“Kamu görevlileri siyasetle içiçe”

“Kamu görevlileri siyasetle içiçe”

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Dazkırı AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çiçek’i örnek göstererek kamu görevlilerinin siyasetle iç içe olduklarını iddia etti.

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Dazkırı İlçe Başkanı Fatih Çiçek’in kamu kurumlarını ziyaret ederek devlet memurları ile toplantılar yaptığını iddia etti.

Konu hakkında açıklama yapan Mısırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “AKP’nin devlet-hükümet ayrımını yapamadığını ya da yapmak istemediğini hepimiz biliyoruz. Ancak görünen o ki kamu görevlileri de artık siyasetle iç içe olmaktan imtina etmiyor. Kamu, kapsayıcı, bütünleştirici ve objektif olmalıdır. Kamu, halka adanmış olmalıdır. Herhangi bir zümreye adanmış olan kurumlar ne yazık ki tarafsızlığını ve profesyonelliğini yitirmiş olacaktır. AKP Dazkırı İlçe Başkanı Fatih Çiçek’in tutumu oldukça yanlıştır. Bu etik olmayan ziyaretler sırasında toplantılar yapılıp kamu görevlileriyle siyaset konuşulması ahlaken uygun bir davranış değildir. Son olarak eğitim öğretim döneminin açılışı maksadıyla okul ziyaretleri gerçekleştiren ilçe başkanı, öğretmenlerle toplantı yaparak bu toplantının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmıştır. Öğretmenlerin dilek, istek ve taleplerini dinlediğini söyleyen ilçe başkanı siyasi kimliğini kullanarak kamu üzerinde bir ağırlık gösterme çabasındadır. Burada altı çizilmesi gereken en önemli nokta; kamu kurum ve kuruluşlarının ancak ve ancak ‘devletten’ bir talebi olacağıdır. Kamu görevlileri siyasilerden ne gibi bir talepte bulunabilir? Unutulmamalıdır ki orası bir eğitim yuvasıdır. Öncelik herkes için ‘eğitim’ olmalıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM