“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP”

 “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP”

 

CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, partisinin 100’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk töreninde konuştu. Seçme, “Bu hassasiyetle yüzüncü yaşımızı kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından partinin 10’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle dün öğleden sonra Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Törene; CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Tuğralı, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

“YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN CHP”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Afyonkarahisar İl Başkanı Yusuf Onur Seçme, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Tuğralı Atatürk Anıtına çelenk sundular. Törenin ilk konuşmasını yapan Muhammed Tuğralı yaptı. CHP’nin 100’ncü yılını kutlamak amacıyla toplandıklarını beliten Tuğralı, “Partimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlama amacıyla toplandık. Haykırarak söyleyebiliriz ki bizler bir asırlık koca çınarın birer üyesi değil her birimiz bu partinin daima göreve hazır zaferleriyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin ta kendisiyiz. Geçmişimiz bizim gücümüzdür. Geçmişten aldığımız güç ve gelecekteki ışığımızla nice asırlar bizimle olursa olsun. Bizler her gün buradayız. Bugün buradayız. Yarın da burada olup zalimliğe karşı Türkiye demeye devam edeceğiz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın laik, demokratik ve solcu CHP.” dedi.

“İLK GÜNKÜ HEYECANLA HALKIMIZ İÇİN BURADAYIZ”

Törenin ikinci konuşmasını CHP Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya,  yaptı. Gedikkaya, şunları söyledi: “Geçmişin mirasıyla yeni yüzyıla hazırlanan Türkiye’nin kurucu partisi CHP yüz yaşında. Partimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Altı okun ilkeleri yüz yıldır emeğin, özgürlüğün, halkın ve Hakk’ın sesi olun. İlk günün heyecanı, yüzyılın deneyimiyle ülkemiz için halkımız için buradayız. Hepimize kutlu olsun.”

“CHP ASIRLIKÇILARIN PARTİSİ”

Törenin son konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, törenin son konuşmasını gerçekleştirdi. CHP’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde partililerle birarada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Seçme, şöyle konuştu: “Asırlıkçıların bir parçası olmak partimize ülkemize ve kentimize hizmet etmek bu uğurda mücadele etmek herkese kısmet olmaz. Hepinize onurlu duruşunuzdan dolayı ve partimize vermiş olduğunuz emeklerden dolayı teşekkür ederim. Savaş meydanlarında kurulmuş, ilk kongresini Sivas Kongresi’yle yapmış partimiz bugün yüz yaşında. Bu yüzyılda partimizin ve ülkemizin emek verip ebediyete intikal etmiş tüm yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Kurucu ve ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim var. ‘Birisi CHP, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’dir.’ sözünün önem ve ağırlığı ile onun eserine sahip çıkıp, bayrağı daha da yüceltmek zorundayız. Ulusal kurtuluş kahramanımız İsmet İnönü’yü, milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına yazmış, Bülent Ecevit’i partimizin 12 Eylül darbesi sonrasında yeniden açan Deniz Baykal’ı rahmet, minnetle anıyorum. Birlik ve beraberliği sağlamada emek sahibi Hikmet Çetin’i, tüzüksel anlamda, partimizin gençlik kollarında ve birçok kademesinde görev yapmış Altan Öymen’in ve Ankara’dan İstanbul’a hak, hukuk, adalet sloganıyla ülkeye demokrasiyi ve adaleti getirme mücadelesi veren Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygı ve selamlarımla anıyorum. Partimizin çeşitli kademelerinde görev alan ve partimez üye olmuş, ebediyete intikal etmiş büyüklerimize rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Partimiz yüzyıl içinde savaşlar, depremler, darbeler atlatmıştır. Dünya siyaset tarihinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar nadir bir partidir. Bu hassasiyetle yüzüncü yaşımızı kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın CHP.” Program parti binasında düzenlenen kokteyl ve önceki dönem il başkanlarına plaket töreni ile tamamlandı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM