Çakır, İl Başkanları divanına katıldı

Çakır, İl Başkanları divanına katıldı

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Yeniden Refah Partisi İl Başkanları Divanı’na katılarak Genel Başkan Erbakan’a Afyonkarahisar hakkında hazırladığı raporu sundu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, il başkanları toplantısına katılarak, Partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’a ekonomi, gelir adaletsizliği, devlet okullarında bağış adı altında alınan ücretler, emeklilik maaşları noktasında Afyonkarahisar ile ilgili hazırladığı raporunu sundu. Yapılan toplantı da ilk raporu 81 il içerisinde ilk Afyonkarahisar’ın vermesi Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar’ın ayrı bir önemi olduğu şeklinde yorumlandı.

“HÜKÜMETİN REALİTESİ YÜKSEK VE GERÇEK ADIMLAR ATMASI GEREKİYOR”

Ülkede uzun süredir seyreden ekonomik dalgalanmalara vatandaşların dayanama gücünün kalmadığını ifade eden Çakır, vatandaşları enflasyon canavarına ezdirmemek adına hükümetin realitesi yüksek ve gerçek adımlar atması gerektiğini ifade etti. Çakır,  “Milli görüş geleneğinin temelini oluşturan “doğruya doğru, yanlışa yanlış” ilkesidir. Hiçbir şartta ve durumda vatandaşın yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz ve onların taleplerini en yalın ve doğru bir şekilde toplayarak hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

“OKUL KAYIDI İÇİN BAĞIŞ ADI ALTINDA ÜCRET TALEP EDİLİYOR İDDİALRININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eylül ayının gelmesiyle birlikte eğitim giderlerlerin de ciddi bir artış olduğunu kaydeden Çakır,  “Veliler kırtasiye masrafları altında eziliyor. Ekonomik krizle birlikte artan kırtasiye masrafları noktasında da velilere en azından bu süreçte devletin destek olması gerekiyor. Afyonkarahisarlı velilerimizden gelen bazı şikayetleri görmezden gelmek mümkün değildir. Velilerimizden gelen bilgiler ışığında bazı okullarda kayıt için bağış adı altında yirmi bin liraya varan ücretler istendiği belirtiliyor. Bu durum hakkaniyete uygun değildir. Yetkili kurumların acilen harekete geçerek bu durumu araştırması elzemdir. Biz bu konunun takipçisi olacağız.” ifadelerinde bulundu.

 

“ROTAMIZDAN SAPMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

 

İl Başkanları toplantısının ardından bir değerlendirme de bulunan YRP Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır Partisinin ilk günden bu yana aynı çizgide ilerlediğinin de önemini vurguladı. Çakır, “Milli Kaynak Paketleri isimli partinin ekonomi stratejisi muhteva eden bir yol haritalarının var. Vergisiz ve borçsuz olarak ekonomiyi düze çıkarabilecek formülün kendilerinde mevcut. Tasarruf ve israfın önlenmesi noktasında özellikle siyaset ve bürokraside ciddi adımlar atılmadıktan sonra enflasyon illetinden kurtulamayacaklar. Devlet kalemlerinde israfın önlenmesi hem vatandaşa rol model oluşturması hem de ekonominin düze çıkması konusunda büyük önem arz ediyor. Aksi halde kendinizin uygulamadığı bir şeyi vatandaştan istemek ve beklemenin bir manası yoktur.” dedi.

 

“ÖZEL STATÜLÜ HOLDİNGLERİN DEVLET TARAFINDAN TÜM İMTİYAZLARININ ELLERİNDEN ALINMASI GEREKLİDİR”

Holding ve imtiyazlılar noktasında da değerlendirmeler yapan İl Başkanı Çakır, “Sosyal devlet anlayış kapsamında imtiyazlı ve özel statülü holdinglerin devlet tarafından özellikle vergilendirme konusunda tüm imtiyazlarının ellerinden alınması gereklidir. Aksi halde adalet olgusunu devlet eliyle ortadan kaldırmış olursunuz ki bu da ülkeyi kaosa sürüklemek demektir.” ifadelerinde bulundu.

 

“D-8 PAZARI YABANA ATILMAMALI”

Kötü giden ekonominin nedenleri arasında ithalat ve ihracatın da önemli bir yer tuttuğunu söyleyen İl Başkanı Çakır, Avrupa Birliğinin ülkemize ekonomik anlamda sunacağı yararın kat ve kat fazlasının D-8 pazarı tarafından sağlanabileceğini kaydetti. Çakır, “Bugün Avrupa Birliği noktasında bakarsak bu oluşuma girmek ithalat ve ihracat noktasında bazı avantajlar sunabilir. Ancak bunun çok ciddi yaptırımları da olabilir. Oysaki Rahmetli Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın projesi olan D-8’e yönümüzü dönersek sadece ithalat ve ihracat alanında değil, üretim noktasında da çağ atlayacak bir potansiyele erişebiliriz. Ekonomik değerlendirmelerin dışında yeni nesillerin korunması ve maneviyatı yüksek şuurlu bir neslin yetişmesi için çalışıyoruz. Günümüzde en büyük tehlikelerden bir tanesi uyuşturucu kullanımı ceza hukukunda zehir tacirlerine yeterli cezanın verilmiyor ve cezalar caydırıcılık noktasında etkisiz. Bu zehir altı yaş gruplarına kadar düştü. Okul önlerinde maksimum güvenlik gerekli.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM