AKÜ Türk üniversiteleri içinde 43’üncü sırada

AKÜ Türk üniversiteleri içinde 43’üncü sırada

AKÜ, “QS World University Rankings: Europe–Western Asia 2024” sıralamasında Türk üniversiteleri arasında 43. sırada yer aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Batı Asya’daki ülkeler içinde Avrupa Konseyinde temsil edilen üniversiteler sıralamasında, Türk üniversiteleri arasında 43. sırada, Batı Asya ülkeleri arasında ise 58. sırada yer aldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite olarak Türkiye’de URAP başta olmak üzere dünya genelinde üniversite değerlendirmesi yapan kurumların listelerinde yıldan yıla iyi noktalara gelmek için gayret gösterdiklerini belirtti. Karakaş, “Kaliteyi ve patent alımını öncelediğimiz yönetim anlayışımız neticesinde sıralamalardaki yerimizde de müspet gelişmeler yaşanıyor. Yönetim anlayışımız içinde AKÜ’nün zamanla şimdikinden çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi. Karakaş, üniversitenin evrensel anlamına dikkat çekerek, “AKÜ olarak engelsiz ve çevreye duyarlı üniversite olabilmek adına önemli başarılar elde ettik. Bunun yanında akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarının sayısını ve kalitesini artırmak için çeşitli önlemler alıyoruz. Uluslararası öğrenci sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin ve akademik personelimizin uluslararası hareketliliklerden yararlanması için her türlü imkanı hazırlıyoruz. Bu başarılarımız devam ederken, uluslararası akademi çevrelerinde de sıralamamızın müspet yönde ilerleyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM