Bakanlıktan olumlu sonuç geldi, proje hayata geçiyor

Bakanlıktan olumlu sonuç geldi, proje hayata geçiyor

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. (AFJET) “GES Projesi”ni hayata geçiriyor

 

Afyonkarahisar’ın jeotermal su enerjisiyle ısıtılması amacıyla kurulan ve termal turizme su temini ve ısıtmanın ardından termal sera ve elektrik üretimi ile faaliyetlerine devam eden AFJET, bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, AFJET’in yeni yatırımlarla şehre değer katmaya devam ettiği bildirilirken, Güneş Enerji Santrali (GES) projesine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın büyük önem verdiği kaydedildi.

MALİYETLER AZALACAK

Açıklamada, jeotermal işletme faaliyetlerinin tamamının elektrikle çalışması, elektrik maliyetlerinin artmasıyla birlikte bu maliyeti en aza indirmek ve şirketin yapacağı diğer yatırımlara daha fazla kaynak aktarabilmek amacıyla AFJET tarafından GES kurulması için çalışmaların hızlandırıldığı ifade edildi.

BAKANLIKTAN OLUMLU SONUÇ GELDİ

AÇıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bu kapsamda Bolvadin İlçesi’nde yeni kurulacak olan Trafo merkezine yakın yerlerde GES kurulması için mera ve hazine arazisi araştırması gerçekleştirildi. Belirlenen 4 adet parsel için gerekli başvurular yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yapılan ön izin onayından olumlu sonuç geldi. Proje çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte GES Projesi için çalışmalar başlamış olacak.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM