“Afyon’u ayağa kaldırmaya canlı yayında söz veriyorum”

“Afyon’u ayağa kaldırmaya canlı yayında söz veriyorum”

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da değişimcilere hitap etti. Canlı yayında Afyonkarahisar’ı ayağa kaldırıp hakettiği yere getirme sözü veren Özel, “ Afyon’da sadece bir milletvekilimizin olmasını içimize sindiremiyoruz. Afyon’da sadece 2 ilçe ile 2 belde belediyesine sahip olmamıza gönlüm razı değil. Afyon’u ayağa kaldırmaya, Afyon’u hak ettiği yere getirmeye canlı yayında söz veriyorum” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Eczacı Özgür Özel, “Yüzyılın Değişimi Yolculuğunda Afyonkarahisar’dayız” sloganıyla partisinin Afyonkarahisar örgütleriyle partide biraraya gelerek basın toplantısı düzenledi. CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın bulunmadığı basın toplantısında; CHP Grup Başkanvekili, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, CHP Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya, çevre illerin milletvekilleri, bazı CHP Parti Meclisi Üyeleri ve Afyonkarahisarlı partililer hazır bulundular.

“ÖZGÜR ÖZEL’LE BULUŞMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

CHP Grup Başkan Vekili ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantının açış konuşmasını CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan yaptı. Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda partinin 100’ncü kuruluş yıldönümünde CHP Grup Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel’i aralarında görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Özel, “CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevine yeni seçildim. Sayın Özgür Özel’le Afyonkarahisar’da buluşmaktan büyük bir onur duyuyor sözü kendisine teslim ediyorum.” dedi.

“AFYON ÖRGÜTLERİ BİZİ BAĞRINA BASTI”

Özgür Özel, Afyonkarahisar’a partisinin genel kurulları, parti ziyaretleri, seçimler gibi çeşitli görevlerle sıkça geldiğini belirtti. Özel, “Afyon, Cumhuriyeti, Atatürk seven cefakâr, vefakâr insanlarımızın olduğu, her seferinde parti örgütlerimizin bizleri bağrına bastığı bir ilimizdir. Bizler Afyon’a milletvekili sıfatımızla ve parti çalışması yapmak için gelmedik. Bizler, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünde CHP’ye genç, dinamik kadrolarla güç verecek bir parti haline gelmek için hedefe sizlerle birlikte yürümek için buradayız. Ben bugün Afyon’a CHP Genel Başkan adayı olarak geldim. Afyon’un kongresinin olduğu gün 8 ilin kongresi daha vardı. Başka bir ilin kongresinde görevli olduğum için Afyon’a gelemedim. Ama ilk fırsatta yine Afyon’a geldim. Afyon’a koşarak geldim. CHP Afyon İl Başkanlığına 40’lı yaşlarda genç bir başkan ve ekibi göreve seçildiler. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Kendileriyle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

“ZOR ZAMANLARDA AFYON ÖRGÜTLERİ PARTİMİZİ AYAKTA TUTTU”

CHP örgütlerinde ön seçim talebinin olmazsa olmazlar arasında yer aldığına dikkat çeken Özel, “Birlikte görev yaparken nasıl görev yaptıklarını bildiğim, ön seçimi olmazsa olmaz kabul eden ve emeğinin karşılığını alamadan mücadele etmekten vazgeçmeyen parti büyüklerimizde Afyon’da birarada olmaktan son derece memnunum. Milletvekili seçiminde liste başı olmak kolay, liste sonunda olmak zordur. Listelere giremeyen, gönüllerde olup ön sıralarda olamayanlar oldu. Tüm bunlara rağmen zor zamanlarda Afyon örgütlerimiz partimizi ayakta tutmaya çalıştı. Vefakâr ve cefakâr örgüt üyelerimiz iyi ki varlar. Beklentiler çok fazla. Geçmişte bazı kötü örnekler var. Ama bizler partimizi sıkıntıya sokacak, babaevini yakıp yıkacak bir anlayışa sahip olmadık, bundan sonrada olmayacağız. Bu parti ve örgütlerimiz 6 Kasım 2023 tarihinde yapılacak büyük kongremizle birlikte ayağa kalkacak. Ve inşallah önce Mahalli İdareler Genel Seçimini ardından gelecek Milletvekili Genel Seçimini kazanacağız.” şeklinde konuştu.

“AFYON’U AYAĞA KALDIRMAYA CANLI YAYINDA SÖZ VERİYORUM”

Büyük zaferin kazanıldığı milli mücadelenin verildiği topraklar olan Afyonkarahisar’da olmanın kendisine onur ve hüzün verdiğini söyleyen Özel, “Milli Mücadelenin verildiği topraklar olan Afyon’da olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Ama hüzünlüyümde. Çünkü kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan, büyük mücadelenin başladığı bu topraklarda sadece bir milletvekilimizin olmasını içimize sindiremiyoruz. Afyon’da 60’dan fazla Belediye içerisinde sadece 2 ilçe ile 2 belde belediyesine sahip olmamıza benim gönlüm razı değil. Afyon’u ayağa kaldırmaya, Afyon’u hak ettiği yere getirmeye canlı yayında söz veriyorum. Bu cumhuriyetin kentinde örgütlerimizi ve partimizi aya kaldıracağımıza, hak edilen yere ulaşıncaya kadar gerekirse Afyon’a sıkça gelip Afyon’da yatacağıma bu kardeşiniz söz veriyor. Ben sizlere sizinle birlikte koşacak, çalışacak bir Genel Başkanı vaat ediyorum. Gelip geçerken Afyon’dan bir yorgunluk kahvesi içmeden ayrılmayacağım. Ben sizlere ön seçim yapacak olan bir Genel Başkanı vaat ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİME YÜREKLERİNİ KOYAN AFYON ÖRGÜTLERİNE GÜVENİYORUM”

“Bu süreçte CHP için önemli bir yolculuk başlıyor. Biz Afyon’a Kütahya’dan geldik. Afyon’dan da Isparta ve Burdur’a geçeceğiz. Önemli süreçte yola 16 Eylül 2023 tarihinde İzmir kongresiyle yola çıktık.” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her geçen gün katıldığımız kongreler daha heyecanlı, daha coşkulu ve daha kalabalık oldu. Bizlerde bu kalabalıklarla kucaklaştık. Değişim için CHP Afyon örgütlerinin yüreklerini koyduklarını görüyorum ve sizlere güveniyorum. CHP olarak kimseyi kaybetmeden, emek veren tüm parti büyüklerimize sahip çıkarak koca çınarların olduğu bu büyük ormana sahip çıkacağız ve yeni fidanlar dikeceğiz. Elbette genç fidanlarımız olacak ama ulu çınarlarımıza da sahip çıkacağız. Her gittiğimiz yerde tüzük güzel kadrolar nasıl olacak sorusu soruluyor. Şüphesiz her yaş ve kadrodan insanlarımızla değişim bizden başlayacak. CHP kadroları içerisinde genç ve yeni yüzlere milletvekilliklerinde ve Parti Meclisi Üyeliklerinde yer verilecek. Afyon’da bu değişimi hissedecek.”

“CHP DEĞİŞECEK TÜRKİYE DEĞİŞECEK”

CHP’de büyük kongrede gerçekleşeceğini belirttiği değişim sonrası Türkiye’nin de değişeceğini söyleyen Özel, şunları kaydetti: “Afyon örgütlerinin dillendirdiği değişim talebi çok kıymetli. Yaklaşan genel başkanlık seçimi için ortada çok büyük bir heyecan var. CHP değişecek, Türkiye’de değişecek. CHP’de ki değişim yeni bir moral ve yeni bir başarı hikâyesi anlamına geliyor. 81 ilde ulaşabildiğiniz herkese değişim talebinin gerekliliğini anlatın. CHP değişecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti değişecek. CHP değişince iktidarda değişecek. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıldönümünde CHP çekim merkezi olacak. CHP babaevidir. Babaevinde doğulur, büyünür. İsteyen ayrılır, daha büyük ve geniş bir eve gitmek ister. İsteyen ise kalmaya devam eder. Ama gidenlerde bilir ki babaevinde çorba kaynar, babaevinin bacası tüter. CHP’de babaevinde çorbanın kaynaması ve bacasının tütmesi için odun taşıyanlarla birlikte babaevinin kapısı herkese açık olacak. Kimin başı sıkışırsa, kim gelmek isterse kapı açık olacak. CHP’de babaevinin tapusu ne Özgür Özel’de ne Kemal beydedir. Bu tapu Allah rahmet eylesin Bülent Ecevit ve İsmet Paşa’nın üstünde de değildi. Bu tapunun kayıtlı olduğu tek isim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu kapı Afyonlular’a da açıktır, işsiz gençlerimize de açıktır, çiftçimize, hayvancımıza, emeklilerimize, umudu kırılmış herkese açıktık. CHP olarak Erdoğan’ın ayrıştırıcı kimlik siyaseti yerine tüm partililere, tüm kesimlere açık Türk toplumuna dokunacak sol, sosyal demokrat bir parti olarak yeni bir örgütlenmeye 6 oku gururla temsil etmeye, tarihsel değerlerimize sahip çıkarak değişim için yola çıkıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM