Kerkük, Türk’tür Türk kalacak

Kerkük, Türk’tür Türk kalacak

MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Kerkük Türk’tür, Türk Kalacak” sözleriyle Kerkük’ün Türk kimliğine olan bağlılığını vurguladı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Kerkük Türk’tür, Türk Kalacak” sözleriyle Kerkük’ün Türk kimliğine olan bağlılığını vurguladı.

“KERKÜK’ÜN TÜRK KALACAĞI TARİHİ GERÇEĞİN YANSIMASIDIR”

“Kerkük, Türk milletinin tarihinde ve kültüründe önemli bir yer tutar. Türkmenlerin binlerce yıldır bu topraklarda yaşadığı, Kerkük’ün Türk kimliğinin bir parçası olduğu tarihsel gerçeğini hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız.” diyen Taytak, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi yine aynı senaryonun oynandığı günlerde, 2017 yılında yaptığı grup toplantısında da ifade etmişti. Sayın Bahçeli, ‘Tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.’ Oradaki kardeşlerimiz Türkmen milli kimliği altında hareket etmelidir. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Kerkük’te yapmayı planladığı referandum kararı karşısındayız. Kerkük Türk’tür ve Türk kalacak. Bu, sadece bir slogan değil, bir tarihi gerçeğin yankısıdır.”

“KERKÜK’ÜN TÜRK KİMLİĞİ VE BİRLİĞİ BÖLGE İÇİNDE ÖNEMLİ”

Taytak, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkmen kardeşlerimizin haklarını, kültürel miraslarını ve geleceklerini korumak için gereken her şeyi yapmaya kararlıyız. Kerkük’ün Türk kimliği ve birliği, Türkiye için sadece bir mesele değil, aynı zamanda bölgenin istikrarı ve güvenliği için de hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle, Türkiye olarak bu referandum kararını kınıyoruz. Ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni bu tehlikeli adımdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Türkiye, Kerkük’ün Türk kimliğini koruma konusundaki kararlılığını sürdürecek ve Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir. Kerkük, Türk milletinin kalbinde özel bir yer tutar ve bu coğrafyada barış, istikrar ve adaletin sağlanmasına katkı sağlayacak bir unsur olarak varlığını sürdürecektir. Türk milleti yediden yetmişe Türkmen kardeşlerimizin yanındadır, hepimizin yüreği Kerkük’le atmaktadır. Kerkük Türk’tür ve daima Türk kalacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM