AK Parti’nin Cemreleri her zaman sahada

AK Parti’nin Cemreleri her zaman sahada

 

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Bedirhan Özdemir, Akarçay Çevre Temizliği etkinliğinde konuştu. Özdemir, Cemre Hareketinin 2 yılı aşkın süredir bir çevre hareketi olarak varlığını devam ettirdiğini, asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş depremlerinde de Cemreler’in bir an olsun sahayı terk etmediklerini vurguladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, gençlik kolları üyeleriyle birlikte 9 Eylül 2023 Cumartesi günü öğleden sonra partisinin Gençlik Kolları tarafından 81 İl Gençlik Teşkilatının eş zamanlı düzenlediği çevre temizliği etkinliği kapsamında Akarçay’da “Çevre Temizliği Etkinliği” düzenledi. Etkinliğe; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Bedirhan Özdemir, gençlik kolları üyeleri katıldılar.

“81 İLDE FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLADIK”

Etkinlik hakkında AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Bedirhan Özdemir, açıklama yaptı. AK Parti Gençlik Kolları tarafından 81 İl Gençlik Teşkilatı ile birlikte şehirlerin parklarını, sahillerini, sokaklarını temizledikerini söyledi. Özdemir, “Şehirlerimizi daha yaşanılabilir kılmak ve bir farkındalık oluşturabilmek adına bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Partimiz, kuruluşundan bugüne çevre politikalarını siyasetin merkezine oturtmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde ‘Sıfır Atık’ kampanyası ile çevre duyarlılığımızı daha kurumsal bir hale dönüştürmüş bulunmaktayız. Doğada çözümlenmesi yüzyılları bulan plastik atık ve diğer birçok çeşit çöp atıklarının ayrıştırılması ile geri dönüştürülmektedir. Geri dönüşüme dayalı çevre politikamız bir taraftan ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlarken, bir taraftan da şehirlerimizde doğaya saygılı sürdürülebilir bir yaşamın oluşturulmasına katkı sunmaktadır.” dedi.

“CEMRELER ASRIN FELAKETİNDE SAHADAN BİR AN BİLE AYRILMADI”

Bedirhan Özdemir, Gençlik Kollarının tüm il ve ilçe teşkilatlarının çevre konusunda sorumluluk aldığını özellikle son zamanlarda Türkiye’de yaşanan doğal afetlerde gençlik teşkilatının hep en önde yer aldığına dikkat çekti. Özdemir, “Cemrelerimiz, asrın felaketinde, tarihimizin en büyük yangınlarında, sel afetlerinde ve daha nicelerinde devletimizin, milletimizin yaralarının sarılması noktasında sahadan bir an bile olsa ayrılmamıştır. Bunun yanında cemrelerimiz, fidan dikiminden doğadaki hayvan dostlarımızın mama su gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her daim sürdürülebilir bir çevre için sahadadır. Cemrelerimiz 2 yılı aşkın süredir bir çevre hareketi olarak varlığını devam ettirmektedir. İçimize düşen çevre hareketi Cemremiz; çevre kirliliği ile mücadele, şehirlerimizde yeşil alanı arttırmak, orman ve piknik alanı gibi yeşil alanlarımızı korumak ve afetlerde yaraların sarılmasında etkin rol oynayan gönüllü elçilerimizdir.” diye konuştu.

“DOĞA VE ÇEVRE BİLİNCİNDE BİR GENÇLİK HAREKETİYİZ”

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde son yıllarda mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar yaşanmaktadır. Yeşil alanlarda bıraktığımız atıklarımız aşırı sıcaklık dolayısıyla yangına sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında yeşil alanlarımızda, ormanlarımızda, piknik bölgelerimizde çöpleri temizlememiz gerekmektedir. Doğaya, çevreye duyarlı ve yeşil alanlarımızı korumanın bilincinde bir gençlik olarak bu çalışmalara öncülük eden ‘Havaya, suya, toparağa düşen Cemre gibi gönüllere düşen Cemreyiz Biz.’ diyerek başta Cemre Hareketimizin gönül elçilerine, gençlik kollarımızın kıymetli mensuplarına ve tüm kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM