İGM’de 2024 bütçesi tamam

İGM’de 2024 bütçesi tamam

 

 

İl Genel Meclisi Kasım ayının 20’nci ve sonuncu toplantısında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2024 Yılı Performans Planı ve 1 milyar 200 milyon lira olan Mali Yılı Bütçesi, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili toplam 50 meclis üyesi tarafından oybirliğiyle kabul edildi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 20’nci ve sonuncu birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Toplantıya Dazkırı Kaymakam Vekili Zeliha Uz ile Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, misafir olarak katıldı.

KÖKCÜR: GÜZEL BİR BÜTÇE OLMUŞ

Toplantıda ilk olarak Çay İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) birlik işlerinde kullanılmak üzere Sermaya Giderleri ödeneğinden 76.000,00 ödeneğin Çay KHGB’ne aktarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresi 2024 Yılı Performans Planı ve 1 milyar 200 milyon lira olan Mali Yılı Bütçesi oylaması öncesi parti gruplarının temsilcileri sırayla söz aldı. İlk sözü MHP Çay İGM Üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür aldı. Kökcür, şunları söyledi: “Hepimize gönderilen 2024 Yılı Performans Planı Mali Yılı Bütçe metinlerini inceleme fırsatımız oldu. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Biz bunu İl Başkanımız vasıtasıyla partimizle de paylaştık. Öncelikle 2024 Mali Yılı bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Güzel bir bütçe olmuş, Yalnız bir eleştiri olarak ifade etmiyorum. Önümüzdeki yıllara ışık tutması açısından tarım şehri olan Afyonkarahisar’da tarıma ayrılan rakamın çok düşük olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık binde 7 oranda bir rakam ayrıldığını gördük. Bundan sonraki yıllarda tarıma daha fazla pay ayrılmasını partimiz adına biz talep ediyoruz. Yolların yapımı ile ilgili olarakta gerçekçi olunmasında yarar olduğunu belirtiyor, MHP Grubu olarak 2024 Yılı Performans Planı ve Mali Yılı Bütçesine evet oyu vereceğimizi ifade ediyorum.” dedi. Sandıklı İlçesi MHP Üyesi Asım Akın’da söz alarak Sandıklı ilçesinde 5 köyün yararlandığı asfalt yol üzerinde yaz döneminde yoğun trafik yaşandığını, bu konunun yatırım programında görüşülüp görüşülmediğini sordu. Konu hakkında Yol Şube Müdürü Faik Karakoç, bilgi verdi. 2024 yılı içerisinde verilecek bir önerge ile yol yapımının sağlanabileceği öğrenildi. AK Parti Sandıklı Üyesi Ahmet Mahmut Saylık, ilçenin ihtiyacı olan yol yapımları ve Akdağ Tabiat Parkına giden yolda gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

YAĞCI: BÜTÇEYİ ONAYLIYORUZ, YAPILACAK OKULLARIN İSİMLERİ PAYLAŞILMALI

2024 Yılı Performans Planı ve bütçe hakkında söz alan İYİ Parti Merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, şöyle konuştu: “İl Genel Meclisi olarak son hazırladığmız 2024 Mali Yılı bütçesi inşallah Afyonkarahisarımıza hayırlara vesile olur. Gönlümüz ister Afyonkarahisar’ın tüm köylerine ihtiyaç duyulan herşey yapılabilsin. Ama bütçe çalışmamızda en önemli ve en ihtiyaç olan hizmetler bulunmaktadır. 2023 yılı içerisinde yapılamayıp 2024 yılına devir edilen hizmetlerimiz olmuştu. İnşallah temennimiz 2024 yılında yapılan bütçenin hepsinin tamamiyle uygulanabilir olması bizim en büyük temennimizdir. Şehrin gündeminde son 4 yıldır özellikle Milli Eğitimin tadilat ve yapacağı okullar konusunda sıkıntılar ulusal düzeyde yayın yapan basına yansımıştı. Ben bu konuda sürekli görüş beyan ettim. Tekrarlıyorum; Yapılacak olan ve tadilat yapılacak olan okullar tıpkı asfalt ve yol çalışmalarında olduğu gibi olmamalı. Yapılacak olan okullarla tadilat yapılacak okulların isim listelerinin bundan sonraki dönemlerde kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini düşünüyor, bütçe çalışmalarında emek sahibi herkese teşekkür ediyorum. İYİ Parti Grubu olarak bizde bütçeyi onaylayacağız.”

NERGİZ: 2024 MALİ YILI BÜTÇESİ HAYIRLI OLSUN

CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmahan Nergiz, 2024 Mali Yılı bütçesi rakamının daha çok olmasını herkesin arzu edeceğini belirtti. Nergiz, şunları söyledi: “Gönül isterdeki 2024 Mali Yılı bütçesi daha fazla olsun. Ama ekonomik şartlar ortada bu konuda polemik yapmaya gerek yoktur. Şartlar uygun olduğu için bizde CHP Grubu olarak 2024 Mali Yılı bütçesine onay veriyoruz. İsterdik ki keşkesiz bir bütçe olsa ve hepimizin önergelerine yer verilebilseydi. 2024 Mali Yılı Bütçesi Afyonumuza hayırlı olsun.”

ÇETİN: BU YIL TARIMA AYRILAN BÜTÇEDE BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR

AK Parti Dinar İGM Üyesi Ahmet Çetin, MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür’ün, tarıma az bütçe ayrıldığı görüşü ile ilgili söz aldığını belirtti. Çetin, şunları kaydetti: “Gerçekten doğrudur. Ama bütçemiz ortadadır. Tarıma ne kadar yatırım yapsak azdır. Geçmiş yıllarda tarıma ayrılan rakamlar malumdur. Bu sene başta İGM Başkanımız Burhanettin Çoban ve müdürümüze çok teşekkür ediyorum, 7 milyon 500 bin TL gibi bir para ayrıldı. Genel olarak bütçe içindeki artışa bakıldığında büyük bir artış görülüyor. Bunda en büyük pay Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban’ın ve Tarım Komisyonu üyelerinindir. Geçen yılda bizler tarıma ayrılan bütçe ile ilçelerde birçok proje yapma imkânını bulduk.”

“BÜTÇEMİZ ADİL ŞEKİLDE DAĞITILDI”

AK Parti Merkez İGM Üyesi Nurettin Birliktir, 2024 Mali Yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diledi. Birliktir, “Bütçemiz Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban’ın engin tecrübesiyle adaletli şekilde dağıtıldı. Tüm ilçelerde bu şekilde hizmet edildi. Bundan sonrada inşallah böyle devam edeceği kanaatindeyim. Bundan sonra da sizin Afyon’a en üstün seviyede hizmet etmenizi temenni ediyorum.” dedi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban’da, tüm siyasi partilerin grup başkan vekillerine ve üyelerine gösterdikleri performans için teşekkür ederek 2024 Mali Yılı Bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM