CHP’de parti içi cemaatleşme ve ayrılıklar var

CHP’de parti içi cemaatleşme ve ayrılıklar var

 

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Mali Müşavir Bülent Güleniş, parti içerisinde yaşanan ayrışma ve gruplaşmaların parti içi menfaatlere zarar verdiğini dile getirerek, “Yerel seçimlerde başarılı olmanın anahtarı gruplaşmaya karşı olan, bağımsız adaylara destek vermektir.” dedi

Mali Müşavir Bülent Güleniş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Adaylığını MCG MARBLE ÇAKMAK otelde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

İL VE İLÇE ÖRGÜTLERİMİZDEKİ AYRIŞMALAR BİZİ 1 MİLLETVEKİLİ KAYBETTİRDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde hazırda il yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcısı olarak görev yapmakta olan Güleniş, 17 yaşından itibaren parti içerisinde bir çok görev yaptığını dile getirerek, “Partimizde Merkez İlçe Başkanlığı yapmak için tüm şartlarım elverişli ve vaktim de müsait. Bu sebeple turuncu liste ile partimizde 13 mayıs da olacak kongre de Merkez İlçe Başkan Adayı olduğumu tüm partili yol arkadaşlarıma duyurmak istiyorum. Biliyorsunuz ki Mayıs ayında bir genel seçim geçirdik. Öncelikle Afyonkarahisar il ve ilçelerinin durumuna baktığımızda il ve ilçe örgütlerimizdeki ayrışmalar sayesinde 2 millet vekili çıkarma şansımız varken az farkla ancak 1 millet vekili çıkara bildik. Görüyoruz ki parti içi cemaatleşme ve ayrılıklar partimize hiçbir fayda getirmediği gibi ilimizde parti içi menfaatlerimize zarar vermektedir. Öncelikle ilimizde, ilçemizde partimizi bir yere getirmek, belirli bir seviyeye yükseltmek istiyorsak birleşmeli ve bu klikleşmelerden, çatışmalardan, cemaatlerden uzak olmalıyız. Partimizi merkez ilçede birleştirmenin, ayrışmaları bitirmenin çözümü turuncu listeyi desteklemektir. Turuncu listemiz partimizin tüm üyelerine eşit mesafededir ve bu şekilde bir politika ile devam edecektir.” diye konuştu.

 

“YEREL SEÇİMLERDE BAŞARILI OLMANIN ANAHTARI BAĞIMSIZ ADAYLARA DESTEK VERMEKTİR”

Parti kitlesinin diğer siyasi partilerden farklı olarak bireysel hareket edip bireysel olarak karar verdiğini belirten Güleniş, “Kimsenin etkisi altında kalmadan parti için en faydalı adaya üyelerimiz de delegelerimiz de mutlaka destek verecektir. Bu sebeple partimizin bilinçli kitlesine güveniyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olmanın anahtarı parti içinde gruplaşmaya karşı olan, herkese eşit mesafede olan birilerinin adamı olmayan bağımsız adaylara destek vermektir. Afyonda CHP siyaseti 1 vekil adayının vekil olması veya mevcut vekilin koltuğunu koruması üzerine olmamalıdır. Gelin partimiz içindeki bu cemaatleşmelere adamcılıklara birinin adamı olma işine son verelim. Gücümüzü Yerel seçimleri kazanmaya, partinin daha güçlü ve nitelikli olmasına, belde teşkilatlarının daha işler olmasına verelim. O gurup bu grubu desteklemek yerine hep birlikte çalışa bileceğimiz hep birlikte partimize fayda getirebileceğimiz yerde olalım.” dedi.

“AMACIMIZ PARTİ BAYRAĞININ DAHA SOLDA DAHA YUKARDA OLMASIDIR”

Merkez İlçe Başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği  projeleri aktaran Güleniş, beldeler ve merkez ilçe teşkilatın en büyük sıkıntısının maddiyat ve örgütlenme olduğu söyleyerek, “Maddiyat sıkıntımızı oluşturulacak merkez ilçe fonu sayesinde çözeceğiz. Partimize faydalı nitelikli projeler geliştirilerek iş adamlarımız ve partililerimizden bu fon için destek istenecek ve biriktirilen fonlarla uygulanacak projelerle beldelerdeki örgütlenme problemleri de çözülecek ve daha işler belde ve merkez ilçe örgütleri oluşacaktır. Belde teşkilatlarımız bir an önce işlerlik kazanmalı ve düzene girmelidir. Bunun yanında her belde de mutlaka iddialı bir belediye başkan adayımız olacaktır. Malum ki partimizde gençlik kollarımız mevcut hatta bir çok siyasi parti gençliğine göre daha da etkinler ancak yalnız kalıyorlar, eğitim çalışması faaliyetlerine hız verip etkin ve bilgili bir gençlik üreteceğiz. Bu konuda birimler oluşturacağız. Biliyoruz ki mahallelerde partililerimiz birbirlerini tanımıyorlar, hal böyle olunca da mahalle çalışmaları etkin olmuyor, mahallelerde düzenli toplantılar yapılarak bu durumu düzeltmek mümkün, mahalle bazında yapılacak toplantılarla tüm yoldaşlarımızın etkinliklere katılımı maksimum ölçüde sağlanacak ve bu şekilde daha güçlü bir örgütlenme imkanı bulunacaktır. Amacımız parti bayrağının daha solda daha yukarda olmasıdır. Partimizde değişim Afyon’da turuncu liste ile merkez ilçe yönetiminin değişmesi ile başlayacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM