AKÜ’de doluluk oranının yüzde 99’a ulaştı

AKÜ’de doluluk oranının yüzde 99’a ulaştı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bu yıl üniversitede doluluk oranının yüzde 99’a ulaştığını, öğrenci sayısının 36 bin 500 olduğunu kaydetti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programının konuğu olan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını cevaplandırdı.

“AKÜ 31 YAŞINDA”

2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Geçtiğimiz dönemde pandemi, deprem ve savaşlar yaşandı ve hepimiz etkilendik. Olağanüstü şartlar içinde çalıştık. Pandemi sürecini çok şükür olumsuz bir olay yaşanmadan tamamladık. Üniversitemiz 31 yaşında. Akademik ve fiziki yapımızı önemli ölçümüzde tamamladık. Yatak ve fiziksel gelişmeden, dikey ve niteliksel gelişmeye geçmeyi öncelikli belirledik. Bununla ilgili politikalar uyguladık. Bu anlamda önemli mesafeler kat ettik.” dedi.

“36 BİN 500 ÖĞRENCİMİZ VAR”

“Bu sene üniversitemizde doluluk oranı yüzde 99’a ulaştı.” diyen Karakaş, “Bu sene 9 binin üzerinde yeni öğrenci kaydı aldık. 36 bin 500 öğrenci sayısına ulaştık. Öğrenci merkezli ve kaliteli odaklı eğitim-öğretim anlayışıyla faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde kurumsal bir yapı oluşturduk.” diye konuştu.

“ODTÜ URAP SIRALAMASINDA 73’CÜ SIRADAYIZ”

YÖK’ün yeni bölüm açılması konusunda temkinli davrandığını belirten Karakaş, “Üniversitemizde hem lisans hem de ön lisans yeni bölümler açtık. Yeni öğrencilerin gelmesinde yeni bölümlerin de etkisi oldu. Ülkemizde şu an 210 üniversite var. ODTÜ URAP sıralamasına göre 73’ncü sıradayız. Biz bunu 63-38’lere kadar çıkardık. Derecelendirme kuruluşlarının kriterleri farklı olabiliyor. Biz de farklı derecelendirme kuruluşlarına göre değişik sıralamalarda yer alıyoruz. Her yıl yüzde 2’ye giren bilim insanları açıklanıyor. Geçen sene bu sayı 8 iken, bu sene 11 akademisyenimiz ıralamada yer aldı.” şeklinde konuştu.

“1080 AKADEMİK 960 İDARİ PERSONEL VAR”

AKÜ’de 1080 akademik, 960 idari personel bulunduğunu söyleyen Karakaş, “İki yüze yakın profesörümüz var. Üniversitemiz akademisyen yetiştiren bir üniversite haline geldi. Başka üniversitelere de akademisyenlerimiz gidiyor. Eskiden akademisyenler hemen gitmek isterdi. Şimdi böyle değil. Afyonkarahisar büyük şehir imkânlarına sahip ve yaşaması keyifli bir il. Akademisyenlerin üniversitemizde kalmasında bu da etkili.” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN BARINMA VE GÜVENLİK SORUNU YOK”

Afyonkarahisar’ın barınma, güvenlik gibi sorunlarının bulunmadığını diye getiren Karakaş, “Kentimizde barınma ve güvenlik sorunları olmaması nedeniyle öğrencilerimiz üniversitemizi tercih edebilirler. Yine tüm sorunlarını da hem bana hem de diğer yöneticilere rahatlıkla ulaştırabilirler. Biz de hemen sorunları çözüyoruz. Yeni açılan programlarımız da dikkat çekici. Ayrıca kültürel ve sosyal faaliyetlere de katkı vererek arttırmaya devam ediyoruz. Bu nedenle de bizi tercih edebilirler. Meslek Yüksek Okullarımıza doluluk oranı yüzde 90. Tercih edilen bölümlerle devam ediyor, edilmeyenleri kapatıyoruz. Bölgenin şartları ve ilçelerin özelliklerine göre programlar açtık. Tematikleşmeye de önem veriyoruz. Altyapı imkânlarını da iyileştirmeye önem veriyoruz. Teknik programların bir dönemini işyerlerinde geçirmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

“AKÜFEST’İN İKİNCİSİNİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Bu yıl yeni gelen öğrencileri otogarda karşılayarak yönlendirdiklerini söyleyen Karakaş, “Hemen akabinde kulüp ve topluluklarla buluşup bir etkinlik gerçekleştirdik. Tüm fakültelerimizde konferans salonlarımız, faaliyet alanlarımız var. Buralarda sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bahar döneminde herhangi bir sorun yaşanmazsa AKÜFEST’in ikincisini yapacağız.” dedi.

“FİLİSTİN’DE DRAMA KARŞI İNSANLIK HAREKETE GEÇMELİ”

Filistin’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade eden Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Filistin’deki drama karşı insanlığın vicdanının harekete geçmesi gerekiyor. Filistin halkı yıllarca birçok olumsuzlukla karşılaşan ve meşru müdafaa hakkına sahip bir halktır. İsrail’in egemen güçleri arkasına alarak yaptıklarını kınıyorum. Buna bir an önce dünyanın hayır diyebilmesi gerekiyor. Daima en fazla zararı masumlar görüyor. Bu savaşın bir an önce bitmesini ve iki devletli bir çözümün gelmesini diliyorum. Sayın Dişişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın yürüttüğü politikayı destekliyorum. Garantörlük bağlamında bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum” diye konuştu. AKÜ’de 70 farklı ülkeden 2174 yabancı öğrencinin olduğunu söyleyen Karakaş, kayıtların sürdüğünü ve bu sayıyı 2500 civarına çıkarmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM