Atamızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz

Atamızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85’nci ölüm yıldönümü nedeniyle yayınlanan anma mesajlarında rahmet, saygı ve minnetle anıldı

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’nci yıldönümü nedeniyle anma mesajları yayınlandı.

YAŞAMINI TÜRK MİLLETİNİN İSTİKLAL VE İSTİKBALİNE ADADI

Afyonkarahisar Valisi doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde onu bir kez daha saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Vali Yiğitbaşı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yaşamını ve mücadelesini Türk Milleti’nin istiklal ve istikbaline adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ahirete irtihal edişinin sene-i devriyesinde arkasında bıraktığı destansı mücadeleyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk gençliğini geleceğe taşımayı en büyük vazife olarak telakki ediyoruz. Bugünü, Aziz Milletimizi hür bir devlet çatısı altında hürriyet sahibi bir millet olarak kayıtsız şartsız egemen olacağına inandıran ve bu uğurda kahraman silah arkadaşları ile birlikte milli varlığımızın bekasını temin eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunmanın bir vesilesi biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” cümlesiyle bir asırdır bünyesinde yaşamaktan onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etti. Bu anlamda, 10 Kasım sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun “En büyük eserimdir” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni azim ve istikrarla geleceğe taşıyacağımız inancını tazelediğimiz gündür. Aziz Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı, sonsuza kadar korumaktaki kararlığını ilelebet sürdürecektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şâd olsun.”

“ATATÜRK’Ü SAYGIYLA YÂD EDİYORUM”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk’ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mâl olmuş bir lider olduğunu vurguladı. Zeybek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. İstiklal mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakârlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde geçmişimizden aldığımız güçle tüm ülkemiz, sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyoruz. Atatürk’ün bize miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına daha fazla çalışıp daha fazla üretmeye devam edeceğiz. Milletimiz, şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 85’inci yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Millî Mücadele’mizin bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK YAŞADIĞI DEVRİN ÇOK ÖTESİNDE BİR KİŞİDİR”

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Mustafa Kemal Atatürk’ün, özgürlük ve bağımsızlığı ilke edinmiş, büyük bir siyaset adamı, büyük bir komutan ve Milli Mücadele’nin lideri olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla Köksal yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Atatürk’ü sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Atatürk, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişidir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti’nin en buhranlı zamanlarında ‘Ben varım’ diyerek büyük bir sorumluluk alarak, halkımıza önder olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci vefat yıldönümündeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası, düşmanlarının bile takdirini kazanmış, dünya milletleri Atatürk’ün önünde saygıyla eğilmiştir. Atatürk, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişiydi. Atatürk, Türkiye için önerdiği tüm fikirlerinde haklı çıktı. Zor zamanların lideridir Atatürk. Milletin en umutsuz zamanında istiklâl yolunda mücadele etmiş, dava arkadaşlarını da bu konuda yüreklendirmiştir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ve CHP’nin neferleri olarak Atatürk’ün ilkelerinden vazgeçmeyerek ülkemize sahip çıkacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Atatürk ilkeleri, yolumuzu aydınlatıyor. Biz Atatürkçüyüz, Atatürkçülük’ten taviz vermeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığı ilke edinmiş, büyük bir siyaset adamıdır, büyük bir komutandır, Milli Mücadele’nin lideridir. Atatürk’ün söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu unutmayacağız. Bu inançla, Büyük Atatürk’ü saygıyla selamlıyor, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

“ATA’YI RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Taytak, “Aziz Türk Milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü adına yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen yılmadan, yıkılmadan Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Türk tarihine altın harflerle yazdıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatını milletine adamış eşsiz bir kişilik ve büyük bir komutandır. Şüphesiz ki o büyük komutanın en büyük eseri milli irade, milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleri üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bu duygularla ebediyete intikalinin 85. seneyi devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenabı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yâd ediyor, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhu Şad, mekânı cennet olsun.” dedi.

“ATATÜRK’ÜN KAYBINI İLK GÜNKÜ GİBİ DERİN BİR ACIYLA YAŞIYORUZ”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Olgun yayınladığı mesajında, şunları kaydetti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kaybını ilk günkü gibi, hala derin bir acı içinde yaşıyoruz. Yıllar geçtikçe Ulu Önder Atatürk’ün kaybını daha çok hissediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha, Türk Ulusunu içinde bulunduğu işgalden kurtarmak adına ilk adımı atan Ulu Önderimizi kaybetmenin acısı Türk Ulusu olarak hala taze, hala ilk günkü gibi. Bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet, ilkeleri ve devrimleri ile hala Türk Ulusuna önderlik etmeye devam ediyor. Türk Ulusu var oldukça, Cumhuriyet ve Ulu Önder’in ilkeleri, devrimleri sonsuza kadar payidar kalacaktır. Atatürk’ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Çok iyi bilinmelidir ki; ne Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçeriz, nede kurduğu Türkiye Cumhuriyetinden. Bizlerin bu günlere gelmesinde en büyük paya sahip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.”

“ATATÜRK 57 YILLIK HAYATINI MİLLETİNE ADADI”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Askeri yeteneklerinin yanında devlet adamlığı vasfı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 57 yıllık hayatını milletine ve ideallerine adamış, Türk milletinin bağrından çıkardığı en önemli liderlerinden biri olduğunu belirten Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olan Atatürk’ü önemli bir lider yapan özelliklerinin başında, ‘Kuvvetli öngörüsü’ gelmektedir. Atatürk, Türk milletinin varlığına kast eden her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş ve yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türk milletinin yolunu aydınlatmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ sözü bizler için 10 Kasım’ın ağıt ve matem döneminden ziyade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daha iyi anlaşılması ve daha iyi tanınması için bir fırsat olmalıdır. Afyon Kocatepe Üniversitesi, yaşamını milletine adamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealini hayata geçirme, Cumhuriyetimizin temel değerlerini geliştirerek milletimizi ve devletimizi saygın, güçlü ve oyun kuran toplumlar düzeyine getirme yolunda üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 85. yıldönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun şahsında Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

“ATATÜRK’Ü ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUM

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85’nci yıldönümünde bir kez daha özlemle ve saygıyla anıyor vatanın bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.”

“ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK AMACI ÜLKEYİ MUASSIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARMAKTI”

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük amacı, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. 20’nci yüzyılın başlarında ülkemizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı ise Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ diyerek kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımız sırasında gösterdiği üstün askeri önderlik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki siyasi liderlik vasfıyla dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olmuş, Türk Milletinin kalbinde ve hafızasında müstesna bir yer edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

“ATATÜRK BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN ÖNDERİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları kaydetti: “10 Kasım, Türk milletinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve saygı günüdür. 10 Kasım, Türk milleti için bir dönemin kapanışı, bir liderin ebediyete intikali ve bir milletin birlik, beraberlik ve vatan sevgisinin yeniden hatırlatıldığı önemli bir gündür. 10 Kasım’ı bir matem günü olarak görmek ve anmak yerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli duygularını, manevi yönünü daha iyi tanımak, tanıtmak için bu günü eşsiz bir fırsata dönüştürmek gerekmektedir. Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözü ile milletine emanet ettiği Cumhuriyetimiz onun ifade ettiği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Türk Milleti, 100. yılına gururla ulaştığı Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve daha ileriye taşımak azim ve kararlılığını her daim yüreğinde taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin önderidir. O, milletimize özgürlüğü, bağımsızlığı, çağdaşlığı ve aydınlığı getirmek için büyük bir mücadele vermiştir. Bugün, onun aziz hatırasını anarak, onun ilke ve prensiplerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineleyerek, onun izinde yürümeye devam etmeliyiz. MHP olarak, Atatürk’ün ilkelerine, Türk Milletinin birlik ve beraberliğine, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne olan inancımızı sürdürmekte kararlıyız. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarken, onun gösterdiği yolda ilerleyerek, Türk milletinin geleceği için çalışmaya devam edeceğimize olan inancımızı yinelemek istiyorum. Bu vesileyle, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”

“ATATÜRK’Ü MİLLETÇE SAYGIYLA YÂD EDİYORUZ”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ise, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı anma mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde milletçe saygı ve şükranla yâd ediyoruz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş en büyük eser olan Cumhuriyet başta olmak üzere, elde ettiği başarıların tümünü Aziz Türk Milleti’ne mal eden Atatürk, mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmıştır. Milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihte iz bırakan bir komutan ve lider olmasının en büyük nedeni, milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin kahramanlarını ve vatanın bölünmezliği uğrunda canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

“DÜNYA TARİHİNDE UNUTULMAYAN BİR LİDER”

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın’da yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlama onurunu yaşadığımız bu yıl, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatanı kurtarmak için, yaşanan tüm zor şartlara ve sınırlı imkânlara rağmen inancını ve umudunu asla kaybetmeyen, Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık meşalesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanseverliği, askerî alandaki dehası, kazandığı zaferleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihinde önemli ve unutulmayan bir liderdir. Türkiye’nin son yıllarda büyük bir atılım gösterdiği sanayi hamlesinin birer neferi olan sanayici ve iş insanları olarak Atamızın bizlere emanet bıraktığı başta Cumhuriyetimiz olmak üzere tüm değerlerimizi koruma ve yaşatma azmiyle ülkemizin geleceğinin inşasında önemli katkılar sunacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

“MİLLETÇE SONSUZ ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. İstiklal mücadelemize liderlik ederek milletimizin birlik, beraberlik ve büyük fedakârlığıyla kazandığı destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askerî yeteneklerinin ve devlet adamlığının yanı sıra engin ileri görüşlülüğü, insanî değerlere verdiği önemle büyük bir lider olarak ulusumuzun gönlünde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını “Vatan, Bayrak ve İnanç” uğruna şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.” dedi.

“10 KASIM CUMHURİYETİN EN DEĞERLİ DOĞUM GÜNÜ”

İYİ Parti İl Genel Meclisi Merkez Üyesi ve Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı Alper Yağcı, 10 Kasım 1938 tarihinin, bir fikrin ebediliğe doğuşunun tarihi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen bu 10 Kasım ise bu fikrin belki de en değerli doğum günüdür. Atatürk biz Türk Milleti için, sadece sarı saç ve mavi göz demek değildir; Atatürk bizim için ulu bir düşüncenin adıdır. Atatürk’ü sevmek demek sadece yakaya takılan bir rozetten ibaret değildir. Atatürk’ü sevmek; fikirlerini anlamak, inkilaplarını devam ettirmek, vatanını benliğinin önüne koymaktır. Bu 10 Kasım’da cumhuriyetimizin 100. Yılındayız, cumhuriyetimizin kuruluşuna önderlik etmiş bir fikrin ebedi doğum günü, sönmeyen ateşimiz olan cumhuriyetin 100. Yılında kutlanıyor. Bu 10 Kasım’da diğer 10 Kasımlara nazaran daha sıkı Atatürk’ün fikirlerini anlayacak ve cumhuriyetin gölgesinde bu insanlığa bilim, teknoloji, barış kazandırmak adına daha bir sıkı çalışacağız. 10 Kasım bir matem günü değildir, O bize böyle öğretti ve dedi ki: ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.’ Atamızı bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM