletinin temelleri bu kutlu topraklarda atılmıştır.” dedi.

“BU TOPRAKLAREZELİ VE EBEDİ VATANIMIZDIR”

Belediye Başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladığı Afyonkarahisar’ın; Kurtuluşun şanlı ve şerefli müjdesine nail olmuş bir şehir olduğunu belirten Zeybek, “26 Ağustos sabahı Kocatepe’den atılan kararlı adımlar Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyetimizin, tam bağımsızlık ve egemenliğimizin temelleri şehrimizden atılmış; türk ulusu bağımsızlık mücadelesinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve göstermiştir. Şairin ‘Türk Milleti’nin yeniden doğduğu yer.’ diyerek tarif ettiği Afyonkarahisar; Büyük Zafer’le birlikte işgal altındaki tüm topraklarımızın kurtuluşunun ilk işareti olmuştur. 27 Ağustos 1922 sabahı bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. 30 Ağustos, hain emeller peşinde olan sömürgecilerin; milletimizi esir etme, Türkiye’yi parçalayıp hayalî devletler kurma planlarının Kocatepe’den, Afyonkarahisar’dan ve Dumlupınar’dan geri dönmesidir. Büyük Taarruz ile işgalci birlikleri vatan topraklarımızdan söküp atan milli birlik ruhu, mücadele, hırs ve azim hala aynıdır.” diye konuştu.

“TSK MENSUPLARINA AFYONLULAR ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla şehadet şerbetini içmek için Afyon cephesine koşan, sancak yere düşmesin diye canlarını hiçe sayan bu kahramanların torunları olarak bizler; Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Türk Milletinin bağrından çıkan Peygamber Ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına bu mutlu günde Afyonkarahisarlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kocatepe’de yanan zafer meşalesinin hiçbir zaman sönmeyeceğini belirtmek istiyorum. Bizlerin, aziz milletimizin birlik ve bütünlüğüne; Zafere olan inancından, korkusuzca dik duruşundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un söylediği gibi ‘Girmeden bir millete tefrika düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Onun için bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte türkiye olalım. Fitnecilere fırsat vermeyelim. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. Afyonkarahisarımızın işgalden kurtuluşunun ve Büyük Taarruzun 101. yılı kutlu olsun, başta Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.” Kurtuluş Günü programı Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Ekibinin Silahlı Harekât Gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleriyle Üzüm Salkımı gösterileriyle devam etti. Programda; Uluslararası halk oyunları ekiplerinin gösterileri, şiir dinletileri yer aldı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM